• Anonym

    Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?

    Jag har inte någon bra relation med min svärmor. Vi är inte direkt ovänner, men det känns inte riktigt som att hon tycker om mig alls. Jag har ändå varit tillsammans med hennes son i 8 år, så jag förväntar mig nog lite mer än vad "jag har", men tyvärr är det såhär. Jag har ansträngt mig och försökt vara till lags och vara trevlig, men hon är en svår person helt enkelt. Min svägerska är det lite samma sak med. Mina föräldrar kan nog umgås på tumanhand med min sambo, även om det inte sker så ofta, men jag skulle aldrig få för mig att umgås med min svärmor utan att m2b är med. 

  • Anonym

    Jag har en ganska neutral relation till mina blivande svärföräldrar. Eller.. jag tycker att min blivande svärmor är knepig och det är skönt när vi inte träffas, men det är inte otrevligt, bara jobbigt, när vi ses. Hon ringer mig aldrig och jag har fikat med henne vid ett tillfälle när hon var här och hälsade på.

    Men en gång hade jag en jättefin relation till en svärmor, min före dettas mamma var fantastisk. Vi åkte till Ullared ihop och hon var så härlig. Jag är så ledsen över att hon inte finns mer. Hon fick cancer och gick bort, 50 år gammal. Och hans och mitt förhållande, som redan var dåligt, sprack helt. 

    En annan mamma till en pojkvän tyckte att jag skulle hjälpa till och dammsuga deras hem när vi var och hälsade på. OMFG! HAN däremot behövde inte göra någonting! Tur att det tog slut där... 

  • Anonym

    Jag hoppas jag inte låter dryg, det är inte min mening.  :) Bilden jag fick av TS beskrivning var att hon förväntar sig att hennes svärföräldrar ska ta initiativ till att träffas och att hela ansvaret ligger på dem och inte på henne att de tträffas. Om hon nu gärna vill träffa dem eller sin svärmor på tu man hand så kan väl TS själv ta initiativet, nån eller några gånger och sen hoppas att hennes svärföräldrar börjar ta initiiativ efter det? Eller om hon vill att hennes föräldrar pch m2b's föräldrar ska träffas så kan hennes föräldrar bjuda hem svärföräldrarna nån gång och sen se om intresset dyker upp efter det? Relationen borde ju ändå vara ömsesidig? De kanske bara väntar på att TS ska initiativet samtidigt som hon väntar på ett de ska ta initiativ?

    För övrigt instämmer jag med de flesta andra i tråden. Jag träffar mina svärföräldrar mest tillsammans med min m2b och det brukar vara väldigt trevligt och vi har lite kontakt över sms och fb, men träffas oftast inte på tu man hand .

  • Anonym

    Jag har en jättebra relation till mina svärföräldrar. vi träffas inte ofta då dom bor i kalmar län och vi i södermanlans län men i sommras när vi var nere hos dom så satt svärmor och jag i deras husvagn och pratade drack lite smirnoff och hade jättd trevligt på egen hand :) Dom åker upp till oss även om det är mitt i natten om det har hänt något, kommer med blommor kramar om en pratar lite sen åker dom tillbaks. :) jag och svärfar har gått på stan själva tillsammans med sonen(1 1/2) och sonens morbror (10 år) ätit ute. jag har suttit med i svärmors butik och hon har försökt lära mig att göra smycken. trivs väldigt bra med dom.

Svar på tråden Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?