Inlägg från: kärleken |Visa alla inlägg
  • kärleken

    Min man tar pengar av mig

    Allis skrev 2013-12-05 13:37:10 följande:
    TACK, TACK, TACK för det inlägget! Jag kommer från en priviligerad uppväxt men om jag ville ha något svarade min mamma alltid "jaha, hur ska du se till att få det då?". Jag var jättearg på henne då....och extremt tacksam som vuxen för det var en ovärderlig hjälp till ett självständigt liv.

    Min egen son har ganska modesta önskningar till jul och födelsedagar. Vill han ha mer än så får han helt sonika också hitta på saker som gör att han kan spara ihop till det själv. När han väl har gjort det så blir det helt plötsligt inte lika viktigt att köpa på sig obegränsade mängder fotbollskort....tänka sig :).

    Jag håller helt med! Det är samma här. Fick bara det nödvändigaste, inget bara för att jag ville eller att andra hade det. Då fick jag sprar själv. Det gällde från när jag fick veckopeng, om jag ville ha en leksak i stället så fick jag spara två veckor för att ha råd (20kr/veckan), och avstå godis. Föräldrar måste våga vara föräldrar. Det är ingen annan som kommer vara det för barnen! SOm tur är har denna diskussion kommit upp nu igen, det är inget lyckat drag att curla sina barn....för varken barnen eller samhället...


     


    men men kanske off topic! Hoppas ni kan prata om det och att ni kan jobba för att bli mer självständiga båda två!

Svar på tråden Min man tar pengar av mig