Inlägg från: Dahdumdum |Visa alla inlägg
 • Dahdumdum

  Öviksbrudar 2014!

  Hallå!
  Kanske inte riktigt platsar in i den här tråden eftersom vi inte kommer att gifta oss i Övik men vi bor här.
  I Björna närmare bestämt! Glad

  Vi kommer att gifta oss i en by utanför sundsvall där jag är uppvuxen.
  Det är lite klurigt att planera ett bröllop ca 25 mil bort men det har gått bra hitills!

  Bröllopet är den 5 Juli och vi har bokat kyrkan och lokalen. Har börjat göra vissa småköp såsom servetter, tårtdekoration, smycken.
  Jag har även påbörjat att göra min broschbukett som jag ska ha.
  Två utav mina närmsta vänner ska vara tärnor. Deras buketter är också pågång.

  Det vi har kvar att köpa och fixa är min brudklänning, min sambos kostym, inbjudningskorten (ska göra dom själv), ringar, dekortioner, alkoholen (öl, vin och cider).
  Jag måste också ta in offerter på ställen där jag kan fixa hår/makeup.

  Vi kommer att ha en kallbuffé med lite olika sorters paj, sallad, kallskuret kött, lax, sill, potatis m.m.
  Tårtan är fortfarande ett frågetecken ifall vi ska baka den själva, eller köpa.

  Jag saknar en bra brudbutik i Övik! Visst finns det bara en nu?

 • Dahdumdum
  BCJKTDCN skrev 2013-10-24 21:44:29 följande:
    I Övik tror jag att det bara finns en.. Det är lite tråkigt men hon som tagit över är mycket trevlig iaf, jag var där i våras med min lillasyster som skulle hitta balklänning. Mycket välbemötande kvinna! Du får kanske ta en tur till Sundsvall då Dahdumdum, där finns det väl fler än en butik har jag för mig?
  Jo jag har varit inne på eleganten som ligger i Sundsvall. Men deras klänningar var så dyra!
  Visst att man vill vara fin och ha en vacker klänning så känner inte jag för att lägga ut 15.000-20.000 kr på en klänning! Förvånad

  Min sambos mormor (som är en väldigt duktig sömmerska) har erbjudit mig att sy klänningen. Och det skulle ju vara jätteroligt! Ska gå ut och prova olika klänningar och se vilken modell som passar mig. Sen då jag vet det kan jag ta fram inspirationsbilder så får vi se vad hon kan göra! Solig Jag är väldigt inne på en stor, fluffig prinsessklänning men inte säkert att man passar i en sådan!

  Jag har hittat min drömvigselring. Dock är måste man skicka efter den från en butik i England. Det känns osäkert men å andra sidan kan jag inte sluta att tänka på den där ringen! Ingen annan vigselring kommer att kännas lika rätt som den där! Tungan ute

  Blue Topaz 5 x 5mm And Diamond 9K Yellow Gold Ring
  www.thediamondstore.co.uk/blue-topaz-5-x-5mm-and-diamond-9k-yellow-gold-ring-p2902c258.cfm

  Ingen av er som skickar efter ringen via internet? Glad
 • Dahdumdum
  BCJKTDCN skrev 2013-10-26 17:51:22 följande:
  Du får helt enkelt ta en tripp till Sthlm Dahdumdum! Jag var idag till två klänningsbutiker, båda med många klänningar och underbar service! Det kommer att bli svårt att välja klänning... Eller om du får hjälp att sy upp, det är ju också kul! En helt orginell :)Oj, jag har inte ens tänkt så långt att man kan skicka efter! Det verkar vara en sida med mycket ringar iaf  Jag måste kolla in den sidan!  
  Ja man får nog göra det! Om man nu inte hittar något annat i sundsvall! Vad är du ute efter för slags brudklänning? Glad

  Dom hade väldigt mycket fint på den sidan. Men som sagt känns osäkert att beställa från en butik utomlands!
 • Dahdumdum
  BCJKTDCN skrev 2013-11-05 20:02:33 följande:
  Jag är nog ute efter en ganska klassisk klänning Dahdumdum, gärna en del spets och någorlunda vid kjol, lutar åt lite tyllaktikgt i den. Till helgen blir det förhoppningsvis fler brudklänningsbutiker att besöka och fler klänningar att prova! Nu har ju även jag och m2b varit hemma över helgen och berättat för våra nära och kära om vad som komma skall! Och vilken glädje! Och dessutom frågor till 1000 haha. Men det hör väl till  Alla var i alla fall glada för vår skull och de vi skulle fråga om de vill vara våra brudnäbbar/näbbar ville gärna det! M2b:s syster (en av näbbarna, 7 år) hade ett gäng frågor och funderingar, jag försökte förklara för hon vad hon kommer att göra osv i alla fall. Senare började hon planera sina naglar mm, hon hade ju just fått ett nytt nagellack, kanske hon skulle kunna ha det? Men jag sa att det ju var länge kvar och att hon kanske hinner få nya nagellack innan dess  En annan kul grej var att en av m2b:s andra systrar (11 år) inom en timme hade hittat både skor och klänning hon ville ha på bröllopet, haha! Sötnötar till syskon har han i alla fall.Annars så går det inte så mycket framåt här, vi är som tidigare nämnt snart mitt i flytt så bröllopet är prio 2 just nu..Hur går det för er andra?   
  Vad roligt att systrarna redan började planera! Haha gulligt!

  Går inte så värst mycket framåt här heller. Det är så mycket som inte går att fixa nu eftersom att det är så himla långt kvar! Blir galen! Tungan ute

  Men har gjort en egen bröllopshemsida bara för att underlätta då vi skickar ut inbjudningarna.
  På hemsidan står det vart vi ska vara och ska även skriva vägbeskrivning. Tipsat om boenden och lite annat smått och gott. Sen kan dom ju naturligtvis ringa oss också men eftersom de flesta använder dator är det ju behändigt att utnyttja det hehe.

  Sen till det här med radbrytningarna har jag ingen aning om vad det kan bero på. Vad använder du för webbläsare? Har hört att internet explorer kan krångla ibland. Jag använder mozilla och det har inte varit något problem för mig! Hoppas det löser sig Glad
 • Dahdumdum

  Oj har helt glömt bort att kolla i den här tråden! God fortsättning alla!

  BCJKTDCN: Vad härligt att ni kommit till rätta i det nya boendet!
  Vart tänkte du köpa klänningen ifrån? Glad

  Jag har kommit lite längre i min planering!
  1. Har köpt och hämtat ut min vigselring, beställt en ny slät ring i vitt guld (har en slät ring nu i guld som ska bytas ut)
  2. Bestämmt modellen på klänningen (min sambos mormor ska sy)
  3. Förmodligen fixat liveband (pappas vänner som sagt att dom ska ställa upp. Dom har dessutom spelat in skivor så dom är rätt bra). Trodde inte att vi skulle ha liveband men nu när tillfälle ges så slår vi nog till!
  4. Alla lokaler är bokade och klara.
  5.Min sambos mamma har erbjudit sig att göra alla tårtor och det blev ju jag väldigt glad över Glad
  6. Smycken, skor, slöja och underkläder är köpta.
  7. Högtalarsystem är fixat
  8. Alkoholen ska min mamma och pappa köpa i tyskland till våren
  9. Gästlistan är nästan klar. Prototypen till inbjudningskorten är klar.

  Inbjudningskorten gör jag själv på datorn och som vi ska skriva ut. Ska sätta en fin tapet på baksidan för att det ska se snyggare ut plus att kortet blir lite tjockare. Det där med tapeten läste jag i någon annan tråd och det blir nog bra!

  Kan rekomendera albrekts guld i Birsta city om det är någon som är på jakt efter ringar! Supergullig personal som är hur serviceinriktade som helst. Hyffsade priser och snabba leveranser! Solig

  Är det någon som ska ha någon annan musik i kyrkan än det traditionella "here comes the bride" m.m.?

 • Dahdumdum
  BCJKTDCN skrev 2014-01-05 21:05:13 följande:
  Det blev från Princessa i Södertälje. Den är så fin 😀 Oj du har jobbat på! Här har vi iaf börjat kolla ut ringar, är relativt säker på vad jag vill ha för vigselring men tyvärr finns det ju sällan så många av den typ av modell man vill ha (kräsen?!😜). Vi ska även förnya våra förlovningsringar men de var lättare att hitta modeller på iaf 😊 Vi valde att skicka ut typ "save-the-date" kort i veckan, inte till all dock (typ våra familjer osv räknar vi med har minne från då vi berättade!) men till de som vi inte pratar med varje dag och så. Tänkte att vi vill informera i tid då juli/augusti är en populär tid att planera in annat liksom. De blev iaf hemmagjorda små notiser, rätt söta! Annars har vi börjar kolla lite bröllopsresa! Den kommer inte att bli av föraren till jul-nyår iom att vi skulle vilja ha en resa som varar lite längre men det blir värt väntan! Dessutom hoppas vi på att kunna spara ihop lite fickpengar under hösten också 😜 Nu är vi i valet och kvalet av präst, och det är jättesvårt! Har ingen aning alls vilken vi vill ha förrutom att jag vet att jag inte vill ha den ordinarie i kyrkan, så då måste vi välja nu snart. Tips någon? Hittar ingen tråd/info om präster i Ö-vik någon annanstans heller.. Hade ju varit trevligt med en präst som är avslappnad och tycker vi får välja lite själv hur vi vill ha det under vigseln.. 😁
  Har du någon bild på den? Glad

  Här kommer en bild på min ring som jag har köpt! Älskar den! Skrattande


  Det här med en bra präst i Örnsköldsvik har jag ingen koll på tyvärr! Ni får intervjua alla präster i Övik!Flört
  Nej men skämt å sido så är valet av präst jätteviktigt tycker jag!
  Vi ska ha en präst som är ganska ung och som är omtyckt av alla jag har pratat med. Men vi har inte träffat honom än men han skulle höra av sig i vår!
  Som sagt man vill ju kunna ha lite fria tyglar vad det gäller vigseln Glad
 • Dahdumdum
  BCJKTDCN: Jättefin klänning!

  Hoppas att det löser sig med prästen och att ni får någon som ni vill ha!

  Perfekt med rabatten om det är så att du vill ha just den ringen! Glad
Svar på tråden Öviksbrudar 2014!