• Äldre 9 okt 11:13
  14167 visningar
  47 svar
  47
  14167

  Skånebröllop 2015?

  Jag och min sambo bor utanför Kristianstad och planerar vårt bröllop till våren/sommaren 2015.Vi har egentligen inte kommit någonstans i planeringen förutom hur många vi vill bjuda, tema och möjligtvis vilken lokal vi kan tänka oss.Hade varit kul om någon i närheten ocså planerar sitt bröllop. Hur långt har ni kommit? Vad tycker ni är det viktigaste under bröllopet och vad tycker ni ska prioriteras mest?Tänkte at det är lika bra att starta denna tråd i tid så att vi kan följa varandra och bolla ideér under hela planeringen :)      

 • Svar på tråden Skånebröllop 2015?
 • Iafia
  Äldre 26 aug 21:36
  #31

  Jag har ett lite allmänt tips till er, läste någon som hade köpt placeringskort på systrarna Grene i Malmö (triangeln), var där i fredags och köpte på mig, 3,90 för 10 st! Fanns massa kul och billigt till dekorationer, inbjudningar osv! :)

 • Äldre 26 aug 21:52
  #32

  Vi ska gifta oss 4 juli utanför Malmö. Kvarndala Hembygdsgård rekommenderas till de som vill vara nära Malmö (typ ett par min från centralen), ha en lantlig omgivning och ha lokalen fredag till söndag (men bara fram till 10.00) för en billig peng- 4500! (6000 inklusive 1500 handpenning man får tillbaka om städning och så är ok) i Min sambo hittade dem av en slump! Vi är jättenöjda!

  Vi har hitills bokat lokal, tillfrågat toast-par, hittat en cateringfirma (vegomat), köpt kostym och fluga till min sambo, och nu håller vi tummarna att vi får den vigselförättare vi vill ha, en vän till mig har tidigare funderat på att bli VF och nu ska hon ansökan. Vet att det är svårt att bli det nuförtiden, men håller tummarna för att det går igenom- hon är väldigt härlig så hoppas både vi och andra kan få bli vigda av henne! :)

  Vad fixar ni först? Jag vill boka allt NU, men kanske bra att leta runt lite innan man bestämmer sig.

 • Äldre 26 aug 22:05
  #33

  Kvarndala har förresten plats för 100 pers och stolar, bord (enkla uppfällbara avlånga, man får ta med egna dukar) och i hyran ingår (enklet vitt) porslin och glas och bestick till hundra personer. Man får ta med egen mat och dryck :)

  Sorry att jag spammar om dem (skrivit om dem i andra trådar också) men vi har tittat runt och vi tycker det har varit sviiinsvårt att hitta lokaler som man kan ta sig till med kollektivttrafik (5 min att gå från busshållplatsen och den går frampå natten in mot Malmö C) som har plats för hundra pers, med grönt utanför (viktigt för min sambo) och som man kan ta med egen mat på- och som typ inte kostar 15.000!

  Vill bara dela med mig :), det är inte "lyxigt" utan snarare mysigt. Vill man ha ett avslappnat bröllop som är ganska enkelt men fint och lite romantiskt tycker jag man absolut ska överväga att göra ett besök hos dem!  

 • Äldre 1 sep 14:34
  #34

  Ny här!

  Bor med sambo utanför Helsingborg och vi planerar att gifta oss i juni 2015.

  Vi planerar att gifta oss i min sambos hembygd norröver och hålla bröllopet lite boho chic i en uppimpad gammal lada/maskinhall på familjens gård. 

  Än så länge är vi inte "offentliga" med vad som är i rullningen utåt sett så, men planeringen är i full gång.

  Bubblar över av planering, förväntningar och bröllopsmani så jag delar och bollar gärna!

 • Äldre 7 sep 18:33
  #35

  Hej alla!

  Jag är också helt ny på Bröllopstorget. :)

  Jag och min sambo planerar att gifta oss sista helgen i augusti eller första helgen i september 2015. Vi vill vara någonstans i Lund eller Malmö, gärna centralt eller med närhet till kollektivtrafik. Vi bli ca 80-100 personer och vi vill helst kunna laga maten själva, i alla fall förrätt och efterrätt. Runda bord är något vi gärna vill ha men kan tänka oss att hyra. Vi har inte bokat någon lokal än, men ska titta på en om två veckor.

  Eftersom vi inte är troende så planerar vi att ha en borgerlig vigsel, men gärna i en fin och mysig lokal som tar mycket folk och gärna även den ligger centralt.

  Annars är planen "stort bröllop med många gäster, men till liten budget". De enda kraven vi har egentligen är att det ska vara en bra och rolig fest, hellre avslappnat och ledigt än pampigt!

  Om ni har några tips så tar jag emot dem med stor tacksamhet och glädje!

 • Äldre 7 sep 18:45
  #36
  SofieFii skrev 2014-08-20 19:28:20 följande:

  Hej hej! 

  Vi bor i Lund, men hade kunnat tänka oss praktiskt taget var som helst i Skåne, så länge det fanns hyfsat billigt boende i närheten, vill ju inte ruinera våra gäster. ;)

  Vi har tänkt oss en utevigsel, lite smånervöst med tanke på det svenska vädret, men vi hoppas på en fin sensommar dag. Sen blir det fotografering för oss och lekar för gästerna innan middagen drar igång. 

  Förhoppningsvis kan man hitta ett ställe där man dessutom själv får ta med mat och dryck och hålla på halva natten! Kommer väl aldrig vilja att kvällen tar slut!

  I övrigt har jag hur mycket idéer som helst, Pinterest är min bästa vän där jag hittar all möjlig inspiration. Har ni inte varit inne där, då rekommenderar jag er det starkt!

  Vad långt du hade kommit jämfört med mig, jag vågar inte ens fundera på att boka något förens bröllopslokal är bokad, så jag kommer väl få stressa ihjäl mig när det väl är gjort. Tur jag är student och har mycket tid över. ;)


  Vad roligt! Det hade kunnat varit jag som skrivit detta. Jag är också från Lund och vill ha bröllop någonstans i Skåne med utevigsel och, ja allt som du skrivit stämmer in exakt. Letar lokal för fullt men hittar ingen ultimat :( Hur har det gått för dig? Känns som vi är sent ute och jag börjar få lite panik av detta haha. 
 • Äldre 18 sep 09:51
  #37
  Petraksa skrev 2014-03-14 09:58:43 följande:

  Har googlat mig blå men ändå inte hittat något. Då vi bor i Tollarp hade detta varit perfekt! Om du kommer på vad den heter får du jättegärna höra av dig! :)

  Hur långt har ni andra kommit nu? 


  Där ligger en lada i Ilnestorp utanför Tollarp, kan det vara den ni menar? Där brukar vara logdans varje år. Vet att där var ett stort dubbelbröllop i år.

  Vet inte vad de heter som äger den men jag kan nog kolla upp det om ni är fortfarande intresserade. Är ju lite sen på det, ser jag
 • Äldre 18 sep 20:59
  #38
  Sunqist skrev 2014-09-18 09:51:38 följande:
  Där ligger en lada i Ilnestorp utanför Tollarp, kan det vara den ni menar? Där brukar vara logdans varje år. Vet att där var ett stort dubbelbröllop i år.

  Vet inte vad de heter som äger den men jag kan nog kolla upp det om ni är fortfarande intresserade. Är ju lite sen på det, ser jag
  Leifs Loge heter den... har redan skrivit om den tidigare! ;)
 • Äldre 25 sep 14:25
  #39
  letsgetmarried skrev 2014-09-07 18:45:40 följande:
  Vad roligt! Det hade kunnat varit jag som skrivit detta. Jag är också från Lund och vill ha bröllop någonstans i Skåne med utevigsel och, ja allt som du skrivit stämmer in exakt. Letar lokal för fullt men hittar ingen ultimat :( Hur har det gått för dig? Känns som vi är sent ute och jag börjar få lite panik av detta haha. 
  Usch ja, sent ute är bara förnamnet känns det som! Jag börjar känna lite panik nu eftersom jag inte hittat någon riktigt bra lokal än. Den som är bäst för tillfället är Ingvar Strandhs blomsterskola, men vi har några till att titta på och några mailsvar jag väntar på för att få info om andra lokaler. 

  Vilka lokaler har du tittat på?
 • Äldre 25 sep 15:56
  #40

  Någon som har tips på hyffsat billiga lokaler i Helsingborgsområdet?

 • Äldre 26 sep 19:23
  #41

  Hej tjejer!

  Hoppar in här om det är okej! Bröllop planerat 23 el. 30 maj, beroende på när lokal är ledig. Just nu är det det vi väntar svar på, sen kommer vi nog igång lite mer med planering och fix.

  Bor för övrigt i Kävlinge och vi kommer ha bröllopet här.

  För er som letar lokal i en fantastisk utemiljö kan jag tipsa om Bösmöllan utanför Kävlinge!!

 • Äldre 3 okt 20:24
  #42

  Jag och min sambo vill också gifta oss nästa sommar. Vi älskar båda Torsebros krutbruk, är det någon som har några tips på lokaler i närheten? Svärfar är kock så vi vill göra maten själva. Vi blir mellan 40-60 personer och det viktigaste är att lokalen är mysig :).

  Tar tacksamt emot alla tips!

 • Äldre 1 nov 00:07
  #43

  Äntligen är lokal klart för mig, och även fotograf har jag bokat in. De fixar även hår och make-up, så jag har äntligen börjat komma någonstans känner jag. Börjat titta på band också, är det någon som har några tips där? Har lagt upp en annons på 123festmusik.se, men det finns ju säkert superbra band som inte kollar där. :)

 • Äldre 17 nov 21:12
  #44

  Hej Skånebrudar :)

  Har 97st rosa organzaband till salu för iden intresserade.

  Pris: 400kr

  Finnes i Helsingborg

  Maila vid intresse, elinmalm@hotmail.com

  Kan skicka bild om det önskas.

 • Äldre 13 dec 20:15
  #45

  Nu har vi bokat lokal, catering, köpt kavaj åt min sambo, beställt skor åt mig, bokat in fotograf (till vår egen förvåning) och bokat in hår och smink (sminkar mig bara med mascara till vardags- men syrrra propsade på att sminkas SKULLE det denna dagen) till mig.

  4 juli blir det. 


  Hur går det i er planering?

 • Äldre 14 dec 19:43
  #46

  Färlöv har ett församlingshem. Stort och billigt.


  Snuvatuva skrev 2014-10-03 20:24:37 följande:

  Jag och min sambo vill också gifta oss nästa sommar. Vi älskar båda Torsebros krutbruk, är det någon som har några tips på lokaler i närheten? Svärfar är kock så vi vill göra maten själva. Vi blir mellan 40-60 personer och det viktigaste är att lokalen är mysig :).

  Tar tacksamt emot alla tips!


 • Äldre 28 dec 22:08
  #47

  Hur går det för er skånebrudar? Snart är "vårt" år här, har ni kommit någonstans?

  Själv börjar det gå framåt nu. Meny är färdig, bröllopsklänning beställd, lokal, band & fotograf/make up/hår bokat och idag beställde vi även våra save the dates. 8 och en halv månad kvar för oss, men tiden går fort och man ska hinna med allt. Imorgon ska min första brudtärna tillfrågas, håll tummarna för att hon vill ställa upp! 

Svar på tråden Skånebröllop 2015?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.