• daniiel

    Uppdelade festligheter?

    Det är inte ovanligt att ha något liknande ett "tebröllop" med vigsel och lättare fika efteråt. Jag skulle tycka att det var jättetrevligt :) Se bara till att ha vigseln ganska tidigt då, så att ni inte behöver stressa iväg, utan att ni hinner fika tillsammans med alla 80 gäster. Och det spelar ingen roll om man har 80 gäster och fika, middag eller enbart fest, så hinner man inte prata med alla lika mkt! Så länge man försöker hälsa på alla och som brudpar inte "gömmer sig", så går det bra.

    Jag ser absolut inget fel med att dela upp det lite. Ibland har man inte lust eller råd att bjuda alla på allt, så jag tycker det är roligt att ni ändå vill ge övriga en chans att fira med er under fikat :)

    Se bara till att det framgår tydligt i inbjudan att det inte blir någon middag/fest, utan fika efter vigseln. Sedan kan ni ha en annan version av inbjudan till de som är bjudna till middagen senare, så att dom vet om att det blir middag :)


  • daniiel
    SaMa14 skrev 2013-10-07 11:28:16 följande:
    Tack för ditt svar! 

    Jag tänker mig att vi ska försöka göra "mingeldelen" till en fest också med bordsplacering och ett litet program där alla gäster också presenteras. Har du några andra tips på hur denna "förfest" kan göras lyckad? 

    Mycket tacksam för din input! :)  
    Jag tycker inte ni ska göra det. Festprogram och sådant. Gör inte för stor grej av minglet. Låt det vara just mingel, eller fika, isåfall. Det går att ha det jättetrevligt och mysigt utan att man planerar alltför mkt på så sätt. Bordsplacering kan visst vara bra, om man ska sitta ner vid dukade bord och fika, men jag skulle uppleva festprogram osv som lite överkurs.
Svar på tråden Uppdelade festligheter?