• Äldre 15 Sep 18:30
  677160 visningar
  3624 svar
  3624
  677160

  Vi som gifter oss 2015!

  frkmaria skrev 2013-09-15 15:51:18 följande:
  Filibuster, bakgrunden till min viktnedgång (har redan gått ner 23 kilo... ska gå ner 40 innan bröllopet är det tänkt. :) ) är att jag har haft fel på mina hormoner i hela mitt liv (detta fick jag som en trevlig present för 3 år sedan... det har alltså inte varit "mitt fel" att jag är tjock utan min kropps fel). Nog med gnäll om detta. Jag är överviktig och vill vara så liten som möjligt och 17 kilo kan jag klara på ett halvår men just nu känns det lite omöjligt. :/ Får ta nya tag i vår för snart kommer vinterskiten och då är jag inte så promenadsugen (6 veckor skulle foten ta ungefär innan den blev bra och har gått 2) men håller vikten genom 5:2 vilket jag tycker är så himla skönt! 
  ok! något med sköldkörteln då? (pluggat sjuksköterska :P) men det är alltid bra att motionera, om inte för att gå ner i vikt så för att hålla igång systemet. roligt att du hittat en diet som funkar och att
  Trattkantarellen skrev 2013-09-15 16:02:16 följande:
  Filibustern, jag ska också gå ner en del innan bröllopet, minst 10kg men gärna 15.
  Jag har varit ganska nöjd med min vikt och legat stabilt oftast, sen flyttade jag hemifrån 2006 och då la jag på mig 5kg, sen sista året på utbildningen med examensarbete och muntliga förhör på de vi lärt oss de senaste 4 åren gick jag upp 10kg till...

  Har kört 5:2 nu i ca 4v, minus 3,5kg hittills, och då har jag inte kommit iväg och tränat knappt alls, har en förkylning som vägrar släppa..

  Jag kombinerar 5:2 med att äta en LCHF-inspirerad kost, jag äter inget bröd, ris, pasta, potatis etc, dock unnar jag mig lite rottfrukter ibland och äter mkt grönsaker. Jag har under de här veckorna också unnat mig en kakbit på jobbet eller lite glass på helgen, men max 2ggr i veckan som jag äter något sött.

  Man har ju visat i studier att socker är mer beroendeframkallande än alkohol och nikotin, så det är svårt att låta bli sötsakerna.. 

  Men vi får hjälpas åt och peppa varandra, hålla oss lite uppdaterade här i tråden på hur det går
  Lycka till! 
  ok! ja jag låg väldigt stabilt tills jag blev ihop med karln min :P du vet - kärleksvikten kommer då :P gick upp typ 5 kg PANG på några månader.. sen låg jja stabilt i 5 år.. sen PANG 4 kg till.. sen har jag legat stabilt de senaste åren:) men är ändå inte överviktig. 

  jag kör ingen speciell kost faktiskt. tyvärr rätt så mycket pasta äter vi.. men jag tror mycket på att äta lagom av allt och så motion då. men i ärlighetens namn är jag rätt så lat :P  

  däremot skulle min karl behöva gå ner.. rätt så mycket faktiskt.. men han är så lat så det går inte beskriva. och så får han för sig att promenera runt kvarteret (10min) en gång varannan vecka ska hjälpa.. -.- ne han skulle ha fått hårdträna, som han gjorde när han gick karaten (vi gick samtidigt, det var genom det vi träffades). tyvärr hindrar ett skadat knä mycket..  
 • Äldre 15 Sep 19:29
  frkmaria skrev 2013-09-15 19:26:34 följande:
  Precis! Ett TSH på 10 som högst och ämnesomsättning på 10,5 som lägst tror jag. Min kropp nöjde mig med 75mg levaxin i början.. men har anpassat sig allteftersom (helt plötsligt gick tsh från 0,7 till 7!!) så nu är jag uppe i 150 och verkar ligga stabilt. Peppar peppar. Motion är absolut fantastiskt och har en crosstrainer hemma som ska användas när foten blir bra, men den dagliga motionen (cykla till jobb och LÅNGpromenader) blir inte av när det är kallt. Jag går ut men inte alls så långt, mycket för att det är kallt/halt.. men ska köra crosstrainer och ska även köra sim 1 gång veckan.. Foten ska få börja simma nästa vecka igen tänkte jag men cykeln tror jag får vänta tills våren! Så det var lite så jag menade att det inte går att köra så hårt som jag gjort nu innan stukningen (gick milen med en vän minst en gång i veckan innan och annars minst 60mins promenad (ca 6 km för mig). Men ska kolla med en sjukgymnast, den blev rejält skadad av stukningen, värsta jag varit med om någonsin! 

  Haha, där om något är min fantastiska sambo bra! Får jag för mig att jag ska börja på någon diet (ja, jag har konstiga dieter som soppdieten för mig ibland, och det hjälper!) så hakar han på för att stötta mig. Han är normalviktig men har lätt för att lägga på sig. Han är väldigt positiv till att gå promenader och jag får bestämma precis hur mycket vi ska gå, så går han med på det. Utan att ha honom med sig hade jag aldrig klarat av att hålla en diet så bra i ett samboförhållande. Min teori (detta är ett faktum alltså) är att hans ex hade väldigt dåliga matvanor när de var i sitt förhållande (och med tanke på hennes utseende har de matvanorna fortsatt) och han fick inte med henne ut osv. Det slutade med att han tog efter hennes vanor och gick upp i vikt en del. När han tillslut bestämde sig för att göra något åt det fick han inte med henne vilket ledde till att han gick ner men inte hon. Teorin här är att han faktiskt vet hur svårt det är att kämpa själv i ett förhållande när den andra sitter bredvid och äter onyttigt, inte hänger på promenader osv. Därför gör han det för att stötta mig, och det känns OTROLIGT skönt! :) 
  ja.. önskade min karl kunde göra det.. men han älskar mat så mycket! och han sitter mycket vid datorn så.. det är synd egentligen.. för han gillar känslan efter att han har gått långt eller nåt, men han kan inte komma ihåg den som en motivator.. 
 • Äldre 15 Sep 19:46
  frkmaria skrev 2013-09-15 19:40:10 följande:
  Det är tråkigt och känner lite igen det!

  Vad som funkar bäst för mig att utmaningar eftersom jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna! :D

  Var med på subways summerchallenge, då fick man "gå/spring/cykla" ... "4 km" "6 km" "så du förbränner 400 kalorier" "i 60 min" och då kom vi faktiskt igång riktigt bra. Motiverande att se resultaten också (var med på prisplatsen och vann gratis subs i ett år! :) ).

  Så satte upp andra mål nu men har ju inte gått så bra efter fotskadan.

  Men ja. Ska komma igång så fort foten blir bra. Slutade med krycka nu i helgen, hoppas att jag klarar av att jobba en hel dag utan! Svullnaden har även äntligen gått ner så mkt att jag kan ha en vanlig sko på mig. Så får ta det försiktigt. Men SKA komma igång igen. :) 
  MUMS! SUBWAY!
  hoppas det blir bättre med foten, men var försiktig med den hellre längre tid än att du börjar belasta för tidigt, för då kan det jäklas igen.. men bra att du har en motivation! själv så.. tja.. bara jag rör på mig :P 

  jag vet hur min karl ska tas - han ska slåss. han gick thaekwondo innan jag kände han, sen karate i 3 år., han gillar kampsporter. så jag ska utmana han lite grann - han följer mig på boxing 3 ggr. gillar han det fortfarande inte efter de gångerna så ska jag inte tjata.. fick nyss veta att det kostar 100kr/år att vara med i korpen här. (!)billigt! 
 • Äldre 15 Sep 19:49
  filibustern skrev 2013-09-15 19:46:24 följande:
   fick nyss veta att det kostar 100kr/år att vara med i korpen här. (!)billigt! 
  oj.. det var visst bara försäkringen.. sen tillkommer kostnad för själva aktiviteten - 300-400/termin.... vad hon luras... :P vart ju dyrt helt plötsligt... :(
 • Äldre 15 Sep 20:32
  Trattkantarellen skrev 2013-09-15 20:02:41 följande:
  Jag har det problemet att jag lever med en sambo som gör allt för att gå UPP i vikt samtidigt som jag försöker gå NER. Nja, inte fullt så extremt kanske, men min sambo är lång och smal, tycker om att träna och kan äta precis vad som helst utan att det gör minsta skillnad.

  Jag jobbar på annan ort, så för att ta mig till jobbet cyklar jag 10min till centralen här i Göteborg, åker tåg i 50min till Vänersborg där jag sen cyklar 5min till för att komma till jobbet där. Så eftersom jag förlorar rätt mtk tid varje vecka på att ta mig till och från jobbet (har räknat ut att det är ca 15h/v, tågen stämmer inte så bra med arbetstiderna alltid..) Så att få till tid att träna är mitt största problem..

  Jag älskar att gå ut på långpromenader, men det gör inte min sambo tyvärr. 
  ja många har faktiskt problem med att gå UPP oxå, kan vara lika jobbigt att vara väldigt smal som att vara väldigt tjock. ja vet min syster hade det problemet när hon gick högstadiet. hon åt som en HÄST alltså! jag skojar inte! men ändå så fick hon frågan av lärare och rektor om hon var anorektisk och om hon behövde psykolog... nu väger hon som hon "ska" om man säger så.. 

  har nyss kommit in efter en lite längre promenad med min älskling. gick fort! var kul :) fick upp flåset lite.

  tiden är jobbig att få till, och att tiden överensstämmer med att man har lust! så det inte blir ett nödvändigt ont om ni förstår? 
 • Äldre 16 Sep 10:41
  Trattkantarellen skrev 2013-09-15 21:40:13 följande:
  Haha, ingen fara, spamma på du bara =)
  Det verkar väldigt praktiskt, vi har sån tur att bord,stolar, porslin, kandelabrar, etc ingår i lokalhyran, vill man ha dukar och stolsöverdrag får man hyra det också. Sen ingår all städning efteråt också. Jag vill inte heller köpa på mig en massa saker som bara ligger i någon låda sen.

  Haha, förut kikade han över axeln på mig (när jag sitter och kollar vandrarhem i närheten av lokalen) och utbrister: asså, du tänker verkligen inte på något annat nuförtiden, du vet att det är ganska lång tid kvar va?
  =p 
  haha! ja.. det är det enda JAG tänker på i alla fall. bröllop bröllop bröllop.. nästan jobbigt och utmattande ska jag vara ärlig... jag vill ju som köra igång snart! bara tre månader känns länge! (ska fråga min tärna efter nyår..)
 • Äldre 17 Sep 18:01
  frkmaria skrev 2013-09-17 17:19:06 följande:
  Filibustern.

  Jag förstår precis hur du menar. Däremot har jag vänner som planerade under 1 och 1,5 år och tyckte det var tight med tid. Så tror fortfarande det är bra att börja tidigt. Hellre vara färdig med all planering 3 månader innan bröllopet än att stå där och behöver 2 månader till! ;) Och vad kul att du ska fråga din tärna! :) Är det bästa kompis / barndomsvän / syster eller vad har ni för relation?  
  min bästa vän. vi har känt varann sen vi var i magen på våra mödrar, brukar vi säga. kan ju vara för att hon även är mitt kusinbarn så.. (är kusin med hennes pappa). vi har den sortens relation att.. ja, vi har känt varann så länge. vi kan vara ifrån varann i månader,tom år! men ändå kan vi ringa till varann å grina, eller bara ta en promenad och prata om allt möjligt. längtar tills efter nyår då jag ska fråga henne, hoppas hon blir glad och säger ja! 
 • Äldre 17 Sep 18:23
  SaRoVi skrev 2013-09-17 17:41:15 följande:
  Frkmaria det betyder otur för brudenbatt göra tårtorna själv. Om man ska följa tradition :) jag ville göra vår själv medför inte för mannen :/ :)
  att sy sin egen klänning ska oxå vara dåligt enligt skrönorna.. "så många stygn du syr i din klänning, så många tårar ska du fälla i ditt äktenskap". 
   
 • Äldre 17 Sep 19:49
  frkmaria skrev 2013-09-17 18:25:35 följande:
  Haha. Verkar inte som skrocken vill att man ska vara ekonomisk och komma billigt undan helt enkelt! ;) Finns det något om att man blir lyckligare ju fler gäster man har och ju fler rätter man serverar? ;)
  finns massa skrock, tycker det är roligt att läsa dom. kan ju lista några: 

  vid dubbelbröllop blir ena paret olyckligt

  två syskon ska inte heller gifta sig samtidigt, för då blir ingen av dem lyckliga. 

  provar man andras vigselringar blir man aldrig gift (samma gäller att prova en brudkrona för skojs skull)

  brudparet ska stå så nära varandra som möjligt om de vill ha ett lyckligt äktenskap

  så som vädret är Dagen före bröllopet, så är brudens sinnelag (dock förstår jag inte om det är sinnelaget dagen före eller under Bdagen dom menar...)

  den färdigklädda bruden ska se till att hon ser sin brudgum före han ser henne - lyckosamt märke tydligen

  om hästarna gnäggar och är orolig under bröllopsfärden bådar det olycka över brudparet

  smyckas bordet med vackra blommor blir de blivande barnen vackra. (jag föredrar mammas ordspråk: et bränt se få du fina onga!)
  Trattkantarellen skrev 2013-09-17 19:09:32 följande:
  filibustern skrev 2013-09-17 18:01:37 följande:
  min bästa vän. vi har känt varann sen vi var i magen på våra mödrar, brukar vi säga. kan ju vara för att hon även är mitt kusinbarn så.. (är kusin med hennes pappa). vi har den sortens relation att.. ja, vi har känt varann så länge. vi kan vara ifrån varann i månader,tom år! men ändå kan vi ringa till varann å grina, eller bara ta en promenad och prata om allt möjligt. längtar tills efter nyår då jag ska fråga henne, hoppas hon blir glad och säger ja! 
  Vad härligt att ha en sån kompis! Jag har tappat kontakten med alla mina barndomskompisar, har dom på facebook och skickar ett grattis på födelsedagar etc men annars ingen kontakt..
  Dock har jag flera väldigt bra kompisar från utbildningen (läste Tandläkare 2007-2012), och har bestämt mig för att be en av dem vara min tärna, vi står varandra lite närmare än övriga, och hon är nog kanske till och med ett större kontrollfreak än mig Känner verkligen att jag kan lägga mitt bröllop i hennes händer, ffa om jag planerar allting in i minsta detalj innan Jag har redan nämnt för henne lite i förbifarten att jag vill ha henne som tärna, och hon verkade inte ha något emot det iaf :p
  jag vet inte hur min kompis skulle palla ev. stress, hon är ganska stressOtålig.. men jag vill ändå ha henne där, för ja tro hon kan vara den som får mig att skratta, och få mig att lugna mig när jag kanske blir hysterisk av någon anledning. och så är det ju alltid kul att ha någon som hjälper till med att pynta och pyssla :) 
   
 • Äldre 17 Sep 19:51
  filibustern skrev 2013-09-17 19:49:53 följande:
  finns massa skrock, tycker det är roligt att läsa dom. kan ju lista några: 

  vid dubbelbröllop blir ena paret olyckligt

  två syskon ska inte heller gifta sig samtidigt, för då blir ingen av dem lyckliga. 

  provar man andras vigselringar blir man aldrig gift (samma gäller att prova en brudkrona för skojs skull)

  brudparet ska stå så nära varandra som möjligt om de vill ha ett lyckligt äktenskap

  så som vädret är Dagen före bröllopet, så är brudens sinnelag (dock förstår jag inte om det är sinnelaget dagen före eller under Bdagen dom menar...)

  den färdigklädda bruden ska se till att hon ser sin brudgum före han ser henne - lyckosamt märke tydligen

  om hästarna gnäggar och är orolig under bröllopsfärden bådar det olycka över brudparet

  smyckas bordet med vackra blommor blir de blivande barnen vackra. (jag föredrar mammas ordspråk: et bränt se få du fina onga!)
  Trattkantarellen skrev 2013-09-17 19:09:32 följande:
  Vad härligt att ha en sån kompis! Jag har tappat kontakten med alla mina barndomskompisar, har dom på facebook och skickar ett grattis på födelsedagar etc men annars ingen kontakt..
  Dock har jag flera väldigt bra kompisar från utbildningen (läste Tandläkare 2007-2012), och har bestämt mig för att be en av dem vara min tärna, vi står varandra lite närmare än övriga, och hon är nog kanske till och med ett större kontrollfreak än mig Känner verkligen att jag kan lägga mitt bröllop i hennes händer, ffa om jag planerar allting in i minsta detalj innan Jag har redan nämnt för henne lite i förbifarten att jag vill ha henne som tärna, och hon verkade inte ha något emot det iaf :p
  jag vet inte hur min kompis skulle palla ev. stress, hon är ganska stressOtålig.. men jag vill ändå ha henne där, för ja tro hon kan vara den som får mig att skratta, och få mig att lugna mig när jag kanske blir hysterisk av någon anledning. och så är det ju alltid kul att ha någon som hjälper till med att pynta och pyssla :) 
  glömde ju mitt favoritskrock! Bruden ska ha en silverslant i skon under vigseln. Då kommer pengar alltid att finnas. Och för säkerhets skull är det bra att ha en silverslant i vardera strumpan. Det medför lycka och rikedom, trodde man i vissa delar av landet!

  tro jag faktiskt ska göra det! undra hur mycket silver det finns i ett vanligt mynt... om det gills?
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!