• daniiel

    Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?

    Om du vill prata med din svärmor, varför inte bjuda med henne på en fika? Eller ringa till dom och prata? Nu vet jag inte om dom gjort det, men varför inte be dina föräldrar att bjuda hem dina svärföräldrar? Det skulle kanske öppna upp för dina svärföräldrar att våga ta samma steg. Dina svärföräldrar kanske inte ens tänker tanken på att du vill ha allt det. Och som i alla relationer, så går det två vägar. Dom har inga större skyldigheter till att ta tag i er relation än vad du har. Ge och få, från båda håll.

    Jag har inte tyckt att jag har haft en dålig relation till mina svärföräldrar. Vi har haft trevligt när vi varit dit och när dom kommer hit och hälsar på. Jag har dock aldrig umgåtts med dom på tu man hand, dom ringer aldrig till mig (utan till maken) och dom har inte bjudit hem mina föräldrar. Mina föräldrar har dock bjudit ut dom till sommarstugan en gång och svärföräldrarna har bjudit in mina föräldrar på en kopp kaffe rent spontant när mina föräldrar skulle hämta dottern som då var hos svärföräldrarna.

    Jag tycker inte att det är viktigt att mina föräldrar och makens föräldrar har en relation med varandra, så länge dom inte är ovänner. Jag tycker inte heller att jag måste umgås med svärmor ensam för att ha en bra relation. Jag tycker som sagt att det är bra som det är. Vi gratulerar varandra på födelsedagar, vi firar jul tillsammans (dock på juldagen), vi brukar vara hos dom och se fyrverkerier på nyårsafton, dom är barnvakt till dottern, dom frågar hur vi mår om vi är sjuka (även om dom inte ringer direkt till mig). Jag var inlagd på lasarettet en gång och då var dom dit och sa hej och krya på dig.

    Nu har det tyvärr hänt en del saker senaste året (två åren) som gjort att vi inte har en lika bra relation längre, vilket jag tycker är tråkigt. Jag kan dock inte påverka det, utan jag försöker vänta ut situationen och hoppas att vi ska komma ur det och kunna ha en lika bra relation igen.


  • daniiel

    Min make har dock bättre relation till mina föräldrar. Han och min pappa hittar ofta på saker, ringer och skickar sms till varandra. Maken och dottern åker iväg på utflykter tillsammans med mina föräldrar. Han och dottern åkte en vecka till fjällen med mina föräldrar, min syster med sambo och min mormor utan att jag var med osv. Inga konstigheter. Maken säger själv att han har bättre relation med min familj än sin egen. Jag kan ju inte sticka under stolen med att jag tycker det är underbart att dom har en så pass bra relation, men jag tror att det hör till ovanligheterna. Iallafall om jag går efter hur våra vänner berättar om sina relationer till sina svärföräldrar.


Svar på tråden Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?