• Tildie
    Äldre 1 Jul 15:19
    7471 visningar
    23 svar
    23
    7471

    Bordsplacering sambos/förlovade. Hur gör ni?

    Hej!Jag har ett litet huvudbry när det kommer till bordplaceringen. För förlovade par ska ju alltid sitta tillsammans (eller snarare om de är nyförlovade vad jag förstått). Men sambos ska ju säras på. Men vad sjutton gör man med dem som både är sambos och förlovade? Jag funderar på att sära på dem.Hur gör ni andra och hur tänker ni kring ämnet? :)   

  • Svar på tråden Bordsplacering sambos/förlovade. Hur gör ni?
  • Äldre 1 Jul 15:22
    #1

    Vi satte alla par mitt emot varandra när vi gjorde bordsplaceringen. På så vis undviker man att folk ENBART pratar med sin bättre hälft, och "tvingar" folk att prata med dem som sitter runtomkring dem, samtidigt som de ändå får sitta nära den de kom med.

    Vi gjorde alltså ingen skillnad på sambos, gifta eller förlovade. Par som par, tänkte vi.

  • Äldre 1 Jul 15:23
    #2

    Och gifta ska aldrig ha varandra till bords..

    Nej, vi brydde oss inte om det. Vi placerade alla par, oavsett om dom var gifta, sambos, förlovad eller pojk- och flickvän, mitt emot varandra. Det funkade bra tycker vi och fick inga klagomål av gästerna heller ;)

    Det är bra att ha koll på hur det "ska" vara, men jag tycker det är viktigare att man får ihop en fungerande och välplanerad bordsplacering, där man placerat folk utifrån vilka man tror att dom kommer ha trevligt med osv.


  • afture­lding
    Äldre 1 Jul 15:25
    #3

    Vi blandade utefter hur resten av placeringen såg ut. Vissa som är sambos och förlovade satt bredvid varandra, andra mittemot. Det viktigaste är att de har trevligt, sen får man göra lite undantag från etiketten :)

  • Alylly­ra
    Äldre 1 Jul 15:30
    #4

    Vi har inte gjort bordsplaceringen än, men jag misstänker att väldigt få par kommer att sitta bredvid eller mittemot varandra.
    Under studietiden kan jag bara komma ihåg en enda fest med bordsplacering där jag hamnade i närheten av min sambo (runda bord), och den festen var inte bättre eller roligare än nån av de andra. Jag pratar ju ändå med honom varenda dag. Jag har då hellre en bra vän som sitter nära om man nu är orolig för att bli "ensam".
    Men det viktigaste är som sagt att man har trevligt!

     

  • marsma­t
    Äldre 1 Jul 15:38
    #5
    Alyllyra skrev 2013-07-01 15:30:59 följande:
    Jag pratar ju ändå med honom varenda dag.

     
    Haha! Så rätt så rätt! Vi tänker placera folk med folk de inte känner men som vi tror de skulle bli glada av att ha träffat. Vi känner i princip väldigt få blyga människor så det kommer bli bra. Inga sambos eller gifta eller par som ens kommer att sitta i närheten av varandra!
  • Äldre 1 Jul 16:03
    #6

    Vi var på ett bröllop där det blandades ganska mycket med bordsplaceringen. Jag är ganska blyg och fick som tur var sitta mitt emot min sambo/fästman och bredvid mig hade jag okända människor på båda sidorna, blev hur bra som helst! Till en början pratade jag och sambon mycket med varandra men efter ett tag pratade jag mer med dom som satt bredvid mig. Däremot hade brudparet särat på min svägerska och hennes sambo/fästman och det var inte alls lyckat. Killen satt bredvid en känd person men tyvärr kommer dom inte alls överens så han satt egentligen med bara okänt folk.

  • Äldre 1 Jul 20:51
    #7

    Jag är inte jätteblyg, men jag skulle inte uppskatta att bli placerad väldigt långt ifrån min make på tex ett bröllop. Vi är ju trots allt inbjudna som par och jag vill gärna ha honom i närheten. Då må jag vara hur tråkig som helst ;) Men jag tycker om att umgås med min make och speciellt på större tillställningar, då vi sällan är på såna och jag vill dela dom upplevelserna med honom.


  • Äldre 1 Jul 20:58
    #8

    Principen bakom det är väl att mer nyförälskade par som "bara har ögon för varandra" är det lika bra att sätta tillsammans. Anna och Kalle som bott ihop i 15 år och precis förlovat sig kanske inte riktigt faller i den kategorin? Medans Johan och Anna som är nygifta och endast kännt varandra ett halvår kanske uppskattar att sitta tillsammans? Tror det bästa är att använda ditt eget vetande om dina gäster och placera dem med folk du tror de kommer att trivas med, ibland får man se till tanken bakom etikettsregler och inte trassla in sig i teknikaliteterna  

  • Äldre 1 Jul 21:00
    #9

    Samma bröllop som jag skrev om ovan hade faktiskt ett jättebra och trevligt mingel. Alla gäster fick gå och hämta en egen lapp där det stod någonting roligt om dig som man sedan skulle sätta fast synligt på sig själv. Sedan fick man gå omkring och mingla helt fritt. Väldigt bra för mig som är lite blyg då det kom okända människor fram till mig och började prata. Blev lite OT kanske men om man vill att gästerna ska lära känna varandra lite så är det perfekt istället för att "förbjuda" gästerna att prata med sin partner.

  • Äldre 1 Jul 21:05
    #10

    Vi placerade alla våra gäster som hade partners antingen mitt emot eller diagonalt emot varandra. Att ha tryggheten av varandra inom pratavstånd kan göra att man blir mer social mot andra också Glad
    Men det betyder ju inte att man bara pratar med varandra då... Nästan enklare att prata med bordsgrannen ju Flört

    Men vi brydde oss inte om ifall dom var gifta, sambos, förlovade eller bara "tillsammans" Glad

Svar på tråden Bordsplacering sambos/förlovade. Hur gör ni?