Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  Sudditjuven skrev 2013-08-04 17:59:12 följande:
  Hahaha, vad fint! Nu har jag nog hittat min ring med. Silver, 4 mm med tre stycket 0,01 ct-diamanter. Så nu måste jag in till stan och mäta igen, tydligen är det olika ringmått på smala och breda ringar?   
  va kul!! ne inte olika. men man brukar ta lite större på bredare, för att de KÄNNS trängre. de suger som fast lättare. medan smala sitter lösare, fast det är samma storlek. :)
 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-04 18:22:08 följande:
  Åhfanken. Skrattande Jag ska nog ändå mäta, så att jag känner mig extra safe, haha!

  Sedan såg jag en annan tråd här som berörde hur man tar sig till/från kyrkan. Jag är jättesugen på häst och vagn. Vårt hotell och vår vigsel- och festplats ligger väldigt nära varandra (3,8 km).. Däremot så måste färden gå via två landsvägar och en rondell. Och min sambo är lite allergisk (även flera personer på han sida) så vet inte om det är en så bra idé... Obestämd Har ni funderat något över detta?
  ne faktiskt inte. ett tag, för något år sen. var jag inne på vinterbröllop, och en dröm jag hade/har var att åka hundsläde från hundägaren (han har malamutes) och till byastugan jag ska föreslå som festställe. meen min karl är också allergisk, och dom hundarna kan han knappt titta på så börja han snörvla. och hästar tål han VÄLDIGT dåligt. så det är också uteslutet. ne. det får bli en snygg amerikanare. 

  karln har en släkting i min hemby, som håller mycket på med gamla bilar. han har bl.a en ford från -49 eller nåt, som han håller på att renovera nu. jag hoppas lite att han kanske är klar när vi ska gifta oss, för den är SNYGG! och STOR!. 
 • filibustern

  äntligen fått svar från fotografen från grannkommunen. tidigare par hon fotat har fotats i ca 3 timmar, och de har valt ca 40 bilder. för det har hon tagit 4000-5 000. inte det dyraste tycker jag, men inte det billigaste heller. vad tycker ni?

 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-06 18:58:45 följande:
  Tack! Det är mycket enklare att se om det är prisvärt om man får se fotografens bilder. Skrattande Och tycker absolut att det var ett helt okej pris! Bilderna var jättefina.
  ja jag älskar dem som sagt. ljusa och färgglada bilder. och visar verkligen skärpa och känslor! fast känslorna beror kanske mest på objekten ;) och det är lite billigare än vad jag satt som maxpris i budget (7k). ja mena på 3 timmar hinner man nog mycket..
 • filibustern
  SaRoVi skrev 2013-08-06 14:58:23 följande:
  Hr långt har alla kommit med sina planeringar?
  de e ganska lugnt på vår front... vi tar det lugnt.. och nu är jag på praktik i umeå så.. dessutom väntar jag fortfarande på att göbben ska välja datum.. :P
 • filibustern
  Modigh skrev 2013-08-07 20:13:18 följande:
  Sen har ja en fråga, något ja tänkt mycke på. Barn. På festen. Hur ska ni göra? Jag vill ha med barn på vigsel å under maten, men hur gör man sen? Kommer va barn i åldrarna 1,5- ca7,8 kanske. Har funderat på om man skulle göra som en filmhörna till dom, eller nåt?
  vi kommer ha barnfritt. även på middagen. de får komma på vigseln, men under ev. middag och så får de vara hemma. varför? tja. antagligen kommer det bli vuxendricka till maten, och jag vill bespara barnen att se en del vuxna (som är känsliga) bli på lyran. dessutom känner både jag och min karl att vi inte vill ha gnällande, busande barn som springer runt.... nog för att jag vet att många barn är lugna. men det kan ta massa timmar, och så om det blir fest efteråt.. ja.. ni förstår..
 • filibustern
  Artemiss skrev 2013-08-07 18:47:23 följande:
  Ojojoj! Här händer det såååååå mycket! Men tur är väl det för mig som varit bridezilla-isolerad i två veckor! ;) 
  Ja var ska man börja? Efter en liten sydlig tur har jag nu mött upp fästmannen hos mina föräldrar aka bröllopsplatsen! Så idag var vi och tittade på lokalen vi tänkt oss, det verkade faktiskt himla bra. Ska fundera lite till men sen tror jag vi bokar. Eller preliminärbokar iaf, han snubben som hade hand om det var lite road för han hade aldrig varit med om att folk bokar två år i förväg, men det är ju många andra här som redan har gjort det så jag börjar känna mig lite stressad. ;)

  Vi kommer i så fall att hyra i två dygn. Det är en stor festlokal så jag tror att vi kan sitta 80-90pers och sedan ha yta över till dansgolv utan att behöva plocka undan borden. Köket är litet men det finns en stor kyl och en stor frys och utanför köksdörren in mot lokalen finns en ganska stor bar med tre kylar till. Så drickan blir sval iaf. :) Alla bord och stolar och allt porslin utom vinglas ingår, ordentligt ljudsystem också. Samt parken utanför. Vi kommer att betala 5000 för det för två dygn, sedan tar vi städning för 2500 (inklusive diskning, finns ingen diskmaskin så det var ju en lättnad). Tillsist så finns det även 25bäddar (+flera platser till om folk vill spara lite på att sova på madrass på golven) och för det får vi lägga till 11000 för de två dygnen så det tänkte vi ta och sen hyra ut till våra gäster då det blir väldigt prisvärt boende för området sett.

  Sedan gick vi vidare och kanske 150-200m bort ligger ett B&B så vi knata in där och fick titta runt en del och det var väldigt mysigt, lite sekelskiftestil så där tänker vi att vi kan inkvartera resten av gästerna samt eventuellt ha bröllopsnatten. :)

  Sorry att det blir långt, men ja, jag har bara lite abstinens så skit i att läsa om ni blir trötta. ;)

  Sen gick vi vidare ner i centrum och gick in i en bröllopsbutik och m2b var alldeles intresserad och provade till och med grejer!! Tidigare har han ju varit inne på smoking men nu blev vi ganska förtjusta i en frockcoat, så vi får väl se. Dock så uppskattades hela paketet för honom där gå på ca 9000, liiiiiiite overbudget så vi får väl se lite var vi kommer att handla så småningom.

  Så om det inte var nog med allt det så fortsatte vi sedan till ett konditori som är potentiell bröllopstårteleverantör. Bagaren  var inte där just då så kunde inte fråga någonting direkt men åt en sjukt god american cheesecake och fick idén att kanske kunna ha något liknande till bröllopstårtan. Jag har tidigare varit helt inne på moussefyllning vilket m2b är helt emot och han har varit inne på gräddtårta vilket jag är helt emot så det kändes bra att komma in på ett helt nytt spår! :)

  Måste också säga att det krävdes en liten sväng förbi skåne för att få tag på lavendel - men nu har jag bakat lavendel biscotti och de blev så sjuuuukt goda. Rekommenderas!
  (Grämer mig dock lite att jag inte tänkte på att ta en sväng förbi snogeloge och spana runt lite för skojs skull när jag ändå var i Eslöv. :/ jaja, nästa gång kanske. :) ) 
  oj vad ni hunnit massor! kul! :D
 • filibustern
  Artemiss skrev 2013-08-08 11:36:00 följande:
  Filibustern - Nu var det ju ett tag sen som du visade din klänning men vi pratade om det tidigare så jag ville ge lite input ändå tänkte jag. Först och främst tycker jag att den är väldigt fin, gillar verkligen pärlorna och draperingen! Jag tycker att den passar din kroppsform. Särskilt bakifrån med släpet så tycker jag att det förlänger dig, på bilden från sidan ser du smal ut. Sen vet jag inte om det blivit lite konstigt på bilden framifrån men t.ex. putar tyget ut en del snett under ditt högra bröst, det kanske är ett veck på tyget som lagt sig lite konstigt? Det borde väl vara enkelt att fixa kan jag tycka (noll erfarenhet). Jag tror att den kommer att bli jättefin från alla håll. :) Sedan med blommorna, jag tycker de är ganska charmiga men som någon annan sade så vore de nog finare om man kan stärka upp dem lite. Sedan ser man dem ju inte så mycket framifrån, man kanske kan vrida blommorna lite så de pekar något framåt? eller kanske sätta på en till alldeles framför så att man framifrån kan se att det är blommor. Eller nåt i den stilen. Fin i alla fall. :)
  å vad kul att du skrivit en sådan detaljerad feedback! uppskattas!Hjärta

  håller med i allt du säger. jag blir längre om man ser bakifrån. och pärlorna är underbara! det som inte syns (tro ja) är att det finns pärlor över hela ytterska lagret på klänningen. :) jo jag såg de där vecket jag med, ja tror det lade sig bara lite fel, annars går det nog att fixa. gällande blommorna så håller jag även med där. de syns inte så mycket, och de behövs stärkas.. därför funderar jag på att ev ta bort dem helt.. ja mena jag tycker inte de tillför något speciellt direkt...
  Sudditjuven skrev 2013-08-08 11:10:35 följande:
  Jag har börjat jobba på bröllopsvikten och -formen nu. Ställde mig på vågen hemma hos mamma och såg att nu är jag uppe i 74 glada kilon till mina 168 cm. Varav nästan allt är bukfett! Är inne på tredje dagen på en shredding-diet.. dooky.blogg.se/2013/may/shred-dieten-med-topp... 
  Jag kommer egentligen inte att fokusera på vikten utan på det runt magen, för det är inte alls hälsosamt. Rynkar på näsan
   
  Och allt detta fick mig att tänka till på maten till bröllopet. Bör man göra något "dietvänligt"? 
  såhä spontant tycker jag inte det lät så farligt med vikten gentemot längden.. men vet ju inte hur din kroppsform är i örigt så... men bra att du tar tag i det! själv vet jag inte om jag vill träna just inför bröllopet, men nog skulle jag behöva träna, mest för att bli starkare. väger 60-63 till mina 158cm. är inte vältränad, som jag var under karate-tiden.... men jag är ju inte tjock heller.. räknas egentligen just så pass som mullig. men lite mage har jag ju :P

  gällande maten tycker jag såhär: det är bröllop! varför håla på med "dieter"? släpp loss lite. men man behöver ju inte överdriva sockerintaget :P
 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-08 15:52:39 följande:
  Ja, nej, det var kanske dumt formulerat med att skriva att det var inför bröllopet, det är det givetvis inte bara. Glad 
  Och vikten är som du säger inte särskilt farlig heller, det är bukfettet jag är orolig över.. speciellt med tanke på att jag har lågt blodtryck och hjärt- och kärlproblem i släkten.  
  ah! ja då förstår jag. har mest bukfett  oxå.. och så den kända rumpan/höfterna som går bland kvinnorna i min släkt. :P men just de där med kärlsjukdomar och blodtrycket är ju bara det en väldigt bra anledning!! själv har jag väldigt lite sånt i vår släkt, vi har mer neurologiska sjukdomar gående..
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!