Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Vi som gifter oss 2015!

    Jaha då var det dags att ansluta sig till tråden då! Hurra! Glad

    Efter lite velande fram och tilllbaka lyckades vi komma överens om att antingen oktober 2015 eller februari 2016 var två passande månader. Det slutade med att jag bokade kyrkan igår, så den 17 oktober 2015 blir vi man och hustru. Anledningen till att vi valde oktober? För att det är en månad då det är mörkt och i stort sett inte händer någonting och vad är då roligare än att bli inbjuden till bröllop?

    Nu är det bara de roliga (och lite stressande bitarna för en planeringsgalen tjej) kvar. Tidigare var vi inne på att boka en restaurang just för att vi inte vill behöva tänka på varje liten detalj själva. Men när vi räknade på allt skulle notan sluta på 80 000 kr... Så nu är vi inne på att hitta en trevlig lokal, köra catering från en av de restauranger vi tittade på och fixa det mesta själva. Som fästmannen sa "Ja men perfekt! Du har ju sagt att du gärna vill pyssla och planera!"

    To be continued.... Flört

  • Allrakäraste
    lillemor skrev 2015-01-08 14:25:16 följande:

    Åh tänk att jag äntligen kan skriva Nu är det min tur  

    Hurra

    Men så är det och datumet är den 10 oktober så ett höstbröllop.

    Hoppas på sol och fint väder 

    Såg att AllraKäraste också ska gifta sig i oktober, kul! Då är man inte ensam om att ha höstbröllop.

    Just nu brottas vi med att hitta den perfekta lokalen.. Gästlistan är rätt lång 75 personer står på den.

    När bör man skicka ut inbjudan tycker ni?

    Grattis till oss alla här


    Grattis Lillemor! :) Vi verkar ändå vara några som fastnat för höstbröllop vilket är riktigt kul! Vi ville egentligen också ha den 10:e men då hade vår kyrka stängt eftersom de kör varannan helg tillsammans med en närliggande kyrka. Och eftersom vi gärna ville ha just kyrkan i centrum så fick det bli den 17:e istället. Vi har också så smått börjat leta lokal, inte är det lätt! Speciellt när vi gifter oss i en ganska liten stad.

    Vi kommer nog att skicka ut vår inbjudan någon gång efter midsommar. Jag tänker att det räcker med 3 månaders framförhållning eftersom det inte är så vanligt att folk reser bort eller är väldigt upptagna i oktober. Tänker jag rätt eller helt fel?
  • Allrakäraste

    Åh vad kul att se klänningar och inbjudningskort! Jag riktigt sitter och hoppar i soffan av längtan efter att få ta tag i båda delarna :)

    Vi satt ikväll och tog en extra koll på budgeten och stämde av våra konton och sparande. Har kollat runt lite på lokaler för festen och väntar på svar. Sen är det väl egentligen bara att boka fotograf så känns det som att vi har fixat det allra viktigaste. Eller ja, cateringen ska vi ju också boka men vi har redan bestämt vilken restaurang vi ska använda. Ca 9 mån kvar men det känns som att tiden bara kommer att rusa iväg! Har ni samma känsla eller är det bara jag? ;)

    Hur är det med klänning förresten, alltså hur långt i förväg bör man beställa den? Jag står och väger just nu, funderar på att börja med att kolla i en butik men eftersom jag inte är beredd att betala så mycket (absolut max 3 000 kr) så är jag tveksam till om jag hittar någon där. Återstår då att beställa från Asien men man hör ju både ris och ros om det.

  • Allrakäraste
    litenkaka skrev 2015-01-11 21:23:24 följande:

    Provade klänningar igår och provade flera för mellan 2-3000:-. Från Nixa :) och något annat märke...


    Åh men då kanske det löser sig ändå! :) Känns ju ändå lite bättre att få prova klänningen innan man köper den. Annars brukar jag beställa en hel del på nätet men då är det ju alltid ångerrätt på kläderna :)
  • Allrakäraste
    Plättis skrev 2015-01-12 17:00:57 följande:

    Haha, även i min håla upptäckte jag! Hittade en modell jag blev sugen på att prova, men här tar de betalt för provningar och jag har bojkottat dem bara därför. (Det finns bara en riktig butik i Umeå...) Kanske dags att tänka om nu.


    Men vad jobbigt att de tar betalt för provningar, är det vanligt? Var bor du någonstans? Du kanske ska ta en tur till Cinderella i Piteå. Det är min närmaste butik och jag blev jätteglad när jag såg att de hade Nixa :)
  • Allrakäraste
    tesselessan skrev 2015-01-13 15:58:22 följande:

    Hur dags på dagen har ni andra tänkt ha vigseln? hur tänker ni andra som ska gifta er i oktober? har ni planerat det utefter när det blir mörkt? 

    Jag är lite sugen på en utomhusvigsel men är så osäker på vilket klockslag man ska välja, dels för att det inte ska hinna bli för mörk och för att det inte ska bli för långt mellanrum mellan vigsel och middag. 


    Vi fick välja tid eftersom vi var ute så långt i förväg så då tog vi kl 15.00. Men vi tänkte inte alls på när solen går ner (vilket enligt en sida på nätet verkar vara kl 17.00) Fotografierna kommer vi hur som helst att ta innan vigseln och då är det ju ljust ute tänkte jag. Fast med tanke på hur långt norrut vi gifter oss så lär det väl vara snålblåst och regn så att vi får fotografera inomhus ;)

    Men tillbaka till er! :) Känns ju som att ni inte vill ha vigseln alltför sent om ni vill ha fullt dagsljus. Ni kan inte ha vigseln typ kl 14.00 och så åka till festlokalen där ni bjuder på lite snittar och tilltugg. Och sen kör ni någon aktivitet typ att folk får gå tipsrunda, mingla och lära känna varandra innan ni slår er ner och äter? Och då gör det ju ingenting om ni äter typ 16 eftersom folk lär vara hungriga :)
  • Allrakäraste
    litenkaka skrev 2015-01-13 09:48:13 följande:

    Döm inte ut klänningarna efter bilderna säger jag :) Provade en helt FANTASTISK från Lilly men när jag kollade på nätet såg den dötråkig ut... Sen är risken enormt stor att man får korrigera även en måttbeställd klänning. Ex kanske man har kort överkropp så "midjan" hamnar fel och då blir ju även måttet fel... När gifter du dig? Jag gifter mig 26/9 och till mig var det tydligen deadline med att beställa vid påsk för att hinna få klänningen och göra ändringar/provningar...


    Åh jäklar, så långt innan? Hrm.... Kanske måste ta och ringa till butiken jag tänker besöka och kolla med dem så att jag inte valsar in där i juni (det var min ursprungliga plan, då är nämligen min syster hemma) och så säger de att jag är för sent ute... :S
  • Allrakäraste

    Fjärilar i magen! Ringde precis till butiken jag tänker besöka och frågade hur långt i förväg man måste beställa klänningen. 5 månader rekommenderade de. Puh, det innebär alltså att jag hade varit liiiite sent ute om jag åkt och börjat prova klänning i juni. Men nu är ju problemet att jag helst vill sätta mig i bilen IDAG för att åka och prova haha! :)

  • Allrakäraste
    Plättis skrev 2015-01-14 11:50:47 följande:
    Har du varit och provat? Det gör stor skillnad, och för mig har det blivit glasklart vad jag INTE vill ha. Alltid något, antar jag Tungan ute Är dock 110 % säker på tre olika varianter just nu, så jag ska träffa min kusin i helgen och terrorisera henne med bröllopsprat. Och be henne vara toastmadame Oskyldig 

    Sambon och jag pratade om det igår, och vi kom överens om att hon vore jättebra i den rollen. Så jag hoppas, hoppas att hon säger ja! 

    Åh vad roligt, håller tummarna för att hon säger ja! :) Jag längtar speciellt efter att få berätta för min moster så att jag slipper terrorisera min blivande med en massa detaljfrågor som han ändå inte bryr sig om.


    Stämde av frågan om toastmaster med min blivande för någon dag sedan men konversationen gick ungefär:
    Jag: Du en fråga bara... Visst ska vi fråga X om han vill vara toastmaster?
    Blivande: Ja... Alltså det har väl alltid varit självklart?

    Grejen är att X är en barndomsvän till min blivande och en person som varit med i spex på universitetet och gärna stämmer upp i sång. Han har med andra ord inga som helst problem att prata inför en massa folk :)

  • Allrakäraste
    crs skrev 2015-01-15 11:36:36 följande:

    Haha, skor alltså. Jag tänker skylla på dig litenkaka för att jag nu sitter och surfar skor istället för att plugga. :P 
    Plötsligt är jag sugen på typ mockaskor i nude, trots att jag länge tänkt mig att jag ska ha blanka klarblå skor... 


    Åh vad kul, jag är också inne på blå skor - och ceriserosa läppar! Men än så länge har jag en väldigt diffus bild av hur jag ska se ut på "Dagen D" så det kan säkert komma att ändra sig några gånger längs vägen :) Kanske det slutar med att jag också bär nude-färgade skor? ;)


    För övrigt, idag ska jag och klippa mig, har just nu en utväxt page i axellängd som jag nästan alltid har uppsatt eftersom jag hatar att ha håret framme i ansiktet. Nu funderar jag på att klippa mig kort (hade det för ca 2 år sedan) men då blir jag lite kluven eftersom man blir så otroligt begränsad när det kommer till fina uppsättningar. Eller rättare sagt; så kort som jag tänkt klippa så är det bara luggen som går att göra nåt med haha :) Vad tycker ni? Är det dumt att göra någonting så drastiskt 9 månader innan bröllopet?

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!