• daniiel

    Vad är lättast vid fel storlek på klänning?

    Beställ i storleken du har nu, har du gått ner en storlek, så är det generellt sett enklare att sy in klänningen än att lägga ut den ifall du beställt en för liten. Är det med snörning i ryggen, så ger det ytterligare spelrum med någon storlek.


  • daniiel
    Cuddly skrev 2013-11-12 08:47:19 följande:
    Den är icket med snörning i ryggen, det ser mer ut som hakar...
    Då skulle jag säga att det är ännu viktigare med en storlek som inte är för liten, bara utifall att...

    Sedan kan det ju gå att byta ut hakarna mot snörning, om det skulle krisa sig och klänningen är för liten.
  • daniiel
    Cuddly skrev 2013-11-12 08:54:31 följande:
    Det varierar säkert jättemycket mellan olika sömmerskor, men blir det generellt snyggt när de gör ändringar? Det här här en ganska enkelklänning inget ryschpysch. En tajtare tubetopliknande överdel och ballgown ner till slätt tyg. Jag antar att det mest skulle vara överdelsbiten över magen och bysten som säkert skulle få ändras, men det är ju bara min gissning.

    Brukar det vara dyrt att få klänningarna ändrade?
    Vanligtvis brukar det inte synas. Det är om det är spetsar och rynk och liknande på överdelen som det kan bli knepigt ibland. En helt slät överdel bör inte vara några problem för en sömmerska att ändra. Har du någon bild på klänningen?

    Dyrt.. ptja, det beror ju på hur pass mkt det är som ska ändras, vilken sömmerska man går till och hur svår ändringen är. Du kan dock räkna med ett par hundra upp till någon dryga tusenlapp kanske.
Svar på tråden Vad är lättast vid fel storlek på klänning?