• xMariax

    Billigt bröllop=sämre?

    Hej!
    Det är så att jag och M2b har tvingats använda en del av bröllopspengarna till annat, utgifter vi inte räknat med helt enkelt.. Vi funderade ett tag på att skjuta upp bröllopet till senare, men det vill vi ju egentligen inte. Nu försöker vi få det så billigt som möjligt och har lyckats få ihop en budget på strax under 20.000:-, i det priset ingår inte klänning, tårta och hotellrum för bröllopsnatten. De posterna vill våra föräldrar bjuda oss på.

    Men såhär ser vårat upplägg ut:

    Vi gifter oss i en liten lantlig kyrka, efter vigseln åker vi traktor med min svärfar hem till deras tomt där festen ska hållas, detta tar ca 5 min. Svärfar som är snickare kommer att snickra ihop bord och enklare bänkar samt ett litet dansgolv, vi kommer ha sparsamt med dekorationer. Vita dukar, levande ljus och lite blommor. Vi tänker lite att det inte behöver vara så mycket. Grannarna/släktingar kommer att låna ut partytält och porslin så att det räcker. Maten kommer att vara kallskuret med lite varma saker som paj, potatis etc.. Vi kommer att spela musik från spotify och vi kommer ha det allmänt enkelt..

    Jag och M2b är egentligen väldigt enkla människor som inte gillar att stå i rampljuset, vi gillar inte att fira födelsedagar och så men kände att det här ville vi fira ordentligt. Från början kändes det inte som ''vi'' däremot, med dyr lokal, pampig kyrka etc.. Det här känns mer enkelt och avslappnat; som vi är. Men jag är lite rädd att folk ska se ner på oss för att vi väljer att ha det så enkelt, de kanske blir besvikna?

    Vad skulle ni tycka? 


    24 Maj 2014
  • Svar på tråden Billigt bröllop=sämre?
  • daniiel

    Buffé/kallskuret är inte "tacky", utan många gånger både väldigt gott och praktiskt. Och personligen är jag rätt nöjd att bli bjuden på mat bara öht, att slippa laga något själv och diska :P

    Som flera redan skrivit, så skit fullständigt i vad folk här på BT tycker och tänker, och fokusera på hur ni tror att majoriteten av era gäster kommer uppleva det och vad dom kommer tycka. Som du skriver, din sambos farmor kanske inte kommer tycka att ni valt världens bästa upplägg, men det är i princip alltid helt omöjligt att vara precis alla till lags.

    Lycka till med allt, ni kommer mest troligt få en toppendag! :)


  • Chicita

    Buffé är inte tacky...
    Det kan däremot bli bökigt och besvärligt och några kan bli utan eller få kall mat om inte buffén är välplanerad.
    Men om man lägger lite tid och tankeverksamhet på det och ser till att maten kan tas från mer än en sida så brukar det gå jättebra.
    Och om man dessutom kör på kall buffé så är det ju ingen varm mat som står och kallnar i alla fall Glad 

    Buffé kan vara jättelyxigt (behöver inte kosta mer, bara att det finns lite mer att välja på, som flera olika såser exempelvis i stället för bara en) och nybakt bröd kan lyfta även den enklaste mat Glad 

  • amerika

    Absolut inte sämre!!! Vi kommer oxå att ha (hemlagad) buffé med kallskuret då det är det enklaste att fixa. Och att kunna ha festen hemma i trädgården är ju en lyx få förunnat, enligt mig. Hade vi haft en trädgård, hade vi gjort så. Det är personligt och festligt.

    De som tycker det är tacky ska du inte bry dig om, om de finns bland dina vänner så är de inga riktiga vänner...

    Jag var tärna på ett bröllop när jag var 15 år. De bjöd på pizza på sin bröllopsmiddag och lokalen var så trång att man fick böja sig fram varannan person till bordet för att äta. Men det var fantastisk stämning, alla var glada, det fanns otroligt mycket värme, kärlek och humor där. Och ett lyckligt brudpar som hade råd att bjuda alla de ville därför att de valde bort fancy mat och en stor festlokal... 

  • xMariax

    Jo precis, det är ju lätt att göra det lite lyxigare utan att priset drar iväg jättemycket..


    24 Maj 2014
  • Chicita
    xMariax skrev 2013-09-24 19:20:11 följande:
    Jo precis, det är ju lätt att göra det lite lyxigare utan att priset drar iväg jättemycket..
    24 Maj 2014
    Ja så bli inte nedslagen. HItta trådarna som pratar om budgetbröllop, bröllop unde 20000:- osv och hitta inspiration och likasinnade där. 
    Ni ska ha ert bröllop, inte någon version som någon annan tycker är "bättre".  
    Det är ju inte en maskerad, utan ett bröllop. Och då är det viktigt att ni kan vara avslappnade och glada på er dag och inte känna er obekväma i kläderna eller situationen Glad 
  • Allis

    Tja, jag och manen gjorde alla våra dekorationer av mossa, notböcker från loppisar och färgade kaffefilter och det kan väl med bästa vilja i världen inte räknas som lyxigt *s*. Fast det är väldigt, väldigt mycket vi och det är väl huvudsaken. Gör något som speglar er och vad ni tycker känns roligt så kommer nog resten att trivas också.

    Tjugotusen är egentligen väldigt mycket pengar och om ni planerar bra kan det bli hur lyxigt och mysigt som helst. Om det finns några bönder som föder upp djur hade det kanske kunnat vara extra kul att köpa direkt från den gården t.ex? En meny som är så lokal att gästerna precis vet vars saker kommer från, det skulle jag tycka vore lite lyxigt och fint :).

  • Clariza

    Jag tycker att det låter jättemysigt det ni har planerat :) Som någon tidigare skrev så får man rätt mycket för 20 000 särskillt om vissa stora utgifter redan är betalda. Vi kör på stilen "less is more" och har funderat flera gånger efter resans gång på vad det egentligen är som är viktigt. Det är ju att vi blir gifta, och att nära och kära är där. Det är det som sätter stämningen och det som gör festen, om man sedan har exklusiva blommor från en blomsterhandel eller har plockat egna på ängen spelar mindre roll. Så länge ni planerar festen utifrån era liv och er kärlek så kommer det bli kanon :) 

  • Yavanjakementari

    Självklart är inte buffé "tacky", vem bestämmer det? Vad är egentligen tacky? Och om det skulle vara det- vad spelar det egentligen för roll?

    Sen är det roligt det här med pengar och bröllop,  hur kan 20 000 kr för en fest vara budget/billigt? Hade någon (i alla fall i min bekantskapskrets) lagt 20 k på en vanlig fest hade nog folk tyckt att hen var lite galen som la så mycket pengar. 

    Vi har ungefär samma budget som er(eller ja typ 10 k mer men nästan allt det kommer gå till fästmannens kilt) och jag tycker det är jättemycket pengar. Det är för sjutton nästan hälften av vad vår bil kostade! Vi vill inte gå över den summan och kommer därför göra mycket själva/med hjälp av vänner/släkt.  

  • Pippilångstump

    Tycker jag inte, snarare kan det bli emr personligt. Första gången jag gifte mig la vi unegfär 20-25", det är 10 år sedan. Maten hade vi en tant som gjorde och serverade. Vi hjälpte också till emd maten dagen innan. 
    Blev det kul? Nä inte alls faktiskt. Varför? Inte var det för att det var budget iaf, enbart för att vi behövde bjuda alla släktingar och inte hade plats för vänner och faktiskt bara ett par som var våra gemensamma vänner.

    När jag gifte mig i somras betalade vi betydligt emr för vårt bröllop och det var helt utan gäster. Eg ahde jag velat haft ett sådant där perfekt plastigt bröllop, där allt avr perfekt, men för det första är inte jag/vi sådana och för det andra så känner vi bara tråkiga människor ;p, såja, inte tråkiga, men de vi känner hade liksom aldrig blivit en bra fest tillsammans. Dessutom hade det talats 3 olika språk och avr vi än gifte oss så skulle vi få betala resan för antingen hans eller min familj och den andres vänner skulle nog inte kunna komma heller. Så trotts att vi ahde haft råd med ett fint bröllop så avstod vi, just för att den perfekta festen behöver de perfekta gästerna och de hade vi inte. (Hoppas att alla förstår att vi har trevliga vänner, men väldigt splittrade vänner och släktingar och sammanför man dessa skulle det bli väldigt konstigt.)

  • TheD

    Billigt kan vara bättre och dyrare kan ge ett billigt intryck :) ordet billigt kan betyda olika saker men jag tycker det låter supermysigt hur ni har tänkt och du skriver att det är mer ni så tycker jag ni inte ska vara rädda för dumma kommentarer. Kör på!

Svar på tråden Billigt bröllop=sämre?