• BCJKTDCN

  Öviksbrudar 2014!

  Hallå! Försökte hitta en tråd för oss Öviksbrudar som gifter oss 2014 men hittar ingen! Ni får länka om jag har fel, annars tycker jag att vi samlas här och delar med oss av tips, idéer och tankar, bra och dåligaerfarenheter och annat smått och gott kring våra kommande stora dagar! Jag och min m2b är nu i full gång att planera vårtdrömbröllop! Dagen är spikad till den andra augusti och vi gifter oss i Sidensjö kyrka. Festlokal är bokad, så även bestman och en av två toasts. Och om de själva vill har vi även fyra stycken brudnäbbar + näbbar i vårt följetåg. Nu har vi kommit fram stegen till att hitta ringar och klänningar, fixa save-the-date- och/eller inbjudningskort (valet i kvalet!) mm och mycket annat återstår fortfarande såklart. Speciellt frågan kring mat! Hur ska alla göra där? Tvårätters eller trerätters? Catering eller laga maten själva? Buffé eller servering? Det är många frågor kring detta för oss. Tips på cateringsfirmor inom rimligt avstånd så man kan kolla upp lite priser? Så; finns det några Öviksbrudar där ute som planerar att bli fru under 2014? När och var gifter ni er? Hur långt har ni kommit i planeringen?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-02-03 14:38
  Radar upp oss brudar nedan! Får komplettera ifall fler hoppar in i tråden!

  Millan: 201406XX
  blivande frun: 201406XX
  MajaH: 20140614 Skeppsmalns kapell
  Dahdumdum: 20140705 Sundsvall
  BCJKTDCN: 20140802 Sidensjö kyrka
  Lina Å: 20140823 Själevads kyrka
  Fröken J: 20140927 Örnsköldsviks kyrka

 • Svar på tråden Öviksbrudar 2014!
 • Dahdumdum

  Hallå!
  Kanske inte riktigt platsar in i den här tråden eftersom vi inte kommer att gifta oss i Övik men vi bor här.
  I Björna närmare bestämt! Glad

  Vi kommer att gifta oss i en by utanför sundsvall där jag är uppvuxen.
  Det är lite klurigt att planera ett bröllop ca 25 mil bort men det har gått bra hitills!

  Bröllopet är den 5 Juli och vi har bokat kyrkan och lokalen. Har börjat göra vissa småköp såsom servetter, tårtdekoration, smycken.
  Jag har även påbörjat att göra min broschbukett som jag ska ha.
  Två utav mina närmsta vänner ska vara tärnor. Deras buketter är också pågång.

  Det vi har kvar att köpa och fixa är min brudklänning, min sambos kostym, inbjudningskorten (ska göra dom själv), ringar, dekortioner, alkoholen (öl, vin och cider).
  Jag måste också ta in offerter på ställen där jag kan fixa hår/makeup.

  Vi kommer att ha en kallbuffé med lite olika sorters paj, sallad, kallskuret kött, lax, sill, potatis m.m.
  Tårtan är fortfarande ett frågetecken ifall vi ska baka den själva, eller köpa.

  Jag saknar en bra brudbutik i Övik! Visst finns det bara en nu?

 • Fröken J

  Jag bor i Övik, så här passar jag in =)
  Vi planerar att gifta oss den 27/9 i Svenska kyrkan i stan. Festlokal, fotograf och kyrka är bokat (dock inte präst ännu, då vi väntar på svar från den präst som min m2b väldigt gärna vill ska vigas oss). Klänning är inköpt från Tradera, dock måste den sys om en del. Jag misstänker att det är en klänning från Kina eller liknande, spetsapplikationerna är väldigt "plastiga" och det ser helt enkelt inte bra ut. Jag köpte dock klänningen för ynka 270 kr och det är ju ett tag kvar innan bröllopet, så tillsammans med min mamma ska det nog gå att få ordning på den =)

  Bestman och tärna är tillfrågade och vi håller på att fundera på vem/vilka som skulle vilja vara toastpar. Tack vare att min fästman har ett stort kontaktnät så har vi lyckats fixa en duktig kille som kan sköta baren under kvällen, samt en vän som arbetar som kock till vardags och som ska få hålla ställningarna i köket. Vi har dock inte bestämt om han ska laga all mat eller om vi gör det själva, och han att bara sköter varmhållningen/påfyllning/annat köksrelaterat. Tanken är iallafall att vi ska buffé.
  Förra helgen ramlade vi även över en väldigt duktig trubadur, så beroende på hur hennes spelschema ser ut för nästa år så kanske hon ska spela lite på bröllopsfesten =) 

  Mitt största "bekymmer" just nu är min vigselring, jag vill gärna att den ska vara i palladium och i en viss design, men det verkar helt omöjligt att hitta någon guldsmed i den här stan som kan göra annat än släta ringar med diamanter satta i skenan som alternativ! =( (Jag vill ha en solitär med sidostenar).

 • Miss M
  www.brollopstorget.se/Forum-5-58/m4226909-1.html
  Här finns en tråd för oss Öviksbrudar 2013. Kanske hittar du/ni några tips där.

  Vi gifte oss i somras, jag är från Övik, han från en annan stad och vi bor i en tredje, så allt planerades på distans och vid de tillfällen vi var på besök hos mina föräldrar. Fråga gärna om det är något ni undrar över.
  Vi är nöjda med allt kring bröllopet egentligen, hade en fantastisk dag!

  Vi hade:
  Kyrka - Arnäs (präst var kyrkoherde Eva Nordung Byström)
  Festlokal - FV:s klubbstuga på Varvsberget
  Fotograf - Fredrik Åström
  Mat - Buffé från Den Gode Kocken (hade bokat en annan som fick lov att ställa in och ordnade honom istället), han hjälpte oss också att hyra porslin och fixa serveringspersonal (som fixade med buffén, efterrätten och tårta/kaffe, fyllde på dryck, tog hand om disk)
  Hår - Elin på Trudes
  Smink - Sandra på Make up Store
  Blommor - Interflora Fresh Blomsterateljén (i Oskargallerian)
  Hotell - Fredag till söndag på "Foppas hotell" Elite Plaza Hotel, lite större rum med utsikt mot vattnet
  Solist i kyrkan - Sara Karlsson
  Musik på festen/till dansen - Kompis som är DJ
  Bil från kyrka till fest - Via privata kontakter
   
 • BCJKTDCN

  Så kul att det finns några där ute! Självklart är du välkommen ändå Dahdumdum! Jag gissar att du lär ha några saker för dig i Örnsköldsvik kring bröllopet ändå. Vi planerar också bröllopet på avstånd! Det är lite klurigt men vi tänker ta lite smyghjälp av familjerna också när vi väl berättat för dem nästa helg då vi ska hem och hälsa på (jag är rätt säker på att det finns ett gäng i vår släkt som mer än gärna ställer upp och engagerar sig!). Det ska bli så roligt att dela med oss av nyheten också, vi har liksom inte velat berätta på telefon så vi får passa på när vi åker hem  Småinköp hade jag mer än gärna börjat med men då vi snart är mitt uppe i flytt känns det dumt att samla på sig mer saker innan vi flyttar. Dessutom kanske sakerna försvinner eller förstörs i all röra..  Däremot har jag nu planerat in ett besök hos en brudbutik till helgen! Jag har förälskat mig i ett klänningsmärke de är storsäljare av! Min m2b har däremot en frack sedan tidigare så där är vi safe, lite andra detaljer så som knappar, fluga mm ska vi dock kanske förändra. Det låter spännande med din klänning Fröken J! Lycka till  I Övik tror jag att det bara finns en.. Det är lite tråkigt men hon som tagit över är mycket trevlig iaf, jag var där i våras med min lillasyster som skulle hitta balklänning. Mycket välbemötande kvinna! Du får kanske ta en tur till Sundsvall då Dahdumdum, där finns det väl fler än en butik har jag för mig? Kallbuffé lät ju rätt smidigt faktiskt. Och när det är mitt i sommaren är man ju inte i lika stort behov av varm mat faktiskt, om det nu inte kommer att regna… Det låter som att ni kommit relativt långt i planeringen med de stora delarna iaf, det är bra! Jag vill själv försöka checka av de största delarna så fort som möjligt också. Allt små duttande hinner man ju med ändå, hoppas jag (optimistisk som jag är)! Vigselringen kommer jag nog också ha problem med. Vet iofs inte ännu riktigt helt vad jag vill ha, även om jag har en del aningar. Men det svåra med ring tycker jag är pris! Jag har knappt någon aning vad en ring kostar.. Miss M, jag har sett den tråden och därtill de som är skapade åren innan också, mycket bra info i de trådarna! Men det är trevligt att dela med sig och höra hur andra är i planeringsstadiet osv  Härligt att höra att ni hade en lyckad dag! Det hoppas jag att vi andra får också! Oj detta blev ett långt inlägg.. Sorry! Jag sitter just nu och är så exalterad över alla vackra klänningar jag vill prova på lördag!

 • BCJKTDCN

  Jag förstår inte vad jag gör för fel när all text klumpar ihop sig! Jag har så fina radbrytningar när jag skriver ju.. Hjälp?

 • Dahdumdum
  BCJKTDCN skrev 2013-10-24 21:44:29 följande:
    I Övik tror jag att det bara finns en.. Det är lite tråkigt men hon som tagit över är mycket trevlig iaf, jag var där i våras med min lillasyster som skulle hitta balklänning. Mycket välbemötande kvinna! Du får kanske ta en tur till Sundsvall då Dahdumdum, där finns det väl fler än en butik har jag för mig?
  Jo jag har varit inne på eleganten som ligger i Sundsvall. Men deras klänningar var så dyra!
  Visst att man vill vara fin och ha en vacker klänning så känner inte jag för att lägga ut 15.000-20.000 kr på en klänning! Förvånad

  Min sambos mormor (som är en väldigt duktig sömmerska) har erbjudit mig att sy klänningen. Och det skulle ju vara jätteroligt! Ska gå ut och prova olika klänningar och se vilken modell som passar mig. Sen då jag vet det kan jag ta fram inspirationsbilder så får vi se vad hon kan göra! Solig Jag är väldigt inne på en stor, fluffig prinsessklänning men inte säkert att man passar i en sådan!

  Jag har hittat min drömvigselring. Dock är måste man skicka efter den från en butik i England. Det känns osäkert men å andra sidan kan jag inte sluta att tänka på den där ringen! Ingen annan vigselring kommer att kännas lika rätt som den där! Tungan ute

  Blue Topaz 5 x 5mm And Diamond 9K Yellow Gold Ring
  www.thediamondstore.co.uk/blue-topaz-5-x-5mm-and-diamond-9k-yellow-gold-ring-p2902c258.cfm

  Ingen av er som skickar efter ringen via internet? Glad
 • BCJKTDCN

  Du får helt enkelt ta en tripp till Sthlm Dahdumdum! Jag var idag till två klänningsbutiker, båda med många klänningar och underbar service! Det kommer att bli svårt att välja klänning... Eller om du får hjälp att sy upp, det är ju också kul! En helt orginell :)Oj, jag har inte ens tänkt så långt att man kan skicka efter! Det verkar vara en sida med mycket ringar iaf  Jag måste kolla in den sidan!  

 • Dahdumdum
  BCJKTDCN skrev 2013-10-26 17:51:22 följande:
  Du får helt enkelt ta en tripp till Sthlm Dahdumdum! Jag var idag till två klänningsbutiker, båda med många klänningar och underbar service! Det kommer att bli svårt att välja klänning... Eller om du får hjälp att sy upp, det är ju också kul! En helt orginell :)Oj, jag har inte ens tänkt så långt att man kan skicka efter! Det verkar vara en sida med mycket ringar iaf  Jag måste kolla in den sidan!  
  Ja man får nog göra det! Om man nu inte hittar något annat i sundsvall! Vad är du ute efter för slags brudklänning? Glad

  Dom hade väldigt mycket fint på den sidan. Men som sagt känns osäkert att beställa från en butik utomlands!
 • BCJKTDCN

  Jag är nog ute efter en ganska klassisk klänning Dahdumdum, gärna en del spets och någorlunda vid kjol, lutar åt lite tyllaktikgt i den. Till helgen blir det förhoppningsvis fler brudklänningsbutiker att besöka och fler klänningar att prova! Nu har ju även jag och m2b varit hemma över helgen och berättat för våra nära och kära om vad som komma skall! Och vilken glädje! Och dessutom frågor till 1000 haha. Men det hör väl till  Alla var i alla fall glada för vår skull och de vi skulle fråga om de vill vara våra brudnäbbar/näbbar ville gärna det! M2b:s syster (en av näbbarna, 7 år) hade ett gäng frågor och funderingar, jag försökte förklara för hon vad hon kommer att göra osv i alla fall. Senare började hon planera sina naglar mm, hon hade ju just fått ett nytt nagellack, kanske hon skulle kunna ha det? Men jag sa att det ju var länge kvar och att hon kanske hinner få nya nagellack innan dess  En annan kul grej var att en av m2b:s andra systrar (11 år) inom en timme hade hittat både skor och klänning hon ville ha på bröllopet, haha! Sötnötar till syskon har han i alla fall.Annars så går det inte så mycket framåt här, vi är som tidigare nämnt snart mitt i flytt så bröllopet är prio 2 just nu..Hur går det för er andra?   

 • BCJKTDCN

  Och jag fattar fortfarande inte vad jag gör för fel då det inte kommer med några radbrytningar? Hjälp?

Svar på tråden Öviksbrudar 2014!