Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Har egentligen inte råd med bröllop, men vill så gärna gifta mig!

    Jag tror att det kan vara lika stor chans att du kommer ångra att du inte fick drömbröllopet om du gifter dig nu, som att du om några år kommer ångra att ni inte redan var gifta. Det är otroligt svårt att veta vad framtiden bär på, hur era liv kommer utvecklas osv. Spekulera går ju, men ja..

    Exakt vad är ditt drömbröllop? Om du skulle räkna upp allt du vill att din bröllopsdag ska vara och innehålla?


  • daniiel
    Anonym (Svår sits) skrev 2013-07-08 16:47:23 följande:
    Drömbröllopet är ett vinterbröllop, med snö förhoppningsvis! Jag tycker egentligen inte att allt måste kosta jättemycket för att det ska bli så bra som möjligt, men hittar jag en klänning för några tusenlappar och det är den jag kan tänka mig att ha så vill jag kunna köpa den. Men hittar jag en för 500 så är jag nöjd med det! Men jag vill ha festen efteråt på ett ställe där mat, personal och städning ingår. Det ska vara en trerättersmiddag med servering + tårta lite senare på kvällen. Jag vill ha en schysst dj som spelar bra musik och så vill jag inte ha en öppen bar. Jag är beredd på att göra vissa saker själv, som till exempel inbjudningskort och såna saker runt omkring. Sen vill jag även att bröllopsnatten ska äga rum på ett hotell och det ultimata som jag skulle vilja ha är att man åker iväg på bröllopsresa direkt dagen efter, men det är jag villig att kompromissa med, då vi ändå reser ganska mycket ändå hela tiden. Jag skulle även vilja överaska min blivande och alla gäster med någon slags underhållning under kvällen, vad vet jag inte än men något!
    Har du räknat något på det här? Ungefär vad det skulle kunna tänkas kosta? Jag tycker faktiskt du ska göra det annars, så du får det svart på vitt, en budget.
  • daniiel
    passionsblomman skrev 2013-07-08 16:59:34 följande:
    Räkna -förutom det daniiel redan tipsat om- också ut hur mycket ni reser för per år, och även andra nöjen. De allra flesta måste prioritera i tillvaron, och avstår ni de här resorna under ett år, så har ni kanske rätt snabbt en budget som tillåter ett bröllop utifrån dina önskemål? Och detsamma kommer förövrigt att gälla insats till lägenhet etc. Allt har sin tid.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Precis, jag hade tänkt komma till det sen, att när TS räknat ut kostnaden för drömbröllopet, så bör dom kolla sina rese- och nöjdeskostnader och se om dom kan dra ner på något där och spara ur, för rätt som det är, så behöver dom inte alls spara så länge som dom trott.
  • daniiel
    Anonym (Svår sits) skrev 2013-07-09 09:07:03 följande:
    Nu har vi räknat lite på våran budget! Tanken är att vi vill gifta oss i Januari 2015 och jag använde mig av budgeträknaren här på sidan och överdrev vissa kostnader ganska mycket och det slutade på 62000 avrundat. Detta skulle innebära att vi behöver stoppa undan cirka 3600 i månaden, för att ha pengarna två månader innan bröllopet. Jag tror inte att detta är omöjligt om man väl har bestämt sig.
    Du ser där, ingenting är omöjligt ;) När ni sedan väl sätter igång med bröllopsplaneringen mer på allvar, så kommer förmodligen några poster i budgeten ändras också. Ibland till ens nackdel och ibland till ens fördel. Ni kommer säkert under resans gång hitta lite sätt att spara in pengar.

    Sedan kanske ni under kommande året (två år nästan) hittar fler sätt att spara in pengar och skjuta in lite extra på bröllopskontot. Är man inte sådan som vill hålla det jättesupermega hemligt, så kan man ju också tex i julklapp och födelsedagspresenter av familjen önska sig presentkort hos tex en florist eller liknande.
Svar på tråden Har egentligen inte råd med bröllop, men vill så gärna gifta mig!