• Anonym (ledse­n)
    Äldre 17 Aug 01:05
    18565 visningar
    36 svar
    36
    18565

    Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?

    Jag är lite nyfiken på hur Eran relation till Era svärföräldrar är?

    Jag tycker inte om mina blivande svärföräldrar. Men vi är inte ovänner heller. 
    Utan vi har trevligt då vi ses.
    De tycker det är tråkigt nu när jag är sjuk. Vilket känns omtänksamt.
    Sen har de inte direkt ställt upp för mig nu. Men det gör deras son istället/min blivande.

    Men jag är så BESVIKEN på att de ALDRIG bjuder hem mina föräldrar till sig.
    De ringer ALDRIG och frågar hur jag mår och har det?
    Svärmor erbjuder sig ALDRIG att vi skall gå ut på stan tillsammans och ta en fika/äta ihop.
    Visst hon jobbar heltid, men det är INGEN ursäkt för att INTE kunna umgås med mig. På tu man hand.

    Jag tycker faktiskt att det är "lite" deras "skyldighet" att måna om mig, då jag blir deras svärdotter.

    Eller är jag helt fel ute och förväntar mig för mycket?
    Berätta hur Ni har det och vad Ni tycker.
    Några få som jag har talat med kring detta, tycker kanske att jag "förväntar/begär" för mycket.
    Men för mig är detta helt NORMALT att blivainde svärföräldrar "skulle/skall" göra så mot sin blivande svärdotter.

     

  • Svar på tråden Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?
  • Äldre 17 Aug 06:10
    #1

    Va? Jag tycker det låter jättekonstigt. Du är inte hennes dotter... Låter mer som du vill leva i en film.

  • Äldre 17 Aug 06:24
    #2

    Svar på frågan i rubriken: Det finns ingen relation med makens morsa. Vill inte veta av henne.

  • Sofie R
    Äldre 17 Aug 06:55
    #3

    Nej du det där låter som en fantasi! Jag har jättebra relation med mina svärföräldrar men inte fan ringer de o vill fika med bara mig. Det där är nog tyvärr nått du fått för dig. Svärföräldrar brukar ju vara en märklig relation, så var tacksam för att det är trevligt när ni träffas. Begär inte att du ska få en extra kopia av din egen mamma. Det är orimligt.

  • Anonym (bride­2b)
    Äldre 17 Aug 07:40
    #4

    Jag har mycket bra relation med min blivande svärmor, men fika och ringa.... Näää 

    Vi umgås bara när det är släkt träffar eller man blir inbjuden till en middag. Inte mycket mer.

    Ungarnas farmor, min ex-svärmor, henne har jag ingen kontakt med överhuvudtaget. Men hon är trevlig ändå, och hon är ju mina barns farmor.  

  • xMaria­x
    Äldre 17 Aug 08:18
    #5

    Jag har en mycket god och öppen relation med min (blivande) svärmor, vi åkte tex på semester tillsammans (jag, m2b, vår son, mina svärföräldrar, svägerska, svåger, m2bs morföräldrar och morbror) för nån vecka sen och helt naturligt satt vi ibland ensamma och pratade långt in på nätterna. Jag är väldigt mån om att få en bra relation med mina svärföräldrar och svägerska.
    Ringa och bjuda på fika hade vi säkert gjort då jag är mammaledig och m2b är iväg i skolan (mina svärföräldrar skulle inte ha något emot att umgås med bara mig och sonen menar jag), MEN! Vi bor ca 25-30 mil ifrån varandra. Så allt kräver planering.

    Däremot så tycker jag att du inte kan förvänta dig att de ska ringa och bjuda över dig på fika, kan inte du ringa dem och bjuda på fika om du vill det så gärna? De kanske inte ens vet hur nära relation du vill ha med dem? 


  • Äldre 17 Aug 08:46
    #6

    Jag har jättebra relation till mina svärföräldrar, fastän min svärfar kan ibland driva mig till vansinne :P men jag förväntar mig inte, och det gör dom då inte heller, att dom ska ringa och liksom "kom så far vi någonstans". det är nog mest om jag är hos svärmor i umeå om jag är på praktik eller nåt (som nu).
    och mina föräldrar gör verkligen inte så med min m2b. men dom gillar varann för det. :)

  • Anonym
    Äldre 17 Aug 08:55
    #7

    Jag har inte någon bra relation med min svärmor. Vi är inte direkt ovänner, men det känns inte riktigt som att hon tycker om mig alls. Jag har ändå varit tillsammans med hennes son i 8 år, så jag förväntar mig nog lite mer än vad "jag har", men tyvärr är det såhär. Jag har ansträngt mig och försökt vara till lags och vara trevlig, men hon är en svår person helt enkelt. Min svägerska är det lite samma sak med. Mina föräldrar kan nog umgås på tumanhand med min sambo, även om det inte sker så ofta, men jag skulle aldrig få för mig att umgås med min svärmor utan att m2b är med. 

  • Anonym
    Äldre 17 Aug 09:52
    #8

    Jag har en ganska neutral relation till mina blivande svärföräldrar. Eller.. jag tycker att min blivande svärmor är knepig och det är skönt när vi inte träffas, men det är inte otrevligt, bara jobbigt, när vi ses. Hon ringer mig aldrig och jag har fikat med henne vid ett tillfälle när hon var här och hälsade på.

    Men en gång hade jag en jättefin relation till en svärmor, min före dettas mamma var fantastisk. Vi åkte till Ullared ihop och hon var så härlig. Jag är så ledsen över att hon inte finns mer. Hon fick cancer och gick bort, 50 år gammal. Och hans och mitt förhållande, som redan var dåligt, sprack helt. 

    En annan mamma till en pojkvän tyckte att jag skulle hjälpa till och dammsuga deras hem när vi var och hälsade på. OMFG! HAN däremot behövde inte göra någonting! Tur att det tog slut där... 

  • amerik­a
    Äldre 17 Aug 10:16
    #9

    Tror att det är ganska ovanligt att svärmödrar och svärdöttrar umgås på tu man hand, fikar, går på stan osv som du beskriver. Förekommer säkert, men tror inte det är vanligt.

    Jag hade en dålig relation med mina exsvärföräldrar. I perioder kunde det vara helt okej och hanterbart men i perioder var det katastrof.

    De sista 7-8 åren hade jag förhållningssättet att alltid vara glad när vi träffades, alltid lyssna på svärmors berättelser, alltid tycka att hennes mat var fantastiskt god (vilket den iofs ofta var) och alltid tycka att allt hon gjorde var helt fantastiskt! Inte bli ledsen och besviken över att varken hon eller svärför frågade nåt om mig, hur jag mådde, hur det gick på jobbet eller ens ta reda på vad jag faktiskt jobbade med!

    De var inte intresserade av mig helt enkelt och då var det bara att förhålla sig till det. Som tur var var exet lika trött på sin morsa som jag var och sanningen att säga så var hon faktiskt en stor bidragande orsak till att vi till slut delade på oss.

  • afture­lding
    Äldre 17 Aug 10:39
    #10

    Jag tycker du har väldigt höga förväntningar, och om du nu vill ha en så nära relation så tycker jag att du bör ta initiativ själv :) En sådan relation som du beskriver tror jag inte är så vanlig. 

    Jag har en bra relation till mina svärföräldrar, de är båda väldigt trevliga människor. Värre är det med svärfars nya fru, men relationen är inte så dålig att vi inte kan hälsa på i alla fall, även fast det inte varit långt ifrån ibland. 

Svar på tråden Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?