• Marjas­inus
    Äldre 4 Jun 21:04
    8808 visningar
    35 svar
    35
    8808

    Kan man önska sig pengar i present fast man inte behöver det?

    Vi har haft sån tur att vi inte drabbats av någon sjukdom eller något annat som påverkat vår inkomstsituation att det har gått över förväntan med sparandet. Nu har vi önskat oss bidrag till bröllopsresan men nu har vi mer på kontot än vad som vi tror behövs både för resa och bröllop.

    Det är väl egentligen inget man behöver redovisa för gästerna men hur hade ni reagerat om några ni visste hade det gott ställt och knappast behövde något ekonomiskt bidrag önskade sig pengar i present? Det är ju så förtvivlat svårt att komma på saker att önska sig liksom när man bott ihop ett bra tag... 

  • Svar på tråden Kan man önska sig pengar i present fast man inte behöver det?
  • kärlek­ensbru­dpar
    Äldre 5 Jun 06:02
    #11

    Men lägg bröllopspengarna ni har över till hus sparandet då :) då går ju gästernas pengar till resan iaf :)

  • Äldre 5 Jun 07:16
    #12

    Tänkte precis som kärlekens brudpar! Jag tycker att om man behöver ställa frågan vad man skulle kunna lyxa till festen med, så är det egentligen ingenting man saknar och känns då onödigt!

  • Äldre 5 Jun 07:59
    #13

    Vi önskade oss också pengar till bröllopsresan trots att vi mycket väl kunde betalt den själv. Jag ser inget konstigt i det. De pengarna vi fick använde vi till bröllopsresan och de andra pengarna vi hade använder vi till annat, i ert fall kan ni ju bara flytta över dem till hussparandet.


     


    Det är ju egentligen inte konstigare än att önska sig en vas som man har råd att köpa själv.

  • Äldre 5 Jun 08:37
    #14
    yavanna81 skrev 2013-06-05 07:59:44 följande:

    Det är ju egentligen inte konstigare än att önska sig en vas som man har råd att köpa själv.


    Precis, jag håller med här.

    Och eftersom situationen har ändrats sen inbjudningarna med önskemålen gått ut så känns det väl mer "vad ska vi göra med pengarna vi får" än "kan man önska sig det här"...
    Om det inte hade framgått av starten att situationen inte varit på samma sätt när man satte önskemålet, så hade jag kanske svarat annorlunda dock, eller ändå tipsat om att återinvestera pengarna, typ på samma sätt som en kuvertavgift - men en frivilig variant...

    Man kanske kan ta pengarna och göra små fotoböcker (typ bara 4-6 blad innanför en kartong-pärm) som man skickar ut som tack-kort sen om man får in många slantar...
    Eller man kanske kan ta pengarna och använda under bröllopsresan för att ta dykarcert, eller åka på en dagstur med katamaran eller vad det nu kan vara. Och så kan man ju om man vill då förmedla det till gästerna sen i tackkorten. "Stort tack för att ni förgyllde vår resa med X och Y"... 
  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 5 Jun 09:00
    #15

    Vill bara säga:
    Åååå vilket underbart "problem", du får mer än gärna hänvisa gästerna till mitt konto :)

    Men du, det finns ju alltid hål att stoppa pengarna i. Kanske att ni gör något extra då på bröllopsresan för att "hedra" gästerna? Typ något extra lyxigt eller så? Gör något kul!

  • Disa
    Äldre 5 Jun 13:24
    #16

    Vi behöver heller inte riktigt pengarna för att få uppleva en resa också.
    Samt har vi bottihop i några år och vill ej ha något till hemmet. Så vi önskar oss bidrag till roliga aktiviteter på resan.  T.ex till paragliding, resa till huvudstaden en finare middag.

    Då får ju gästerna ge bort en upplevelse, och håller man koll på vilka som gav vad ungefär kan man ju skicka tackkort sedan och säga vad just den slanten gick till - t.ex. en snorklingtur som vi kommer minnas livet ut med en bild därifrån.

    Vilken besvärlig förklaring jag gav, men du förstår nog :) 

  • Rosoro­chkärl­ek
    Äldre 5 Jun 14:50
    #17

    Jag tycker det är rätt normalt om man inte vill tömma alla sparkonton för bröllop och resa, så jag skulle helt enkelt använda alla fådda pengar till det, och låta eventuella egna sparade pengar stå kvar till framtida husköp, pensioner eller vad som helst (för jag antar att ni inte har så mycket pengar att ni är helt ekonomiskt oberoende för resten av livet ).

    Gästerna vet ju inte vad ni har på sparkontot och de vet heller inte vad bröllopet kostade (det är nästan omöjligt att gissa, sådant som verkar billigt kan vara jättedyrt och vice versa).

    Så låt du önskan stå kvar med gott samvete, och spara era egna pengar till något annat.


    rosorochkarlek.blogspot.com - Min bröllopsblogg med massor av inspiration
  • Mmmari­a
    Äldre 6 Jun 08:52
    #18

    Håller med vad flera andra skrivit. Använd "presentpengarna" till resa och "era sparpengar" till hus, barn, boende eller vad ni vill. Ni behöver inte hålla på med välgörenhet eller lyxa till bröllopet. 

  • Marjas­inus
    Äldre 6 Jun 12:26
    #19

    Tack för kloka och trevliga svar.

    Dock tror jag ändå att det går en gräns nånstans när man börjar tycka att ekonomiska bidrag inte är ok - om man är väldigt välbergad (Wallenberg-style liksom). 

  • Rosoro­chkärl­ek
    Äldre 7 Jun 14:12
    #20
    Marjasinus skrev 2013-06-06 12:26:43 följande:
    Tack för kloka och trevliga svar.

    Dock tror jag ändå att det går en gräns nånstans när man börjar tycka att ekonomiska bidrag inte är ok - om man är väldigt välbergad (Wallenberg-style liksom). 
    Håller med, men har er ekonomi ändrat sig så mycket sedan ni önskade er pengarna då?

    Det måste ju finnas ett skäl till att ni önskade pengarna från början, och spontant känns det som att gästerna inte kan veta att ni nu har bättre ställt än ni trodde ni skulle ha? Jag antar att ni från början inte räknade med att ha råd med resan helt på egen hand, men nu har ni det? Då tycker jag det är helt okej att lägga undan era respengar och använda de fådda pengarna istället.

    Att spendera en massa mer på bröllopet kan ju i så fall ge motsatt effekt, för då tror folk att ni verkligen har det väldigt gott ställt och ifrågasätter varför ni önskat er pengar. Jag hade försökt vara så diskret som möjligt och inte pratat för mycket om det.

    Håller dock helt med om att om någon som jag vet har väldigt gott ställt önskar sig pengar så skulle jag reagera. Men om någon som har normalt med pengar önskar sig bidrag till bröllopsresan för att slippa ta alla sina sparpengar tycker jag det är okej.
    rosorochkarlek.blogspot.com - Min bröllopsblogg med massor av inspiration
Svar på tråden Kan man önska sig pengar i present fast man inte behöver det?