• SiriochPer

    Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?

    Hur mycket betalar ni för er bruduppsättning och vad ingår då?

    I Dalarna där jag ska göra min uppsättning kostar det runt 3500 kr för en uppsättning inkl sjöla och konsultation. Vill man också ha makeup kostar det ca 4200 hos de frisören som jag kikat på. 

    Här på BT verkar det som att många betalar mindre har jag fått uppfattningen av, är det dyrare i min stad eller är det samma priser nästan överallt?

     

  • Svar på tråden Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?
  • Yavanjakementari

    Min frisör tar 850kr/timme för bruduppsättningar. Jag har svårt att tro att min frisyr kommer ta mer än en timme. Jag ska boka in henne nästa gång jag klipper mig, hon kommer bli så glad! Skrattande

  • FrökenMäkelä

    1350kr för min uppsättning och då var jag ändå i hennes salong (hon har salongen hemma) från kl. 9.30 till 14.00 så hon kunde inte ta andra kunder den dagen.Sen tidigare hade jag gjort en "prov"uppsättning och klippning för 350kr.Att locka dotterns hår tog hon 250kr för.Tycker jag kom undan med rimliga kostnader. Löshår köpt jag från Rapunzel.se        

  • EmmaEk

    Jag som jobbar som frisör kan väl säga att största anledningen till att priset på en brudklädsel i jämförelse med en klippning är väl mest att bröllop oftast är på en lördag och vi har inte normalt öppet alls på lördagar så vi öppnar alltså upp salongen enbart för just den bruden. Om jag bokar in en klippning eller annan behandling på tider som det egentligen är stängt så får den personen självklart betala ett högre timpris då med. Sen ang. Brudklädsel så är det ganska mycket extra jobb runtomkring, både före och efter. En uppsättning som kanske normalt tar en timme kan lätt ta två eller tillochmed mer pga att bruden är nervös, håller på att ringa eller fixa med sista minutengrejer mm. Det ska få ta den tid det tar utan stress så att bruden verkligen känner att det är deras viktiga dag. Konsultationen kan ta rätt lång tid , man vill ju verkligen va säker på att det blir som bruden tänkt sej det är en stor dag. Har man t.ex bokat in sej på en festuppsättning en dag vi normalt har öppet får man ha i åtanke att det blir en enklare uppsättning , man kanske har en ny kund inbokad efter en timma så har man otur kommer saker emellan tärnor kommer in o ska fråga saker så kanske det blir lite tajt om tiden man förstår inte varandra i vad för frisyr det är man förväntat sej mm. Så länge man är införstådd att man får det man betalar för och att det inte ingår lika mkt service i en enklare uppsättning så är det självklart ok men bättre att va ärlig från början. Ojoj de blev rörigt hoppas ni förstår nånting.

  • feedbi

    TheD vart i Dalarna gick du? Ska själv gifta mig nästa år i augusti och söker efter en frisör och sminkning eventuellt naglar också.

    Tips mottages gärna :) Även av er andra. Kommer befinna mig i borlänge/falun.

    Mvh Katarina 

  • TheD

    Hos Cityfrisörerna. Har gått där hos Per sen jag var 9 med untag när jag har bott utomlands :)

  • feedbi

    TheD tack för tipset! Antar att de är dem i Falun? :) Vem gjorde ditt smink? :) Har du någon bild från din bröllopsdag på hur ditt hår såg ut?

    Tack för att du var så snabb på att svara :) 

Svar på tråden Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?