Inlägg från: detondabrostet |Visa alla inlägg
  • detondabrostet

    Bröllop augusti 2015

    Hoppar in i diskussionen! Vi gifter oss 8/8 i Täby kyrka, och jag känner mig mest förvirrad nu. Kan inte komma på vad som behöver göras och gissar att vi glömt massor. Kyrka, festlokal och klänning är klart, mat och dryck ordnar vi själva. Vad har vi missat, haha? :)

  • detondabrostet
    bebillen skrev 2015-01-20 19:08:12 följande:
    Vi började med att göra en budget i verktyget på brollopsguiden . Se, då blev det naturligt att vi pratade igenom alla "teman" och började fundera över vad vi vill ha och sådär. Men så är vi lite praktisk-romantiska av oss också ;)
    Åh, bra tips! Tack. Vi har en ganska utförlig budget, men har en gnagande känsla att det kommer dyka upp en massa oväntat när det närmar sig. 
  • detondabrostet
    Nightrod skrev 2015-01-21 10:27:36 följande:

    Vi har gjort såhär för att hålla koll på allt, men det finns säkert bättre sätt.
    Men vi tycker det känns bra för att hålla koll på vart vi är och så inget tros vara gjort, samt att vi kan räkna ut priser efter det också


    Bra upplägg! Har gjort så många listor som inte känns som att de tillför något. Ska testa det här. Betyder grönt/rött något?
  • detondabrostet
    Nightrod skrev 2015-01-21 16:24:02 följande:

    Sedan är det inte alla delar som, "Bestämd, bestäld, klar" passar in på till 100%. Men vi kan ändå se tanken bakom orden även om de ibland betyder olika saker.


    Om man tar solisten, så har vi bestämt att vi skall ha en, och kompisen skall ordna det (beställt) men vi komemr inte säga klar förrän vi hört dem sjunga så vi vet att deras röster passar till det vi vill ha


    Så vi vrider ibland lite på meningen med orden, "bestämd, beställd, klar" beroende på vilket objekt det hänvisar till


     


    Alright! Ska försöka integrera alla mina femtioelva listor, haha...
  • detondabrostet

    Är det någon av er som ska hyra porslin förresten? Vår lokal har ingenting alls förutom bord och stolar, så vi måste hyra både porslin, bestick, glas och serveringsfat mm. Det blir så sjuuuuuukt dyrt. Jag förstår inte. Har kollat priser på alladins uthyrning och partyproffsen, men det går ju bara inte. Vet inte hur vi ska lösa detta. Har någon tips på något billigt ställe?

  • detondabrostet
    AnnaHJ skrev 2015-01-21 19:46:43 följande:
    Vi hyr av cateringen som ska göra maten. Tror porslinet kostade 25 kr/pers och det är ju billigare än att skaffa fram porslin till 70 pers själv så tyckte det var värt. Vad kostar det att hyra på dina ställen?
    Är det i Stockholm? Vad är det för cateringföretag isåfall?

    Med porslin, bestick, glas, serveringsfat och -bestick, dukar mm blir det över 10 000 kr för 80 personer när jag har räknat. 
  • detondabrostet
    bebillen skrev 2015-01-21 20:22:30 följande:
    Om du bor nära Sthlm så kanske alladin uthyrning kan vara något? Jag har ingen erfarenhet av dem, men ser deras bilar åka omkring ibland.

    www.aladdinsuthyrning.se/produkter/bestick/serie-silver
    Tack bebillen! Jag har kollat på Aladdin, men det blir så fasligt dyrt! Börjar tvivla på att det finns något billigare alternativ, men 10 000 kr för porslin, glas mm känns ju orimligt!
  • detondabrostet
    Linosa skrev 2015-01-21 21:00:16 följande:

    Har ni kollat Annorlunda Catering? Vi har haft dom på jobbet några gånger och det har alltid varit bra mat.


    www.annorlunda.se/brollop/


    Har precis börjat kolla på catering, bland annat Annorlunda. Vi hade tänkt fixa all mat själva, men det verkar nästan som att det blir billigare med catering när man räknar in porslin!
  • detondabrostet
    ballerina skrev 2015-02-10 19:17:17 följande:

    Nu är vi en hel del som gifter oss 8/8! Om ett halvår är vi gifta! :D

    När skickar ni ut inbjudan, och när har ni OSA?


    Vi skickade "save the date"-kort i oktober och har inte bestämt när inbjudningarna går ut. Vi funderar på att ha OSA någon gång i början eller mitten av juni. Det känns så arrogant, på något vis, att ha allt för lång till mellan OSA och bröllop. Jag tror att en månad är brukligt egentligen, men det blir på tok för kort tid när det är sommar och allt, men det känns inte schysst att folk ska behöva svara ett halvår i förväg heller. 

    Hur ska ni göra?
  • detondabrostet
    Linnen skrev 2015-02-10 20:28:37 följande:
    Vi gifter oss 1 augusti och har satt OSA till 1 maj. Tre månader kanske är lite tidigt men vi vill hinna åka till Tyskland för att köpa alkohol innan alla semesterfirare ger sig ut på vägarna. Annars kan jag tycka att två månader innan är ganska lagom :) 
    Ja, allt blir ju knepigare på sommaren!

    Hur mycket billigare räknar ni med att det blir med alkohol från Tyskland? Varifrån i Sverige åker ni? Vi har funderat om det är värt det eller inte...
  • detondabrostet
    Eriikah skrev 2015-02-11 12:45:20 följande:
    Det beror lite på hur mycket ni tänkt att handla, det är betydligt billigare i Tyskland. Men ska ni köpa typ 10 plattor, några lådor vin och 3-4 sprtitflaskor är det inte värt det (lite beroende på vart i landet ni befinner er) Då kostar resan mer än man tjänar. Själva resan mellan länderna kostar runt 2000. Kommer dock inte ihåg om det e enkel eller t o r. Just vin är det inte heller så stor skillnad i pris mot bolaget.
    Vi kommer ha 80 gäster och har budgeterat ca 12000 kr för dryck om vi köper i Sverige. Det kanske är tveksamt om det blir billigare. Större delen kommer vara vin. Har du någon aning om ungefär hur stor skillnaden är på tex en flaska vin som kostar 80 kr på systemet? Glad
  • detondabrostet
    bridetobe skrev 2015-02-16 17:04:30 följande:

    Nån som ska ha sång i kyrkan? Alltså en som sjunger en-två vanliga sånger?


    Vi kommer ha två sånger, en av mina tärnor kommer sjunga Maybe I'm amazed av Paul McCartney, och en av min partners bästa vänner kommer också sjunga något, inte bestämt vad ännu. Jag tycker att det känns jättekul att ha våra vänner som sjunger. Jag tror att jag skulle tycka att det var konstigt med en solist som vi inte känner, men jag vet att det förekommer.
Svar på tråden Bröllop augusti 2015