Inlägg från: Aleelibär |Visa alla inlägg
  • Aleelibär

    Bröllop på en fredag?

    Hej! Jag och min sambo planerar vårt bröllop och satsar på att gifta oss 2014. Vi tänker ha ett borgerligt bröllop, ganska enkelt och med en stor fest efter ceremonin. Min fundering är hur det är att ha bröllopet på en fredag? Eftersom det inte ska vara i en kyrka så behöver vi ju inte passa några tider så då kan man ha det lite senare på eftermiddagen. Men jag tänker på gästerna, blir det fel att de ska behöva ta ledigt eller stressa efter jobbet? Någon som haft sitt bröllop på en fredag eller kanske varit på ett bröllop som varit på en fredag? :) Vi förlovade oss den 14/2-2010 så därför vill vi gärna gifta oss den 14/2, vi vill inte vänta ett år till heller.. Tacksam för lite tips och råd :)

  • Svar på tråden Bröllop på en fredag?
  • Aleelibär

    Tack för alla svar! :) Anledningen till att vi vill ha det på en fredag är för att 14/2-2014 är just en fredag, och som jag skrev så vill vi inte vänta ett helt år till för att det ska bli 14/2 på en lördag. Det längsta en del ska resa är 10 mil och då finns det övernattningsmöjligheter för dem som inte vill /kan åka hem efter festen. Det är verkligen svårt att planera sitt bröllop för man vill ju att allt ska bli så bra som möjligt! Och just nu känns det som att vi bara sitter fast i planerna eftersom det känns mest naturligt att bestämma datum först så man har något att sikta in sig på.. Jag kanske helt enkelt får avslöja att vi ska gifta oss och fråga om det skulle funka för de flesta, för även om det skulle vara roligt att överraska med en inbjudan i brevlådan så blir det ju ändå inte så roligt om nästan ingen kan komma :p

  • Aleelibär

    När jag läser kommentarer som säger att vi ska köra på vårt datum och ha det på fredagen så känns det självklart.. Men sen när jag läser de som tycker det är bättre på en lördag och att det kan vara mysigt att ha två dagar att fira så känns det också så självklart.. Haha det är inte lätt det här!

  • Aleelibär

    Om vi skulle välja fredagen så kanske man kan skriva på inbjudan att det blir en vigselceremoni och mat kl 18 och för dem som inte kan komma då ändå är välkommen på festen kl 20, vad tror ni om det? :)

  • Aleelibär

    Haha jag vet inte, tänkte att ceremonin bara blir några minuter och sen har man isf 1,5 timme på sig att äta :) Men annars kan man ju bara välja en senare tid för festen om det känns stressigt!

  • Aleelibär

    Åter igen, tack för alla svar! Känns så bra att få höra lite olika åsikter :) Känner mig mer och mer säker nu på att Fredag 14/2-2014 är vårat datum! Och som ni säger så är det förmodligen bra att skicka ut inbjudan eller iaf ett "save the date" kort i god tid så gästerna har chans att ändra sitt schema eller ta ledigt om det skulle behövas.

Svar på tråden Bröllop på en fredag?