• Josefi­nparis
  Äldre 20 Nov 17:11
  3773 visningar
  11 svar
  11
  3773

  Blommor...

  Gifter mig i Frankrike i maj 2014. Träffade en florist igar som gav mig ett kostnadsförslag pa mellan 25000 - 40 000! Alldeles uppat väggarna för mycket..
  Hur mycket lägger ni pa blommor (brudbukett, târnbuketter, näbben, utsmyckning av kyrkan och festsalen..)
  Jag hade budgeterat för ungefär 7000-10000...

 • Svar på tråden Blommor...
 • Äldre 20 Nov 17:58
  #1

  Vi betalade, tror jag, 1750:- för min buket, tärnbukett och blomtjafsen till brudgum och marsalk. Nått annat vad gäller blommor betalade vi inte. Mina föräldrar köpte en stor blomstergrejs men det var en överraskning.

 • Äldre 20 Nov 20:57
  #2

  Tror jag betalde 1700 för min brudbukett + hans corsage, 800 var för tärnbuketterna, 75 för marsalkens corage. Blommor till middagens i festsalen och vigseln ingick i kuvertpriset och vigselkostnaden. 

 • Äldre 20 Nov 21:15
  #3

  Hej :) Att avgöra om det är ett bra eller dåligt pris är omöjligt att avgöra utan att veta vad det är ni får för priset. Jag är florist själv och kan hålla med om att det är ett väldigt högt pris men allt handlar ju om vad man vill ha. Sedan kan de också vara olika priser i Frankrike jämfört med Sverige . Vad är det för dekorationer osv som ni Hade tänkt er ?:)

 • Alylly­ra
  Äldre 21 Nov 09:27
  #4

  Ja, det beror ju lite på vad ni är ute efter som sagt... Hur mycket har du tänkt att dekorera i kyrkan/festsalen? För jag kan tänka mig att det är där kostnaderna drar iväg. Att välja blommor som inte är i säsong eller svåra att få tag på är också en bra kostnadshöjare har jag förstått....

  Vi betalade ca 1500 för bukett + corsage + blommor till mitt hår. Sen köpte vi lavendelplantor för ca 500 kr att dekorera borden med och i vigsellokalen dekorerade jag med torkat gräs som jag plockade själv + torkad lavendel som jag köpte för ca 200 kr. Så det var ingen stor budget för blommor där

   

 • Äldre 21 Nov 10:01
  #5

  Hej, vi lade 10 tkr på alla våra blommor (dvs brudbukett, tärnbuketter, coursage, utsmyckning i kyrka och av festlokal). 25-40 tkr tycker jag låter ganska maffigt men det beror ju lite på val av blommor, kvantitet och storlek av lokal. Vi var 75 st på vårt bröllop och hade ett hornörbord med 3 tullor och räknade ut att 16 stora buketter på borden skulle se bra och fylligt ut.

 • Josefi­nparis
  Äldre 21 Nov 10:33
  #6

  Oj tack för alla svar! Vad kul !

  Tror priserna i Frankrike är lite högre än i Sverige.. Jag hade tänkt dekorera kyrkbänkarna (kanske varannan för att fa ner priset) med murgröna och vita/rosa rosor samt tva stora vaser vid altaret.
  Sedan buketter till mina tärnor ( de är 5 stycken) brudnäbbet (3 flickor) och bukett till mig (min fästman vill inte ha corsage).
  Sedan behöver vi utsmyckning till coktailborden (där kanapéerna star) samt till 22 bord där gästerna kommer sitta (180 vuxna).
  Kanske kan jag ta med dekorationerna fran kyrkan och ateranvända dem?
  Jag är inte sa duktig pa blommor och har ingen klar vision om vad jag tycker om. Pioner och liljekonvalj är tva favoriter och rosor självklart.  
  Vi gifter oss i slutet av maj och Frankrike är ungefär en manad före i blomstersäsong sa liljekonvalj kan jag glömma...

 • jools
  Äldre 21 Nov 10:46
  #7

  Fast med tanke på hur mycket blommor du skulle ha var nog inte priset jättedyrt. Har du kollat på rosorna och bestämt vilka du ska ha? Tänk på att vissa rosor kostar typ 40 kr/st då är det klart att det springer iväg.

  Ha också i åtanke hur lång tid det tar att göra jobbet när det är så mycket!
   Jag tycker det är så märkligt att alla tar för givet att florister inte ska ta betalt för tiden det tar. Man skulle ju aldrig räkna med och ta för givet att en snickare bara skulle ta betalt för materialet och inte för arbetstiden. En brudbukett tar minst en timme att göra, men ofta mer. Räkna då in kostnaden för konsultation, att hitta rätt rosor, åka till auktionen och köpa dem osv. (nu vet jag inte hur det funkar i Frankrike men så funkar det i Sverige).

 • Josefi­nparis
  Äldre 21 Nov 11:05
  #8

  Jag förstar självklart att floristen kommer spendera massor av tid pa att binda buketterna!
  Det var mer att jag menade hur jag ska kunna hitta lösningar för att fa ner priset (färre blommor helt enkelt). Hur har andra lôst bordsdekorationerna? Man kanske inte behöver en stor bukett men lite mindre eller kanske rosenblad?
  Dekorera varannan bänk i kyrkan osv.. Eftersom jag inte är sa bra pa blommor behövde jag lite rad.

 • Äldre 21 Nov 16:37
  #9

  Jag tycker inte du skall göra avkall på brudbuketten men tärnbuketterna kan ju vara lite enklara och kanske bara en stor ros var? Sedan kan du nog få ner priset på blommorna till festlokalen om du fyller ut med bröna bladväxter, dvs kanske kör en pion, två roser, resten grönt? Tror det bästa är att du diskuterar olika alternativ med er florist och sätter en budget för vad det får kosta. Dock är 22 bord många så 20 tkr låter ganska rimligt.

 • Äldre 21 Nov 17:32
  #10

  Det går absolut att återanvända dekorationerna från kyrkan. Om ni tex skulle dekorera 22 bänkar (11 rader) Så skulle ni ju kunna ta en sådan till varje bord efter, möjligtvis fylla ut med lite mer grönt om det i kyrkan är för lite. Jag tycker dock inte bordsdekorationenerna måste vara jättemaffiga, så jag tycker absolut inte du ska känna att du måste ha några stora buketter. Jag tycker snarare att det oftast blir finare när det är lite enklare (så man ser dom andra vid bordet) 
  Serdan beror det väl en del på lokalen också, ju finare den är i sig själv, desto mindre tycker jag man behöver smycka.

  Dom två stora vaserna vid altaret kanske kan bli utsmyckning till cocktailborden? (beroende på hur ni hade tänkt)
  Men tänk på att någon måste flytta dom mellan lokalerna! 

  Tärnonrna måste inte ha blommor om du inte väldigt gärna vill att dom ska ha det (mina tärnor ville inte ha det och det blev lika fint ändå) Annars går det att göra mycket fint med bara en blomma, som FruForsmark skrev. 

  Om du inte är bra på blommor och har riktigt specifika krav på vad du vill ha så går det kanske att prata med floristen och beskriva vilken färgskala du tänkt och ev vilken känsla du vill ha så får hon plocka fritt, det kan dra ner priset. (eftersom dom inte måste beställa in specifika blommor oavsett om dagspriset skulle vara tokhögt, utan kan välja en annan blomma i samma färgskala) 

  Men det är ju som sagt en hel del blommor , så det drar nog iväg en del ändå. 
   

 • Äldre 21 Nov 22:52
  #11

  Ja jösses va mycket pengar att lägga på blommor. Men allt är ju upp till var och en beroende på vad man prioriterar och det är ju onekligen mycket blommor som krävs eftersom det inte är till bara er två utan även brudföljet och utsmyckning till väldigt många bord. Jag tycker absolut du kan ta med dekorationerna från kyrkan och återanvända dem vid bröllopsmiddagen/festen. Även om du prioriterar snittblommor mer än vad jag gör finns det ju så mycket annat fint man kan dekorera borden med. Själv kommer vi har ett höstbröllop och har inga snittblommor alls till gästernas bord utan endast dokor i form av äpplen, höstax, kastanjer etc. Sånt är ju både vackert och billigt! För ett vår/försommarbröllop kanske vattenfyllda vaser i olika höjd med dekorationer i (ex limefrukter eller citroner skurna på mitten eller några flytande snittblommor utan stjälk), kan vara något? Eller massa ljus, vacker löpare, fusk-kristaller/diamanter utspridda på borden? Det är också väldigt vackert att ha många singel-vaser med endast en snittblomma i varje fast, som sagt, väldigt många av dem antingen i grupper eller utplacerade på rad. Kanske dekorera borden med något från naturen istället för snittblommor som ex kvistar, löv eller stenar eller mixa detta med snittblommor? Det hänger ju också på vilket färgtema ni har förstås....

Svar på tråden Blommor...
Logga in
Bli medlem