• Anonym (villr­ådig)
  Äldre 13 Jan 00:17
  2169 visningar
  9 svar
  9
  2169

  Toastmaster/madam/par?

  Vet inte vart jag ska lägga den här tråden......

  Jag hade önskat ha min bror och hans fru  som toastpar men då dom väntas föda barn vilken dag som helst i samband med vårt bröllop tackade dom idag nej till uppdraget.... Vilket jag så klart förstår men det känns ändå i hjärtat att dom kanske inte kan vara med.... Har tillfrågat moster och morbror för några dagar sedan om dom ville vara "back up" och dom skulle fundera några dagar då det är som min morbror uttryckte det ett "ärofyllt" uppdrag. Men vad gör vi om dom tackar nej? 

  Vem har ni valt som toastmaster/madam?

  Känner att jag snart skulle behöva skicka inbjudningarna och där vill jag ju gärna ha med en sådan uppgift..... 

 • Svar på tråden Toastmaster/madam/par?
 • Äldre 13 Jan 01:49
  #1

  Varför vill du ha namnet på toastmastern på inbjudan? Det förstår jag inte... Det är inget som brukar stå där. Det är väl heller inte så viktigt i inbjudningsskedet vem som kommer vara toastmaster?

 • Anonym (villr­ådig)
  Äldre 13 Jan 07:27
  #2

  Hur ska gästerna annars veta vem dom ska vända sig till om dom vill hålla tal eller annan underhållning på festen? Den inbjudan jag fått till annat bröllop innehöll namn på toastmadam så man visste vem man skulle vända sig till om man ville hålla tal

 • Äldre 13 Jan 08:23
  #3

  Vad tråkigt att din bror och hans fru inte kunde, men som du säger, det har man full förståelse för om det väntas smått ungefär vid samma tid. Hoppas att din morbror och moster kan ställa upp :)

  Vi valde en av makens bästa vänner och hans syster (vi umgås även med systern) som toastpar. Några som inte är rädda att tala inför folk, som gärna bjuder på sig själva, som vi litar till 100% på och framförallt så är systern väldigt organiserad.

  Jag förstår vad du menar med inbjudningarna. Vi valde att inte ha med namnen där, men det var för att vi ville ha så lite text som möjligt på inbjudan och hänvisade sedan till bröllopshemsidan (som vi visste att alla gäster skulle ha möjlighet att kolla). Där hade vi både namn och nummer till toastparet.

  När ska ni gifta er och när vill ni senast skicka ut inbjudan? Skulle ni kunna tänka er att vänta till tex torsdag innan ni får svar av moster och morbror? Under dagarna dit kan ni fundera på någon annan som eventuellt skulle kunna passa för uppgiften.


 • Anonym (villr­ådig)
  Äldre 13 Jan 08:31
  #4

  Vi gifter oss 7 juni och det är klart vi kan vänta några dagar så moster och morbror hinner fundera.... min bror gifte sig i maj 2013 och hade osa i februari.... jag vet inte hur mycket tid man behöver mellan osa och dagen D....

 • Äldre 13 Jan 08:47
  #5

  Man behöver egentligen inte så länge, för det man ska ordna där man måste veta exakt antal gäster är väl maten och bordsplaceringen. Ja, det beror ju på hur det ser ut för er maten då, om ni ska ta via catering och när dom senast vill veta. Samma sak med tårtan tex. Men har ni OSA en månad före, så bör ni klara er. Alltså i början av maj. Och då behöver ju egentligen inte inbjudningarna ut förrän under senare delen av februari. Då har gästerna 2 månader på sig att bestämma sig.

  Men som sagt, låt inte morbror och moster fundera för länge, utan sätt en deadline. Under den tiden kan ni fundera på eventuella ersättare, så att ni är beredda att fråga dom direkt ni får veta morbror och mosters beslut.


 • Anonym (Utan toastp­ar)
  Äldre 25 Jan 22:01
  #6

  Vi har valt att skippa den posten eftersom vi kommer ha ett trädgårdsbröllop så anser vi att den som vill hålla tal får göra de genom att ringa i en klocka som står på bordet... Vi har inte så stor yta att röra oss på så om någon står och tar mat så hör dom ändå. Däremot om det är ngt speciellt som önskas så får man anmäla det till vår ena tärna,!

 • Äldre 26 Jan 13:39
  #7

  Vi valde mina faddrar som är min morbror och hans fru dels för dom är speciella för mig och för arr dom är duktiga festfixare(frun) och duktiga på att prata. Vi skrev det på inbjudan så gästerna vet vem dom ska tala med om tal, spex och annat de vill göra för oss vår tanke är at de ska planera dagen och se till att allt flyter på. Jag har osa 2 mån innan så man slipper sitta med bordsplaneringen sista veckorna och min mamma som gör maten kan planera i lugn och ro

 • Äldre 26 Jan 15:08
  #8

  En av mina närmaste vänner och hennes sambo står överst på vår önskelista. Vi har valt dem för att vi tror att de vågar prata inför folk och att det därför kommer bli bra. Men om de inte vill känner jag mig villrådig. Eventuellt har vi ett par gemensamma vänner som skulle kunna axla rollen, men de ska själva gifta sig en månad innan så det är inte säkert de kan. Kanske. 

  Förstår absolut att du vill ha med uppgiften i inbjudan. När vi viar bjudna på bröllop senast fick vi inbjudan i juli, ca 2 månade innan bröllopet, med OSA exakt en månad innan bröllopet. Tycker inte inbjudan behöver gå ut så himla tidigt, då glömmer ju folk bort OSAdatumet.  

 • Anonym (villr­ådig)
  Äldre 26 Jan 15:33
  #9

  Tack för att ni delar med er.... Allt har löst sig 

Svar på tråden Toastmaster/madam/par?
Logga in
Bli medlem