• tropic­allime
    Äldre 4 Jul 17:10
    6976 visningar
    32 svar
    32
    6976

    Snålt att skippa dessert?

    Vi har ett mindre bröllop med 50 gäster i en hyrd festlokal, med förrätt och varmrätt, där vi funderar på att hoppa över desserten och ha tårtan som efterrätt istället? Vi känner själva att det blir för sött med efterätt och ha tårta direkt efter, men funderar ändå om vissa kanske tycker att det är snålt att inte bjuda på efterätt också?
    Utan efterrätt ligger kuvert priset på strax över 700kr, med brudskål, 2 glas vin, kaffe och avec samt maten. Lokal, porslin, personal etc är inräknade det här också. Med efterrätt och ytterligare ett glas vin skulle kuvertet hamna på 900kr istället. 

    Vi har inte en jättestor budget till maten (50 000) men vill ändå ha sittande middag, så att välja buffe är inte ett alternativ. Så klart att det går att ha efterätt och ändå få några slantar över i matbudgeten, men känner att vi ändå vill ha ett par tusen till godo om det skulle bli några oförutsädda utgifter som tillkommer vilket det lätt gör som vi märkt..

    Vad tycker ni? Om ni hade varit gäster, hade ni tyckt att det varit snålt att inte ha efterrätt?

  • Svar på tråden Snålt att skippa dessert?
  • Äldre 4 Jul 17:16
    #1

    Om ni serverar bröllopstårtan i samband med middagen så är det väl inga problem. Då blir det ju lite som du säger - kaka på kaka. Jag tror att de flesta som serverar efterrätt och sedan tårta har ett rejält uppehåll mellan de två så att det inte ska bli för mycket. Så kommer iallafall vi att göra.

  • Suzie
    Äldre 4 Jul 17:18
    #2

    Vi ska gifta oss i sommar och ska ha bröllopstårta som efterrätt. Det var faktiskt ett av hotellets alternativ till efterrätt, bröllopstårta. Jag åtminstone orkar inte äta både "efterrätt" och tårta. Däremot så har vi vickning senare på kvällen om någon åter skulle bli hungrig. Vi tar ingen kuvertavgift så jag hoppas att gästerna är nöjda med det vi väljer att vilja bjuda. Ganska rimligt, eller hur.

  • MTB
    Äldre 4 Jul 17:18
    #3

    Vi ska ha tårta istället för efterätt

  • Äldre 4 Jul 17:19
    #4

    Om man inte vill ha dessert så är det bra om man serverar tårtan rätt nära inpå middagen eftersom det är väldigt trevligt att få något sött som avslutning på en middag Glad

    Vill man inte ha någon riktig dessert så kan man servera kaffe och en liten kaka, eller en pralin eller något annat om man skulle vilja vänta med tårtan.

    Men om ni serverar tårtan direkt i anslutning till middagen så behövs inget alls däremellan som sagt Glad 

  • Eliin
    Äldre 4 Jul 17:21
    #5

    Vi är också innne på att inte ha någon efterrätt. Tycker också att det känns lite som kaka på kaka.
    Vi fick då tipset att man kan köra små snittar eller liknande till brudskålen då det kanske är många som inte har ätit på flera timmar när de kommer till middagslokalen.
    Men det blir ju fråga om ungefär samma priser då skulle jag tro, så just det spara ni nog inte så mycket på.
    Jag hada själv inte tyckt att det var snaålt, men är man rädd för det kanske det går att ordna att gästerna bara får en lite chokladbit efter maten. Det behöver inte kosta så mycket tycker jag.
    Själv tyckte jag att man kunde ha en chokladbis som låg vid platsen när gästerna kom men då säger sambon att man äter upp den direkt (ha är en riktig gottegris liksom hela hans familj) så det gick inte. Men det är kanske annaorlunda för er.

  • Äldre 4 Jul 17:35
    #6

    Vi ska inte heller ha efterträtt utan bara tårta efter varmrätten. Tycker inte att det blir snålt.

  • Äldre 4 Jul 17:47
    #7

    jag tycker inte att man har efterrätt när man har bröllopstårta. det blir väldigt konstigt.

  • Äldre 4 Jul 18:15
    #8

    På alla bröllop jag har varit på så har tårtan varit efterrätten och jag har aldrig hört att någon reagerat på det:)

  • Äldre 4 Jul 18:56
    #9
    TheD skrev 2013-07-04 17:47:20 följande:
    jag tycker inte att man har efterrätt när man har bröllopstårta. det blir väldigt konstigt.
    Jag håller med TheD. Om man ska ha bröllopstårta, tycker jag att det låter väldigt konstigt att även servera efterrätt. Bröllopstårtan blir ju i så fall efterrätten! 
  • Äldre 4 Jul 19:36
    #10

    Jag håller inte med om att tårtan automatiskt blir efterrätten.

    Jag har varit på flera bröllop (och andra större tillsällningar) där det kan gå 2-3 timmar mellan middag och tårta.
    Och då blir det ju mer som en tårtbit till fikat som man tar efter middagen och inte något som hör till själva middagen.

    Vi hade efterrätt, men det var bara för att det ingick i offerten vi fick från cateringfirman. Tårtan fixade vi ju själva  Flört

    Men som sagt att om man serverar tårtan direkt efter middagen så funkar det ju, då blir ju tårtan efterrätt... Glad

Svar på tråden Snålt att skippa dessert?