Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Vi som gifter oss 2015!

    Vi kommer nog att sticka iväg på någon form av "bröllopsresa". Att jag sätter citationstecken runt beror på att vi nog hade rest iväg även om vi inte gift oss :) När vi reser beror på hur mycket vi kan spara ihop men kanske inom 1,5 år efter bröllopet.

  • Allrakäraste

    Åh vad roligt att se hur det går för alla :)

    För vår del har planerandet helt stannat av. Kyrkan är som sagt bokad och vi har släppt datumet för våra familjer och min mormor och morfar. Men där är det liksom stopp. Anledningen är inte att vi tappat lusten utan att vi inte har kunnat boka fast festlokalen än. Personen som jag ska prata med är utomlands men jag tror att han kommer hem den här veckan så jag håller tummarna för att lokalen är ledig - och bokningsbar! Ytterligare två samtal som står på listan är cateringfirman och en fotograf, men vi gifter oss ju i oktober (inte den populäraste bröllopsmånaden direkt) så jag är inte orolig för att de ska vara uppbokade.

    Sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på... är det för tidigt att börja titta på klänning när det är lite mer än 8 månader kvar till bröllopet...? :)

  • Allrakäraste
    Eriikah skrev 2015-02-05 20:03:39 följande:

    Tycker det här med solister och musiker till kyrkan verkar lite allmänt svårt att få tag i när man inte känner nån eller känner till.


    Förstår dig! Jag har sådan enorm tur att hela min familj och halva släkten är engagerad i musiken så när det kommer till musik på vigseln så ska jag ha min syster som spelar ett stycke på klarinett och sedan mina två kusiner och morbror som kör lite sång och kompinstrument. Till festen ska jag fråga några av mina föräldrars bekanta om de kan tänka sig att dra ihop ett gäng och köra lite jazzlåtar. Förmodligen så kommer vi inte att behöva betala en krona för detta så jag har två anledningar att vara tacksam. Men om man inte känner någon  så blir det ju genast klurigare - och dyrare!
    Men fråga runt lite bland dina bekanta, de kanske har kontakter som du kan få nyttja? Annars så tror jag att kyrkan kan hjälpa till med något tips :)

  • Allrakäraste
    tesselessan skrev 2015-02-06 13:41:55 följande:
    Vi har tänkt tanken många gånger - först hade vi bestämt oss för den delen men efter lite tanke insåg jag att jag kommer ångra mig - jag vill ha klänningen, festen, tårtan och hela bunten. Han vill fortfarande att vi hellre rymmer och gifter oss vara vi två för han gillar inte att stå i centrum plus att hans föräldrar och syskon inte kommer kunna vara med på bröllopet så han tycker det känns jobbigt därför. Han går med på stort bröllop för min skull för han vet att det är vad jag vill ha. 

    Hans krav är att han ska få planera smekmånaden. 

     


    Åh vi har precis samma dilemma :( I början var det tänkt att det bara skulle vara vi två och våra föräldrar plus syskon och så middag efteråt - kanske i fjällen någonstans under en helg. Men så kunde jag helt enkelt inte se hela bilden framför mig... Jag har väldigt nära band med många ur min släkt och tanken att inte få ha dem där på bröllopsdagen kändes inte bra. Jag vet att jag hade ångrat mig. Så sambo "går med" på en traditionell bröllopsdag trots att halva gästlistan består av min familj och släkt. Från hans sida kommer endast familjen och sedan fyller vi på med vänner och bekanta.
    Det han tycker känns kul är att vi ska åka ner till Tyskland i sommar och bila en vecka samt köpa spriten till öppna baren - och där tänker jag ge honom fria händer för han är mycket bättre på den biten än vad jag är :)

  • Allrakäraste

    Tjoho nu har det lossnat för oss! Fick klart med festlokalen förra veckan så nu känns det som att vi - äntligen - kan spika datumet, 17 oktober.
    Filar lite på vilket tema vi ska ha, lutar åt att låta det färgerna gå i marinblått och lila (bryts snyggt mot brunt/koppar/orange) och så ha musiktema. Vi träffades nämligen via studentorkestern som vi båda spelade i så musiken har alltid varit en röd tråd genom vårt förhållande! Har sett supersnygga bilder på Pinterest där gästerna, istället för att få skriva hälsningar i en bok, fått klottra på två LP-skivor som sedan ramats in.
    Har pratat med en kusin som känner en fotograf som kanske kan ställa upp samt mailat med två cateringfirmor. Just nu är det de två stora posterna som jag skulle vilja boka, resten känns som att vi löser på ett eller annat sätt.

  • Allrakäraste
    Sthlm2015 skrev 2015-02-17 12:52:28 följande:

    Detta med vigselring, inte lätt! Ska man köra på enstensring? Fair-trade diamant? Kommer ni beställa på nätet eller gå till en guldsmeds-/ringbutik? 


    Jag kommer att gå till samma smyckesbutik som jag besökte när vi köpte våra förlovningsringar. I och med att jag kommer från en mindre stad där alla känner alla så vet de vem jag är, vilka mina föräldrar är och till och med mina morföräldrar är haha :) Så det känns lite mer personligt att gå till dem! Annars hade jag nog kunnat beställa från nätet.
  • Allrakäraste

    För vår del är namnet självklart. Jag har ett typiskt "svensson"-namn medan min blivande har ett ovanligt efternamn. Det enda som är lite knasigt är att jag och svärmor båda heter Kristina och tja.... efter bröllopet kommer vi verkligen att heta likadant! Visserligen har hon behållit sitt flicknamn som mellannamn men ändå. Lite sjukt är det ju! :P

    För vår del har planeringen stannat av helt pga av andra stora planer som kommit i vägen och kan göra att vi måste planera om i stort sett hela bröllopet. Men jag vågar inte skriva varför än eftersom det inte är helt spikat! Cliffhanger! ;)

  • Allrakäraste

    Jaha. Då vart det till att planera om större delen av bröllopet eftersom jag fått nytt jobb på annan ort och flyttar om 2 månader. Sambon letar som bäst jobb just nu och kommer att flytta efter så snart han kan. Därmed är vi inte lika sugna på att köra på alternativet catering och fixa mycket själva.
    Just nu lutar vi åt att ha middagen på restaurangen som vi ändå skulle beställa maten från. De har jättefina lokaler som vi var och tittade på i helgen och rent prismässigt blir det inte så mycket dyrare. En skillanden är efter maten, vi hade tänkt ha öppen bar och köpa sprit från Tyskland men det går ju inte nu. Men tanken nu är att ge varje gäst en drinkbiljett så att vi bjuder på första drinken iaf.
    I och med att vi kommer att bo inneboende hos släktingar medan vi letar lägenhet att köpa så kommer vi att spara i runda slängar 15 000 kr/månad vilket betyder att vi utan problem har råd med de extra kostnaderna. Jag får dessutom högre lön så nu ska jag unna mig en ring med lite mer blingbling än vad jag tänkte från början :)

  • Allrakäraste
    crs skrev 2015-03-25 08:15:39 följande:
    Gud vad bra, jag har tänkt fixa glas i helgen, hoppas på rea här med då! 

    Hoppas du hittar vad du söker! Hehe, klart man får! Jag förväntar mig att få lite kyliga fötter sådär till midsommar. Och antagligen precis innan bröllopet, jag kommer ha pms sådär en vecka innan, och jag vet ju hur jag brukar bli då. Igår låg jag och grät i sängen för att sambon bad mig flytta lite på mig när han skulle in i ett köksskåp. Tänkte att han hatar mig och såntdär, och jag kan tänka mig att sånt kommer bli värre när det är närmre bröllopet. Det blir skoj! 

    Idag kommer min klänning komma! Jag sitter och uppdaterar spårningen på UPS typ var femte minut. Kan tyvärr inte vänta på den hemma själv, så sambon får jobba hemma. Jag som helst skulle gå hemma naken, redo att dra på mig den sekunder den kommer hit. :D

    Haha älskar att du konstaterar att du mest troligt kommer att gråta för minsta lilla veckan innan bröllopet och din kommentar på det är: Det blir skoj! Tänk om jag själv kunde ha den inställningen när jag har PMS ;)


    Så spännande med klänningen! Hoppas att den blir som du tänkt dig och sitter som en smäck :)

  • Allrakäraste

    Satte mig ner framför datorn så fort jag kom hem igår och lade in de nya siffrorna vi fått från restaurangen om vi skulle välja att ha hela festen hos dem, dvs alternativ nr 2. Hur det gick till vet jag inte, vi måste ha räknat totalknasigt på hyran av personal och porslin eller nåt, men det blev faktiskt BILLIGARE för oss att inte catera mat, personal och porslin utan ha festen på restaurangen istället. Ca 5 000 kr billigare. Nu känns det helt okej att köra på alternativ nr 2.

    Från det ena till det andra: jag ska försöka att fara och prova brudklänningar efter påsk. Ska man köpa underkläder innan det eller vänta till efteråt?

  • Allrakäraste

    Åh är lite nedstämd. Kommer ju att flytta och börja på mitt nya jobb i slutet på maj så sitter just som en galning och letar bostadsrätter på mäklarbyråernas hemsidor. För sambon kläckte häromdagen ur sig att det är inte är säkert att vi kan gifta oss i oktober utan måste skjuta upp det... Är vi mitt uppe i en flytt eller kanske bor hemma hos hans föräldrar så vill han inte stressa med att dessutom genomföra ett bröllop. Alltså, jag förstår ju hur han tänker och mitt förnuftiga jag håller med honom. Men jag ser ju fram emot oktober och vill så gärna gifta mig med honom... :(

  • Allrakäraste
    Emmasara skrev 2015-04-17 23:13:30 följande:

    Idag har jag fått hem min ring och fått testa den, älskar den jättemycket och längtar tills jag får använda den varje dag 141 dagar kvar :P 

    Jag tänkte ta en bild med min förlovningsring också, men när jag hade båda ringarna på mig så såg man hur oputsad min förlovningsring är och det såg bara konstigt ut 


    Oj vad fin! Jag ska iväg och prova klänning nästa helg - så sjukt peppad!! - och ska även passa på att titta på ring. Har varit helt inställd på en alliansring men tycker att solitärer är fina, kanske hittar något liknande som din, det känns som en sammanslagning av dem båda :)
  • Allrakäraste
    crs skrev 2015-04-20 18:00:08 följande:

    Kul idag. Sambon är uppsagd från och med om en månad, han började jobba där i januari, provanställning, och idag berättade de att de inte har råd att ha kvar honom. Kombinerat med att jag om 1,5 månad tar examen, och i nuläget inte har någon sysselsättning att se fram emot efter det. Det betyder eventuellt ca inga pengar på gud vet hur länge. Känns sjukt omotiverat att lägga pengar på bröllop då. Även om det inte är några gigantiska summor och vi har så vi klarar oss ett tag, så känns det som att jag på bröllopsdagen mest skulle ha dåligt samvete över utgifterna. Jävla fan. Hatar allting. Jävla värt att pluggat i 4 år för att sen ändå inte få jobb. Är ingen skitutbildning heller, jag är ekonom... Fan.


    Men usch vad jobbigt! Jag förstår precis hur du känner, hoppas att det löser sig för sambon. Om hans arbetsgivare sagt att de kan hjälpa honom med nytt jobb så komemr det säkert att lösa sig. Kontakter och bra referenser kommer man långt med!
  • Allrakäraste
    SofiaF skrev 2015-04-21 10:28:34 följande:

    Men då finns det ju möjligheter !! Håll hoppet uppe så ska du se att det löser sig :)

    Man vill ju ha det där bröllopet som man planerat och visst skulle det vara surt att skära ner på saker men det blir säkert den bästa dagen i livet hur det än blir :)

    Jag undrar hur ni andra gjort med underhållning? Vi står i valet och kvalet om vi ska ta in en DJ eller om vi ska hyra ljus och ljud och köra Spotify... Hur tänker ni och hur ni andra här gjort? :)


    Vi kommer att ha en trio som spelar blandad jazz- och populärmusik efter middagen. När de spelat färdigt blir det mest troligt Spotify, med en redan färdig lista som får rulla på.
    Oavsett om ni väljer DJ eller Spotify så blir det nog bra, bara ni inte kör radio (ja det har jag faktiskt varit med om....!)

  • Allrakäraste

    Hej hopp! Igår var jag tillsammans med mamma och min ena tärna och provade brudklänningar! Testade säkert en 10-15 st innan vi alla fastnade för den här:

    www.morilee.com/bridals/voyage/6765

    Nu är klänningen beställd och halva summan betald. Känns superbra! :) Kan tillägga att jag absolut inte hade trott att jag skulle fastna för den här modellen i slutändan, hon i butiken var verkligen jätteduktig och hjälpsam!

  • Allrakäraste
    Plättis skrev 2015-05-07 18:03:41 följande:

    Jag vet inte om jag är mest lättad eller mest besviken faktiskt :P Men vi har bestämt oss för att det blir bröllop i sommar och sedan börjar vi om med boendekarusellen. Är sjukt less på grannarna som festar så fort tillfälle ges, men å andra sidan är det väldigt jobbigt att flytta.


    Det är okej att vara besviken. Men tänk nu att du har två roliga händelser att se fram emot, först bröllop och sen bostad :)

    Vi gör ju tvärtom nu. Det blir flytt om 2 veckor till en stad 80 mil bort, vår nya lägenhet är inte klar förrän i november och vi ska bo inneboende hos svärföräldrarna fram tills dess. Inte bästa läget att planera bröllop i oktober alltså... Så vi har tagit beslutet att skjuta på bröllopet. Mamma blev jättebesviken och jag är väl inte heller superglad men samtidigt har jag alltid velat ha ett riktigt vinterbröllop så nu känns det okej att det blir februari nästa år istället. Allt handlar om min inställning till detta och jag jobbar fortfarande på att intala mig att det blir bra. För det kommer det ju att bli i slutändan :)
  • Allrakäraste
    Plättis skrev 2015-05-08 10:17:40 följande:
    Jag kan inte hantera Hemnet, mest eftersom jag drar iväg och planerar så långt i förväg. Nu hade jag nästan ställt in bröllopet innan vi ens hade varit på visning Oskyldig Men min sambo är den av oss som har fötterna på jorden och håller mig tillbaka när jag börjar dra iväg för långt. Och han låter mig inte ställa in bröllopet, säger han. 
    Allrakäraste skrev 2015-05-08 09:59:05 följande:
    Det är okej att vara besviken. Men tänk nu att du har två roliga händelser att se fram emot, först bröllop och sen bostad :)

    Vi gör ju tvärtom nu. Det blir flytt om 2 veckor till en stad 80 mil bort, vår nya lägenhet är inte klar förrän i november och vi ska bo inneboende hos svärföräldrarna fram tills dess. Inte bästa läget att planera bröllop i oktober alltså... Så vi har tagit beslutet att skjuta på bröllopet. Mamma blev jättebesviken och jag är väl inte heller superglad men samtidigt har jag alltid velat ha ett riktigt vinterbröllop så nu känns det okej att det blir februari nästa år istället. Allt handlar om min inställning till detta och jag jobbar fortfarande på att intala mig att det blir bra. För det kommer det ju att bli i slutändan :)
    Ja, precis. Vi hade inte tänkt flytta än på några år i vilket fall, men nu känns det som att jag börjar vara mer inställd på det. Mest på grund av våra brutalt jobbiga grannar, men de har faktiskt skärpt sig efter ett par samtal till störningsjouren och kvartersvärden. 

    Lycka till med både flytt och vinterbröllop! Jag har också tänkt på att det är inställningen som avgör allt. Vi har haft lite motgångar planeringsmässigt på sistone, och folk som undanbett sig saker eftersom de är rädda att det inte ska bli perfekt. Men om jag gör allt med inställningen om att bröllopsdagen ska bli perfekt så kommer jag bli besviken. Jag fokuserar på att min sambo ska säga "ja" när vigselförrättaren frågar om han vill gifta sig med mig (och det har han lovat att göra) och att vi ska få äta god mat och ha en trevlig dag med våra nära och kära. 

    Det är genomförbart, uppnåeligt. Skulle det regna och vi får vigas i foajén på lokalen istället för på terrassen så kommer det bli underbart det också. 

    Vi sköt ju fram vårt bröllop ett år, och det var både jättesorgligt och okej, för det blev bättre att vänta. Men jag kan eventuellt ha gråtit en skvätt på det som skulle ha varit vår bröllopsdag i somras. Det kändes som att bröllopet låg evighetslångt bort, eftersom vi inte hade satt något nytt datum. Nu känns det all so much sweeter att veta att vi får bröllopet vi drömt om.
    Ni låter precis som jag och min sambo! :) I och för sig så är vi båda planerare, vi vill veta vad som ska hända och när men medan jag är snäppet värre och planerar saker in i minsta detalj så har sambon fötterna på jorden och inställningen "det löser sig".

    Det låter som att du har en bra inställning nu! Jag ska försöka att också ha det och inte dra iväg alltför mycket med bröllopsplanerna när det närmar sig. Tänka precis som du att det viktigaste är att vi säger "ja" till varandra och blir gifta samt att det blir en rolig dag :) Går något fel på vägen så finns det alltid en plan B, C, D osv.  Och som du säger, anledningen till att vi skjuter på bröllopet är ju att det ska bli bättre när vi väl genomför det. Hade känts sådär lagom kul att vara nygift och bo hos svärföräldrarna i sambons gamla pojkrum haha ;)
  • Allrakäraste
    SofiaF skrev 2015-05-10 17:55:21 följande:

    Vad roligt det är att läsa vad alla har för sig och hur det går framåt :D

    Här har jag gjort klart placeringsorten som ska fästas på festprogrammen med en guldig klädnypa och målat en jäkla massa träspatlar guldfärgade och knutit små blå rosetter i sidenband runt till vigselprogrammen... Kan visa bild sen om nån vill se :)
    Håller på att försöka skriva lite om alla gäster och pilla med festprogramet. Någon som har nått bra tips på utfyllnad i festprogrammet kanske?

    Måste fråga någon här vet något om akrylnaglar? Jag var och gjorde en förlängning idag för att testa hur jag vill ha det inför bröllopet och dom ser inte så himla bra ut som jag föreställt mig... Dom är repiga och fulla med små luftbubblor sen ser man limrester under nageln och vissa är lite sneda... Ska det verkligen vara så? Gick ändå till ett ställe som jag hört bra om och om har mycket kunder... Nån som kan? :S

    Snart är det bara 2 månader kvar!!


    Jag har inte gjort akryl men däremot gelenaglar och första salongen var jag inte riktigt nöjd med. Anledningen var att hon var väldigt vårdslös när hon filade, hade ont under naglarna flera dagar efter att jag gjort behandlingen plus att hon på flera fingrar råkade fila på nagelbandet så att det blev sårigt. Bytte efter någon behandling till en annan salong.

    Jag tycker att du ska gå tillbaka till salongen och visa naglarna och förklara att du inte är nöjd. Det ska inte vara luftbubblor varken under eller i naglar, då är risken stor att de släpper innan det är dags för återbesöket. Om det är så att det finns flera nagelteknologer på salongen så kanske du kan be att någon annan fixar till naglarna eller gör om dem helt?
  • Allrakäraste
    SofiaF skrev 2015-05-11 13:41:12 följande:
    Hade skitont i naglarna igår men det var säkert ovana för idag känns det inte längre. Men han var också på mina nagelband ett flertal gånger... Just det här med bubblorna känns ju inte riktigt rätt eftersom det säkert kan komma in bakterier lättare också... Sen filade han uppe på min egen nagel också så jag är ju livrädd hur den kommer se ut när jag tar bort dom.... Har sköra naglar sen innan och de lär ju inte blivit bättre av det... De såg ut som sandpapper innan han la på akrylen...

    Ska be om någon annan för man ser limrester under tipparna också om man tittar uppifrån så de ser "skitiga" ut...

    Känns kanske som jag fick nån klåpare... Synd på en 500:ing :(

    Allrakäraste: jätte fina inbjudningar!! Kul med så mycket bilder :)
    Många nagelteknologer filar lite på nageln för att "rugga upp" nageln så att materialet ska färsta bättre. Gör man det på rätt sätt så är det ingen större fara. Jag hade också jättekassa naglar innan jag började med gele för att förstärka dem. När jag slutade fixa dem så var de tunna och sköra ett tag men sedan återhämtade de sig fint. Jag började använda en nagelförstärkande kräm från Apoliva som jag varmt kan rekommendera!
    Tycker ändå absolut att du ska gå tillbaka till salongen, det ska inte var en massa luftbubblor i/under akrylen.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!