• daniiel

    Hjälp angående inbjudan

    Tulpanvinter skrev 2013-07-31 19:08:51 följande:
    Meeen, kavaj betyder väl ändå kostym? Dock ej svart el mörkblå kostym, för då är klädkoden mörk kostym. ;)
    Det är faktiskt så att man kan ha kavaj med udda byxa, dock inte jeans, till klädkoden kavaj :)
  • daniiel

    Och jag håller med om att man bör skicka inbjudan till alla, även föräldrar osv. Dels för att det är ju roligt att få en inbjudan och dels för helt undvika eventuella missförstånd.

    Jag håller även med om att ca 3-4 månader i förväg är ganska lämpligt och OSA kan vara bra att sätta ca 1 månad före själva bröllopsdatumet. Är det dock, som sagt, en speciell dag (nyår, midsommar), mitt i semestertider eller om man har många långväga gäster, så kan det vara en bra idé att vara ute i ännu mer god tid :)


  • daniiel

    Absolut, det vanligaste är att även klädkoden kavaj syftar på en hel kostym, men det går bra med tex blazer eller udda kavaj med byxa i någon annan färg.

    "Det som idag heter Kavaj hette förr enkel kavaj eller udda kavaj."

    "Det kan även vara en Blazer eller udda Kavaj med byxa i avvikande färg."

    Men det betyder ju dock inte att jeans är okej, egentligen. Vi hade dock en gäst på vårat bröllop (klädkod kavaj) som hade svart kavaj, vit skjorta, jeans och röd fluga. Han var jättefin och det kändes verkligen som honom, så jag kan personligen tycka att det ibland kan vara okej med jeans också ;)

    Haha ja, klädkoden kostym.. det har jag sett ett par gånger till bröllop och kan inte låta bli att fnissa lite för mig själv :) Men vad vet man? Det kanske verkligen är kostym som menas ;)


Svar på tråden Hjälp angående inbjudan