• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Jag fick hem min klänning idag, och äntligen känns en rätt! YAY! Den är helt fin. Ska möjligtvis sy upp den lite bara, och två av axelbanden (de är dubbla) är lite långa, men sånt kan jag lätt fixa själv. Woho! :)

    Och efter att nojjat över att min ring kommit bort så sa min guldsmed igår att den kommit till henne. Nu ska den bara justeras, sen är det med klart. :) Så skönt!

  • crs

    Mer bra grejer: sambon har redan två arbetsintervjuer inbokade nästa vecka. Den ena för en tjänst han inte ens hunnit söka än. :P  Med lite flyt slipper vi dra ner på bröllopsplanerna! :)

  • crs

    HALLÅÅÅÅ, ni vet att snubben blev uppsagd förra veckan? Han hade en intervju i måndags, och träffade dem igen idag, och han börjar jobba där nästa vecka! Med en löneökning på 20% av gamla lönen!!! Nya ställen älskar honom, han älskar dem. Sånt jävla flyt. Ingen som ska ställa in något bröllopsrelaterat här inte! :D

  • crs
    Plättis skrev 2015-05-07 13:59:55 följande:

    Vilken vecka vi haft! Från ingenstans hittade vi ett hus vi blev kära i, fick lånelöfte godkänt och försökte få tag på mäklaren för att få gå på visning. Funderade på om vi skulle ställa in bröllopet och lägga pengarna till handpenning istället. Avboka sömmerskan och slänga sig på telefonen och stoppa guldsmeden från att börja med våra ringar.

    Men när vi väl fick tag på mäklaren hade huset hunnit säljas. Så nu är jag både lättad och lite besviken på samma gång. Och har gett mig själv Hemnet-förbud för att slippa gå igenom det här fler gånger Oskyldig 


    Haha, oj! Vad spännande, och också tråkigt. Eller bra... Haha :) 

    Sambons best man frågade mig nyss om lista på de snubbar vi bjudit till bröllopet, så han kan fixa svensexa. Och nu är jag sååååå nyfiken, och jag älskar att lägga mig i saker men jag får inte! Och jag är jättedålig på att hålla hemligheter. Nu är väl inte "det händer en svensexa" en supergrej i sig, jag vet ju inte vad han tänker sig att de ska göra eller så. Men jag tror inte Henke förväntar sig en sexa, så det är ändå något jag kan avslöja. Och jag är verkligen dålig på hemligheter, jag berättar ju alltid allt för Henke. Och jag kommer bli så avis när han är iväg på sexan, det verkar ju superskoj att hänga med de snubbarna en kväll! 
  • crs

    Igår pratade jag med min moster, som jag haft dåligt samvete för att vi inte bjudit. Hon och morbror + fru har tagit hand om min massor under min uppväxt, och jag hade gärna velat ha dem där, men jag har så jävla stor släkt att vi satte gränsen innan dem. Hade ju egentligen inte ens tänkt bjuda våra närmsta familjer, men gjorde det när de frågade om du inte kunde få komma. Iaf, moster berättade att hon pratat med morbror + fru och att de ville fråga om de inte kan få komma och vara med på vigseln. Inte fan kunde jag säga nej till det, och om de ändå ska åka 25-30 mil så bjöd jag såklart in dem att göra oss sällskap på lunchen efter med. Så nu blir vi 3 eller 5 pers till (3 vuxna + eventuellt mosters barn). Det är kul att de vill komma, men nu är det som att det blivit släktkalas istället för det lilla intima vi tänkt ha med bara vänner. Av då totalt 30 gäster blir 16 min släkt. Vi hade inte ens tänkt vara 16 pers totalt från början, innan min familj började bjuda in sig själva (och vi då kände oss tvungna att bjuda sambons familj med). Som sagt, jag tycker jättemycket om dem och jag är glad att de tycker att det är så pass viktig och stor grej att de vill vara med, men aaargh, jag ville ju inte ha något stort. Att bli 33 pers är rätt stort i min värld. 

  • crs

    Vi är rätt inne på att köra en "ring warming" under ceremonin, så ringarna kommer isf vara ihopknutna med något fint band bara. Tror att bestmannen får ha dem till en början, typ i en ficka, och sen vara den som "tar emot" dem igen från gästerna. 

  • crs
    SofiaF skrev 2015-05-15 15:28:52 följande:
    Ring warming? vad är det? Skrattande
    Det innebär att man på ett eller annat sätt skickar runt ringarna till alla gäster, som håller dem i handen och tyst får "välsigna" eller liksom önska dem lycka till, innan vi tar dem på oss. För att liksom impregnera dem med lyckönskningar. :)  Antingen knyter man ihop ringarna och skickar runt dem löst, eller trär dem på ett snöre som går runt mellan gästerna eller hänger upp dem vid ingången till vigselplatsen, så att gästerna får göra grejen på väg in. Finns kanske andra sätt att göra på med, men det är dem jag sett. :)
  • crs

    Vi ska shoppa kläder till snubben idag! Jag gissar att det mest kommer bli ångest av det. Han är så jääävla kroppsmedveten, och är inte riktigt den som kan ta på sig vad som helst. Han gymmar alldeles för mycket för det, men fattar inte själv hur musklig han är, utan tror gärna att han är tjock... Skjorta och kavaj är nog lugnt, men att hitta byxor som inte är supertajta över låren kan nog bli lite knepigt om de ska sitta bra i midjan och inte vara generellt gigantiska. Jävla knäböjande :P  

  • crs

    Vi ska träffa vår vigselförrättare ikväll! Han kommer hem till oss, och jag är helt orimligt nervös. Har ingen aning om vad vi ska prata om, har lite dåligt samvete att vi inte liksom direkt har någon plan att lägga fram, och dessutom mår jag lite dåligt över att köksgolvet hade behövts torkas, och att jag inte bakat kakor att bjuda på. Jag bakar ca aldrig, men det känns som att jag borde gjort det till detta! Köpte kakor istället, men mitt huvud har fått för sig att jag måste visa upp vilken fantastisk fru jag kommer bli. :P Som att det hänger på kakor och rena golv... 
    Nä, men jag tänker mig att han förväntar sig att typ få ett detaljschema över vigseln, och ett sånt har vi inte ens lite...

  • crs
    Plättis skrev 2015-05-26 13:15:37 följande:
    Oroa dig inte! När vi träffade vår vigselförrättare så ville hon veta datum och tid för vigseln, och lite hur vi hade tänkt oss upplägget. Min kusin hade vi redan bett sjunga på vigseln, och så hade vi bestämt att vi inte ville ha egna löften. Det var allt. 

    Vi var dessutom fem minuter sena, och jag var så nervös att jag bara satt och ordbajsade om rent nonsens. Men vi verkar få gifta oss ändå Tungan ute
    Haha, vad hemskt det vore om det vore en faktiskt bedömning för om man ska få gifta sig eller inte! :P

    Det gick bra! Han var supertrevlig, väldigt lättsam och pratig, så vi behövde inte säga så mycket själva. 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!