Inlägg från: yasminb |Visa alla inlägg
  • yasminb

    Bröllop augusti 2015

    Hej!


    Hoppar också in här :) Jag och min fästman gifter oss också i augusti, meeeen den 11! Det är en tisdag, men det är vårt årsdatum! Han friade på vår 4-års dag och så får jag bli fru på vår 5-års dag :) iom att det är en vardag så har vi delat upp det lite.. Vi gifter oss borgerligt i en trädgård och har middag osv med bara familjen då, och sen helgen efter, den 22/8 har vi en bröllopsfest för vänner där vi har hyrt en stor lada som vi ska klä in i tyg och så :)


     


    Vi har väl börjat komma en liten bit på vägen.. Vi har träffat vår vigselförrättare, bokat lokal för båda tillfällena.. Var väldigt tidiga med inbjudningskorten, de skickades ut redan i månadsskiftet november/december, men det var väl för att det skulle kännas "verkligt" haha.. vigselring är inhandlad, fästmannen har gömt den så jag inte ska gå och prova den hela tiden ;) Har köpt in lite smågrejer, står och velar mellan två fotografer och två makeup-artiser/frisörer..


    Vill så gärna köpa klänningen, men vi fick en liten son för 9 månader sedan och min kropp tog himlans tid på sig att återhämta sig så jag har ganska nyligen börjat kunna träna och röra på mig som jag brukade innan, så har en del gravidkilon att gå ner.. Vill inte köpa drömklänningen och sen stå där på dagen D med en pösig jävel, haha.. Men funderar på att åka iväg och testa klänningar så jag iaf vet vilken modell jag ska köra på :)


    Spännande att utbyta idéer och tanker! Tiden går ju såååå himla snabbt, snart står vi där och är frugor hela bunten! :D

  • yasminb
    AnnaHJ skrev 2015-02-12 19:11:25 följande:
    Jag känner lika! Jag är stressad, inte för att jag har mycket att göra, utan för att jag inte riktigt har koll på vad jag borde göra. Fast jag vet med mig själv att jag inte kan börja bestämma allt för mycket så här långt i förväg för jag kommer hinna ändra mig om en massa saker flera gånger om Flört

    Haha, samma här! Stress men ingen aning om varför.. Vi har ju redan skickat ut inbjudningarna, och satte osa ca 1,5 månad innan dagen D, så nu vill jag bara att alla ska svara så jag kan planera mer utifrån hur många det blir..


    Vill typ kunna spika alla detaljer, trots att jag vet att det är en omöjlighet såhär långt ifrån.. Samtidigt så går ju 6 måander förjäääävla snabbt Förvånad haha

  • yasminb
    Nightrod skrev 2015-02-13 14:09:24 följande:
    Vi håller på med den secundära inbjudan nu, där all info kommer om bröllopet, de skall eldas, och skitas ner ordentligt med fingeravtryck och kaffekoppsringar

    Sedan komemr vi påbörja placerignskorten i lugn takt. De skall vikas, klistras kugghjul på sedan skall namnen skrivas i blyerts, efter det kommer vi ha en "embosspenna" som vi skriver över sedan embosar vi handskrivna namn på alla.
    Och placeringskorten skall skitas ner och brännas lite de med så de passar temat.

    Supersnygg!


    Så fort alla har osat tänkte jag fixa med resterane "trycksaker" och "dagen-efter-påse" till gästerna.. Blir väl som en typ av favor eller hur man vill se det, inget måste men vi tänker mer som en kul grej med en liten påse innehållandes typ en Alvedon, en resorb, en minttablett/tuggummi och en liten päron-mer eller liknande..


    Var förövrigt ute och kollade på klänning i måndags, tyckte jag var ute i god tid men tydligen inte! Förvånad Beställningen måste typ vara inne vid månadsskiftet om den ska hinna levereras i tid.. så blev jag sjuk och har legat hemma och i princip sovit hela veckan så inte hunnit ut, känner lite stress kring det också..

  • yasminb
    bride2B skrev 2015-02-16 20:47:18 följande:
    Förvånad 4 månader var en lång leveranstid! Var det någon väldigt speciell klänning, för inte kan det väl vara så lång leveranstid överallt? Jag hade tänkt vänta någon månad med att börja prova klänning, men nu blir jag ju nästan nervös?
    jag var ute i början av förra veckan och tyckte jag var ute i god tid, då sa de samma sak.. bör beställa klänningen vid månadsskiftet så den hinner sys upp och så.. annat är om du kommer till någon butik där du kan köpa klänning på lagervara.. Men ja, här i Stockholm är det dags snarast är iaf den info jag fått..
  • yasminb

    Apropå något helt annat, är det någon av er som har börjat fundera något på lekar? Tänkte om man ska ha något som lättar upp stämningen under middagen kanske, och sen under festen innan folk blir allt för glada i hatten..? ;)

  • yasminb

    Nightrod: fasen vilken snygg bukett, grymt ju!


     


    AnnaHJ: om folk inte har osat inom osa-datumet så tolkas det som ett nej.. Om du ändå vill ge dem en sista chans så skulle jag ha skickat ett sms och skrivit något i form med att om ni inte svarat innan veckan är slut måste jag tyvärr ta det som ett nej. Tråkigt, men folk som inte behöver fixa med all planering själva tänker typ att men vadå, jag är bara en person det påverkar ju inte så mycket.. men JOOOO, har velat ge x-antal personer en snyting senaste tiden när det kommer till osningar och deras "uppdrag" som de själva velat ta på sig..


     


    Inte långt kvar nu, men tusen smågrejer att fixa med..


    Någon som har tips på vitt vin som kan serveras till en buffé? Vi ska ha en medelhavsbuffé! Vi kommer ha rött vin, cider och öl men det vita vinet har vi inte lyckats komma på ännu..


     

  • yasminb

    Nu är det inte långt kvar till dagen D, eller dagen B som min blivande säger och tycker han är skitrolig.. Skrikandes


    Vigselprogrammen kom hem från tryckeriet idag, festprogrammen är på väg och lådorna till våra gästers favors (bakis-kit) är också på väg hem.. Efter det är allt lugnt igen.. Kan det verkligen vara så lugnt bara ett par veckor innan bröllopet? Alla säger att jag borde vara så himla stressad nu så jag börjar fundera på om jag seriöst har glömt något.. Skäms


    En sak, rätt stor sådan, har dock kommit över mig.. Jag köpte bröllopsklänningen för flera månader sedan men nu börjar jag tveka på om den verkligen är "the one".. Vet inte om det är för att den faktiskt inte är den rätta klänningen eller om det är för att jag inte har sett den på flera månader då den hänger kvar i butiken.. Känns sådär att det just är bröllopsklänningen jag inte längre känner mig säker på av alla saker.. FörvånadRynkar på näsan

  • yasminb

    Hur lång tid räknar ni med att middagen tar? Vi ska ha buffé men vill inte att middagen ska bli långdragen och hålla på i fleeera timmar, vill hellre ha lite mer tid på dansgolvet ;)

Svar på tråden Bröllop augusti 2015