• Äldre 5 sep 16:45
  42437 visningar
  62 svar
  Inlägg från Maddson Visa alla inlägg
  62
  42437

  Hur mycket kostar ert bröllop o hur många gäster bjuder ni

  Håller med Sheltiegirl, man blir rädd över vilka siffror ni skriver! Jag trodde att bröllop handlade om kärlek? Jag skulle inte tycka de va särskilt romantiskt att bjuda in ALLA man kan komma på! Närmsta släkten och vännerna är väl lagom? Att bjuda in över 200 personer vekar absurt men alla tycker väl olika. Vi ska ha ett litet romantiskt bröllop vid vattnet och vi har bjudit in 50 gäster och budgeten är på 20000-25000kr. 

 • Äldre 11 sep 20:24
  #46
  Chicita skrev 2013-09-05 17:25:05 följande:
  Ska börja med att säga att jag inte är sur, arg eller elak. Så ha det i åtanke när du läser detta...

  Om vi hade bjudit all släkt + de vänner vi umgås med i alla fall på veckobasis även om vi ju inte har tid att träffas varje dag, så hade vi landat på över 100 personer. Och då är det alltså bara de vi umgås med.
  Skulle vi dessutom bjudit in den släkt som ingår i "kusin-gränsen" eller liknande, tja då hade vi nog hamnat på 150 personer...
  Så det beror väl mycket på hur stor släkt och umgängeskrets man har.
  Nu bjöd vi i slutänden in kanske runt 90 personer och hamnade på 65 pers på middagen men det kostade ändå ca 60 000:- och då hade vi gratis lokal  och hemsydda kläder.

  Prislappen och antalet gäster betyder inte att något är mer eller mindre romantiskt, det betyder inte att kärleken är mer eller mindre i fokus.

  Alla har rätt att få det bröllop dom själva vill ha, med de förutsättningar dom har. 
  Vissa har en gemensam inkomst på kanske 20.000 i månaden och stora utgifter och kan inte spara så mycket, andra är hör till höginkomsttagarna och har kanske inte ett enda lån och kan därför spara massor. Några har arv att använda och andra får stora bidrag.
  Sen finns det kulturella skillnader.
  I många kulturer så ska man bjuda alla man kan tänka sig, och där är det också vanligt att presenterna är stora pengagåvor. I de fallen kan brudparet gå plus på böllopet även om dom inkluderar bröllopsresan i slutsumman. Och det är meningen - det är därför man bjuder många, tanken är nämligen att pengarna ska vara ett startkapital på de giftas nya liv tills dom hunnit få jobb, lägenhet och allt sånt.

  Inget är fel och inget är mer rätt än annat och jag tror inte att du egentligen tycker det heller, även om du uttryckte dig lite provokativt Flört 
  Förresten så är det nog många som inte tycker att 50 personer är ett särskilt litet bröllop heller Flört 
  Det var inte meningen att låta negativ! Jag vart bara paff över vilka summor och hur många gäster som alla ska ha med på bröllopet. Jag trodde inte att det var så vanligt och att de nästan bara är sånt man ser på film :P Jag skrev bara min åskit men alla gör ju som man själv vill. Jag skrev ju de att alla tycker olika så det är absolut ingen som behöver ta åt sig :) 
Svar på tråden Hur mycket kostar ert bröllop o hur många gäster bjuder ni
Logga in
Bli medlem