• Emma94
  Äldre 3 Sep 16:47
  44104 visningar
  62 svar
  62
  44104

  Hur mycket kostar ert bröllop o hur många gäster bjuder ni

  Hur mycket kostar ert bröllop o hur många gäster bjuder ni. räkna ej med bröllopsresa

 • Svar på tråden Hur mycket kostar ert bröllop o hur många gäster bjuder ni
 • Emma94
  Äldre 8 Sep 09:58
  #41

  hehe kul att min tråd e veckans hetaste ;)


 • Äldre 8 Sep 10:18
  #42

  Vi har fortfarande ett par år kvar.. men vi har börjat räkna gäster iallfall och vi kommer garanterat att komma upp i över 100 gäster... och då är det bara närmaste vännerna och familjen!

  HAde gärna tänkt på budget med men det är svårt då vi har en del stora utgifter iår och nästa....
  Min m2b pluggar utomlands i Rio denna terminen och jag ska hälsa på... nästa år är det planerat att jag ska ta körkort (sjukt dumt att inte ha det gjort...) och kanske en resa och hälsa på släktingarna i Nya Zeeland...
  Dessutom är vi studenter i 1 1/2 år till....

  efter det så bilr det bara att satsa på bröllop! 

 • Äldre 8 Sep 13:28
  #43

  Vi blir ca 60 pers och räknar med en budget på 60000 kr exkl ringar och resa. Känns lagom för oss men förstår de som både vill spendera mer eller mindre än det, det känns som det är upp till var och en att bestämma utan att bli dömda. Däremot blir jag grymt imponerad av de som fixar det billigare för jag tycker det tickar på rätt snabbt pengamässigt.

 • Äldre 9 Sep 17:44
  #44

  Vi kommer att bjuda 150-160 pers och har en budget på ca 100 000:-. Det ska gå till lokal, storband, egengjorda snittar, fri bar, våra kläder, min ring, brudbukett, tärnklänningar, kostymer till sönerna, personal (två servering och två bartenders) och discjockey. Plus lite annat smått :)

 • Äldre 9 Sep 17:44
  #45

  Oj, glömde frisören :)

 • Äldre 11 Sep 20:24
  #46
  Chicita skrev 2013-09-05 17:25:05 följande:
  Ska börja med att säga att jag inte är sur, arg eller elak. Så ha det i åtanke när du läser detta...

  Om vi hade bjudit all släkt + de vänner vi umgås med i alla fall på veckobasis även om vi ju inte har tid att träffas varje dag, så hade vi landat på över 100 personer. Och då är det alltså bara de vi umgås med.
  Skulle vi dessutom bjudit in den släkt som ingår i "kusin-gränsen" eller liknande, tja då hade vi nog hamnat på 150 personer...
  Så det beror väl mycket på hur stor släkt och umgängeskrets man har.
  Nu bjöd vi i slutänden in kanske runt 90 personer och hamnade på 65 pers på middagen men det kostade ändå ca 60 000:- och då hade vi gratis lokal  och hemsydda kläder.

  Prislappen och antalet gäster betyder inte att något är mer eller mindre romantiskt, det betyder inte att kärleken är mer eller mindre i fokus.

  Alla har rätt att få det bröllop dom själva vill ha, med de förutsättningar dom har. 
  Vissa har en gemensam inkomst på kanske 20.000 i månaden och stora utgifter och kan inte spara så mycket, andra är hör till höginkomsttagarna och har kanske inte ett enda lån och kan därför spara massor. Några har arv att använda och andra får stora bidrag.
  Sen finns det kulturella skillnader.
  I många kulturer så ska man bjuda alla man kan tänka sig, och där är det också vanligt att presenterna är stora pengagåvor. I de fallen kan brudparet gå plus på böllopet även om dom inkluderar bröllopsresan i slutsumman. Och det är meningen - det är därför man bjuder många, tanken är nämligen att pengarna ska vara ett startkapital på de giftas nya liv tills dom hunnit få jobb, lägenhet och allt sånt.

  Inget är fel och inget är mer rätt än annat och jag tror inte att du egentligen tycker det heller, även om du uttryckte dig lite provokativt Flört 
  Förresten så är det nog många som inte tycker att 50 personer är ett särskilt litet bröllop heller Flört 
  Det var inte meningen att låta negativ! Jag vart bara paff över vilka summor och hur många gäster som alla ska ha med på bröllopet. Jag trodde inte att det var så vanligt och att de nästan bara är sånt man ser på film :P Jag skrev bara min åskit men alla gör ju som man själv vill. Jag skrev ju de att alla tycker olika så det är absolut ingen som behöver ta åt sig :) 
 • Äldre 11 Sep 20:47
  #47

  vi hade 49 gäster till slut (bjöd 65) och vi hamnade på cirka 45 000kr. hade 40000 som budget. (ingen bröllopsresa inräknad, men annars är allt med!)

  då lagade vi all mat själva, hade fri bar å sådär.

  det blev fantastiskt och var härligt! 

 • Äldre 11 Sep 21:49
  #48
  Maddson skrev 2013-09-11 20:24:55 följande:
  Det var inte meningen att låta negativ! Jag vart bara paff över vilka summor och hur många gäster som alla ska ha med på bröllopet. Jag trodde inte att det var så vanligt och att de nästan bara är sånt man ser på film :P Jag skrev bara min åskit men alla gör ju som man själv vill. Jag skrev ju de att alla tycker olika så det är absolut ingen som behöver ta åt sig :) 
  Som sagt jag tror inte att du menade så illa som det kanske kunde låta. Men jag har sett den här diskussionen många gånger tidigare och det har alltid spårat ur om det har kommit liknande kommentarer som din.
  Antagligen bara för att dom som lägger större summor eller bjuder större sällskap ofta blir lite utsatta. Dom är liksom i minoritet och försvinner bland alla budgetplanerare och hemmapysslare Flört 

  Jag tänkte att den här gången kanske det var bättre att stämma i bäcken än i ån Glad

  När jag började planera bröllop så var jag helt övertygad om att vi skulle klara oss på typ 15-20000:- det är ju massor med pengar....
  Ack vad jag bedrog mig Tyst 
  Mamma var snäll och sa att vi kunde ta ut arvet i förskott. Tyvärr hann det ju bli i efterskott då hon gick bort strax innan bröllopet. Men utan det så hade vi fått lov att tänka om väldigt mycket, och många av de saker som gjorde middagen till ett minne för alla hade vi inte haft råd med...
  Pengarna rullar väldigt snabbt iväg. Och det var när jag började fylla i ett budgetverktyg på en annan sida som jag insåg att det jag trodde skulle räcka var bara en spott i havet... 
 • Helipa
  Äldre 11 Sep 22:32
  #49

  Vi hade 50 gäster (60 bjudna) och notan hamnade nog runt 50 000:- för själva bröllopet exkl bröllopsresan.

  Jag upplevde det varken som superlyx eller budgetbröllop, utan vi fick det vi ville ha till ungefär det priset vi ville. Planering, delegering, kontakter och en tydlig vision underlättade helt klart :) 

 • Äldre 11 Sep 22:46
  #50

  Vi bjöd runt 80 och blir kanske 60+. Budgeterat runt 150kkr exkl. resa. Men det blir nog billigare då 20 mindre pers är ca 40kkr mindre.

Svar på tråden Hur mycket kostar ert bröllop o hur många gäster bjuder ni
Logga in
Bli medlem