• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • Pingu

    Hej och tack för de tips jag fått av dig tidigare! När floristen jag beställde av hade slut på idéer kom jag på ditt tips om klänglilja, floristen sken upp och när jag såg buketten förstod jag varför, jag är såå nöjd! (har tyvärr bara en lågupplöst bild nu...)

    TACK!

  • Kala

    Hej!
    Vad finns det hos floristen som liknar "bär"? Det enda jag känner till är Hypericum. Finns det andra, liknande växer/blommor som påminner om bär?
    Vi kommer ha ett höstbröllop och jag är sugen på att ha en annorlunda bukett utan snittblommor men istället något som liknar bär (en eller flera sorter) och gärna/ kanske något annat i ex trollhassel, råg, löv etc.
    Ett annat allternativ jag tänkt på är en brudbukett gjord av rönnbär. Tror du det är något som en florist kan jobba med eller är det risk att rönnbären trillar av? Har googlat "brudbukett rönnbär" men hittar väldigt lite. Egentligen bara denna:

    Jag önskar dock inte så mycket grönt som i denna bukett, mindre spretig och mer fokus på bären. Hur tänker du om du brainstormar kring en bukett av "bär"? Och, som sagt, vad finns det hos floristen som liknar bär förutomj Hypericum? Tack på förhand!

  • Vichy

    Hej Sara! Vi gifter oss den 4/7 och kan ingenting om blommor. Vi behöver hjälp med både brudbuketter och blommor till festen...

    Vi skulle gärna vilja återknyta lite till vårat färgtema utan att det blir för mycket, mest en hint av det. Våra färger är ivory, midnattsblå, mintgrön och korallrosa..

    Vi är öppna för massa förslag. Jag gillar för övrigt pioner och rosor...

  • Sara1991

    Vichy: Hej Eftersom ni har så pass många temafärger så tror jag att det skulle vara finast att i buketten använda sig av enbart några av färgerna. En bukett i pastellfärger tror jag skulle vara väldigt fint med vitt , ivory och olika ljusa rosa nyanser. Exakta nyanser som midnattsblå, mintgrön och korallrosa är inte lätt med blommor men liknande färg går att ordna

  • Vichy

    Jag är inte så noga med att det ska vara exakt utan är mest nyfiken på vad det finns för alternativ... Plus att mint och korall/blush ska vara väldigt ljusa och pastelliga redan...

  • NannZ

    Hej! mitt färgtema blir svart vitt och lila (samma lila som "svara i tråden" knappen) Jag funderade på att ha vita blommor i mitten och ringa in dem med lite större blad/löv som blivit sprejade lila. Är detta en bra idé med sprejmålade löv? Floristen skulle fixa det åt mig bara jag hittade löven. Han hade Eklöv, men det finns kanske inte i närheten av där jag bor. tips?

  • Sara1991

    NannZ: Hej !

    Generellt sätt så brukar jag oftast avråda från att använda färgade material i just brudbuketter då dem har en tendens att färga av sig. I vanliga fall så är det ingen större fara då man enbart har buketten ståendes i en vas på bordet. Men när det gäller just brudbukett så bör man buketten väldigt nära den vita klänningen och då är risken ganska stor att de sker olyckor. Så om man väljer att använda färgade material så bör man vara medveten om denna risk.

    Om detta inte är någonting som oroar dig så kör på :) Tror det kan bli väldigt häftigt ihop :)

  • Noraline

    Hej!

    Jag gifter mig inte förrän 2016, har börjat med planering nu när jag är ledig.
    Vi har valt lilla tema med lite blått. Dekorationen på mottagningen kommer att dominera av lilla vid dukning. Tärnklänningar blir blåa/lilla med lilla/blåa band.  Då återstår blommorna (buketter), jag hade tänkt mig buketter i rosor vita med lilla och blåa. Vilken färg som dominerar är beroende på val av tärnklänning. Jag undrar följande frågor:
     Kan färgerna vita, lilla och blå går ihop? 
    Vilken färg mellan blå och lilla, ska man ha mest av?
    Vilka andra blommor kan man ha förutom rosor?

    Tack på förhand. 

  • annisa

    Hej!

    Jag gifter mig i början av juli, har tänkt oss att ha lite avslappnat bröllop (med kavaj som klädkod) och färgtemat är gult, blått & vitt. Jag tänkte höra om du har några förslag på vad det är för blommor som kan passa och som är i säsong. Jag vill helst ha en enkel och rund bukett som inte är för stor. (Jag är kort och nätt och vill inte att buketten ska ta över) 

    Tack tack!!! :)

  • fair

    Några tips angående vad man ska ha för blommor på vintern? Har hört lite olika - både att det inte spelar någon roll, går man in/ut ur kylan så kommer alla blommor må dåligt väldigt snabbt så man ska välja de man gillar bäst. Har dock även hört att vissa tål det lite bättre. 

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)