• HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem

  Tis 27 aug 2013 14:51 Läst 58315 gånger Totalt 34 svar
  Visar endast inlägg av Plättis - Visa alla inlägg
 • Plätti­s
  Återställ
  Tis 27 aug 2013 14:51 #2

  Har du provat Fungoral som finns på Apoteket? Jag har haft problem med mjälleksem under många, många år, och det enda som egentligen hjälper är Fungoral. När jag haft mycket problem har jag använt det varje gång jag tvättat håret, nu kör jag det en gång i veckan för att prolemen ska hålla sig borta. 
  Det kan bli värre om man använder schampo eller balsam med parabener också, så numera läser jag noga på förpackningen i butiken så jag inte får med mig något elände hem som förstör mitt hår igen.

  Annars kan du prova Cutrin Bio+ mot mjäll som går beställa från lyko.se, det är inte det billigaste och luktar inte solsken och hallonbåtar (snarare motsatsen) men det gör under för hårbotten! Även Lush och deras shampoo bar "New" är helt okej. Men den luktar också lite spännande. 

 • Plätti­s
  Återställ
  Tor 29 aug 2013 19:17 #13
  Anniina skrev 2013-08-28 16:11:01 följande:
  Nu har jag inhandlat fungoral. Läser på bipacksedeln att man ska ta både det och vanligt schampo. Ni som använt det, har ni tvättat med vanligt schampo också? Vad för schampo isf?
  Jag använder vanligt Fructis, inga konstigheter. Eftersom Fungoral gör jobbet med hårbotten tänker jag att det andra schampot ska göra jobbet med håret, volym eller vad man nu vill ha. 
 • Plätti­s
  Återställ
  Tor 7 nov 2013 12:57 #22

  Jag har precis upptäckt Body Shops shampo med ingefära! Det är det bästa någonsin, luktar friskt och fräscht och jag kände inte av min hårbotten på flera dagar. I vanliga fall brukar den börja klia och jag måste använda specialshampo för att lugna hårbotten, inte för att mitt hår egentligen behöver tvättas.

 • Plätti­s
  Återställ
  Tor 14 nov 2013 11:00 #25
  Anniina skrev 2013-11-14 09:49:58 följande:
  Jag vet inte om det inte kliar längre enbart för fungoralen, eller om tjärschampot också är viktigt. Vågar inte chansa, så jag använder det, fastän det inte är särskilt bra:( lukten har jag vant mig vid, men håret blir ju fett direkt efteråt! Innan kunde jag tvätta håret en eller två gånger i veckan, nu måste jag tvätta varje dag! Är det så för er andra också, som använder tjärschampo?
  Tydligen kan Fungoral ha den effekten, det behöver inte vara tjärschampot. Om du tvättar håret varje dag kan det torka ut hårbotten och ge mer problem, så det kan vara bättre att använda torrschampo istället. Det finns att köpa överallt, hos frisörer eller på typ Åhléns. De är parfymerade, vilket kan vara viktigt att tänka på. Mitt tips är att lukta på dem innan du köper

  I de perioder då jag använt Fungoral ordentligt, alltså varje gång jag tvättade håret, har jag trappat ner det istället för att sluta helt. En eller två gånger i veckan kan vara en idé innan det räcker med någon gång ibland då mjälleksemen kommer tillbaka. 
 • Plätti­s
  Återställ
  Mån 18 nov 2013 14:40 #29
  Anniina skrev 2013-11-18 13:02:18 följande:
  Tack, då trappar jag ned Fungoralen och försöker sluta med den, och hoppas att det blir bättre. Torrschampo kanske är bra. Plättis, vet du något milt och oparfymrat? Jag är inte helt tänd på idén att spruta massa kemikalier i min känsliga hårbotten, och sen låta det vara i några dagarObestämd
  Nej, jag har inte hittat något oparfymerat. Men om du frågar på Kicks eller Åhléns (där har jag köpt mina) så kanske de kan tipsa. 

  För egen del använder jag mjällschampo (Fungoral eller Cutrin beroende på dag, kommer byta till Body Shops när jag gjort slut på Cutrinet) ena dagen och hårspray eller torrschampo dag två. Då mår mitt hår helt okej. Om jag bara ska vara hemma eller inte har viktiga möten på jobbet kör jag helt naturellt, sätter upp det i en hårsnodd och låter det vila från kemikalierna. 
 • Plätti­s
  Återställ
  Mån 18 nov 2013 14:41 #30
  Vichy skrev 2013-11-18 14:05:02 följande:
  Vill man ha en mer naturligt "trorrschampo" kan man borsta in babypuder eller potatismöjl i håret! Tar man inte för mycket ser det faktiskt naturligt ut..
  Min svärmor pratade om det, men jag har inte vågat prova själv. Det kan nog fungera bättre om man är blond också, är man någonstans mellan brunett och blond som jag finns nog en viss risk att man ser gråhårig ut
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll