• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • GunnId

    Hej Sara,
    Jag skulle gärna vilja ha brudslöja och olika nyanser av blåklint i min bukett och funderar på att odla blommorna själv. Är dock orolig för att blommorna inte ska hålla under fotografering, kyrka och gratulationer, vad tror du? Tråkigt om de slokar..

  • CamillaForsgren

    Hej! Finns det några typ blå/turkosa blommor som går att få tag i i augusti som inte är snordyra? 

  • Anettem
    annisa skrev 2014-10-27 19:09:35 följande:

    Hej!

    Jag gifter mig i början av juli, har tänkt oss att ha lite avslappnat bröllop (med kavaj som klädkod) och färgtemat är gult, blått & vitt. Jag tänkte höra om du har några förslag på vad det är för blommor som kan passa och som är i säsong. Jag vill helst ha en enkel och rund bukett som inte är för stor. (Jag är kort och nätt och vill inte att buketten ska ta över) 

    Tack tack!!! :)


    Jag körde blått och gult i min bukett och valde därför lite mindre solrosor. Är också ganska liten så därför blev det just den mindre varianten, hett tips! :)
  • joerwie

    Hej!

    Jag vill ha en brudbukett i typ den här stilen...

    Kan du identifiera blommorna?
    Calla och ros känner jag igen.. är den korall-färgade tulpan?
    En blomma som fattas som jag älskar och gärna vill ha med om det går är Dahlia (i mörklila/vinröd ton)

    Jag vill planera bröllopet för den tid på året då jag kan få tag i denna typ av brudbukett. När tror du det är?

    Tack för hjälpen!!!

  • Sara1991

    Joerwie : Hej Buketten innehåller rosor, pioner, tupaner , lövoja och kallor. Färgen på tulpanen ser ut att vara orange Säkraste tiden för att kunna få tag i dessa skulle jag säga är i juni. Då pioner och lövkoja är sommarblommor så är de säkrast då. Tulpaner kan vara tveksamt men kan gå att få tag i .

  • Sara1991
    CamillaForsgren skrev 2014-11-27 18:48:50 följande:

    Hej! Finns det några typ blå/turkosa blommor som går att få tag i i augusti som inte är snordyra? 


    Hej . Några bra alternativ är hortensia, delfinium, aconitum, gentiana, afrikas blå lilja är några exempel . Hortensian är lite dyrare men å andra sidan så är dem stora så då behövs inte så många .
  • Sara1991
    GunnId skrev 2014-11-27 15:11:58 följande:

    Hej Sara,

    Jag skulle gärna vilja ha brudslöja och olika nyanser av blåklint i min bukett och funderar på att odla blommorna själv. Är dock orolig för att blommorna inte ska hålla under fotografering, kyrka och gratulationer, vad tror du? Tråkigt om de slokar..


    Hej . Det är alltid lite svårare med hållbarheten när det gäller vilt levande blommor jämfört med snittblommor. Då de viltväxande inte är anpassade för att klara sig utan plantan.De viktigaste är att plocka dem någon dag innan, ge ordentliga snitt och sätta i ljummet vatten och låta dem dra vatten ordentligt , gärna förvara dem svalt också. Då borde dem absolut hålla under dagen
  • Sara1991
    fair skrev 2014-10-28 01:45:52 följande:

    Några tips angående vad man ska ha för blommor på vintern? Har hört lite olika - både att det inte spelar någon roll, går man in/ut ur kylan så kommer alla blommor må dåligt väldigt snabbt så man ska välja de man gillar bäst. Har dock även hört att vissa tål det lite bättre. 


    Hej Självklart finns de blommor som klarar kyla lite bättre än andra. De som klarar bäst är lökväxter så som amaryllis, hyacinter, tulpaner mfl. Dessa klarar ned till nollan och även någon minusgrad. Dessa finns under vintern så borde vara ett bra alternativ övriga blommor kommer att hålla sitt utseende i kylan då dem fryser men väl inomhus så kommer dem börja sloka. Så om fotograferingen är efter vigseln så kan de funka
  • joerwie

    Tack Sara!
    Om jag får lov att fråga en till fråga.. det som är viktigast för buketten är känslan och färgerna.
    Tittar man i blomsterbutikerna så är det väldigt mycket pastell på våren, medan de mörkare färgerna i lila, orange och rött kommer först till hösten. 
    Är det lätt att få tag på färgerna i buketten i juni? 
    Om man skulle ha  liknande bukett i augusti, vilka blommor skulle vara bäst alternativ?

    Tack igen! :)

  • jessika

    Hej!


    Vi ska gifta oss 6/6-15 och ha blått färgtema. 
    Min fråga till dig är vad det finns för fina blåa blommor vid den tiden.


    Gärna som går att göra en fin bukett för ett billigt pris av. Kanske någon vit blomma som kan vara fin att kombinera med?


    Känner att jag har absolut noll koll på blommor men vill ändå ha lite förslag när jag går till floristen :o


    Och eftersom det är just nationaldagen är ju mycket stängt, så kan vara bra med blommor som håller lite bättre....om jag inte kan binda ihop den själv, fast det går nog inte med tanke på att jag kan så lite om blommor, haha :p

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)