Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Snålt att skippa dessert?

    Om man inte vill ha dessert så är det bra om man serverar tårtan rätt nära inpå middagen eftersom det är väldigt trevligt att få något sött som avslutning på en middag Glad

    Vill man inte ha någon riktig dessert så kan man servera kaffe och en liten kaka, eller en pralin eller något annat om man skulle vilja vänta med tårtan.

    Men om ni serverar tårtan direkt i anslutning till middagen så behövs inget alls däremellan som sagt Glad 

  • Chicita

    Jag håller inte med om att tårtan automatiskt blir efterrätten.

    Jag har varit på flera bröllop (och andra större tillsällningar) där det kan gå 2-3 timmar mellan middag och tårta.
    Och då blir det ju mer som en tårtbit till fikat som man tar efter middagen och inte något som hör till själva middagen.

    Vi hade efterrätt, men det var bara för att det ingick i offerten vi fick från cateringfirman. Tårtan fixade vi ju själva  Flört

    Men som sagt att om man serverar tårtan direkt efter middagen så funkar det ju, då blir ju tårtan efterrätt... Glad

  • Chicita

    Jag skulle nog kunna sammanfatta vad alla säger med:
    Nej det är inte snålt.
    Om man bjuder på något så får ju folk det man bjuder på... 
    Det är inte snålt att "bara" bjuda på varmrätt och en kula glass med jordgubbar när man bjuder på middag hemma istälet för 3-rätters + fika med 7 sorters kakor och tårta.
    Man bjuder på det man kan, och det är ju generöst att man blev bjuden 

    Sen skulle jag kanske fundera lite ifall ni skulle haft någon torr macka som förrätt och så typ bakad potatis med röra till varmrätt + tårta och kaffe sen (överdriver)...
    Men så länge som jag inte betalar för maten själv så kan jag inte anklaga någon för att vara snål  Flört

  • Chicita
    tropicallime skrev 2013-07-04 21:23:44 följande:
    Och kan informera om att de inte blir någon torr macka som förrätt eller bakad potatis till varmrätt,

    Förrätten blir antagligen en toast skagen eller en ceasarsallad i filodegskorg med kyckling, vi har inte beslutat helt ännu. Varmrätten blir helstekt gödkalvsentrecote med portvinssky och potatiskaka. :) 
    Nej det är det väl ingen som tror heller...
    Jag gjorde ett överdrivet exempel och talade om att det var överdrivet också. 
Svar på tråden Snålt att skippa dessert?