Inlägg från: Vichy |Visa alla inlägg
  • Vichy

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Drömmer om en bukett i ljusa skira pasteller... Har bara fått för mig att det skulle bli dyrt. Skulle det det?
    Inte säker på vilken typ av bukett det skulle vara, eller exakt vilka blommor som skulle vara i...
    Har du nått tips på vilka blommor man skulle kunna ha och vad det skulle kosta på ett ungefär?

    Inspriation just nu:





     
  • Vichy
    Sara1991 skrev 2013-05-26 20:04:49 följande:
    Vichy: Hej :) jättefina bilder , tror de kommer bli superfint :D Priset beror helt på vilka blommor och vilken storlek du Vill ha på buketten . Dem buketterna som är på bilderna är lite större än normalt och innehåller mestadels rosor , de är sådana saker som drar upp priset :) Bilderna du visat ligger ung mellan 1000-1300. När gifter ni er ?:).
    Okej! Nej jag har ingen aning om blommor, kan ingenting verkligen. det enda jag vet är som sagt färgerna.. Vilka blommor skulle du rekomendera? 
    Storlek vet jag inte heller än eller form....

    Vi gifter oss först nästa sommar.. 
  • Vichy

    Jag skulle vilja ha en pastellfärgad bukett, i typ ljusanyanser av rosa, vitt, creme, lila, grönt m.m... Vilka blommor finns det i dessa nyanser som kan vara fina ihop?

    Sen har jag även nyss fått veta att jag är en HSPerson (Highly Sesetive Person/Högkänslighets person) som också benäms som orkidébarn, och jag funderar på om jag ska föra in det i min bukett...
    Har aldrig tänkt på orkidéer i brudbuketten, det var min mamma som föreslog det som en slags hyllning till att veta vem jag är... Skulle det se bra ut att även föra in kanske en orkidée i min tidigare plan? 

  • Vichy
    Sara1991 skrev 2013-10-14 19:30:59 följande:
    Hej :) En liten fundering bara innan jag början spåna, när är det som du gifter dig ?:)
    Sommarbröllop blir det! Jag kan inget om blommor så jag vill veta vilka typer av blommor jag kan fundera på! Typ namn, sorter, färger.. 

     
  • Vichy
    Sara1991 skrev 2013-10-15 12:39:00 följande:

     


    Många brudar tror ofta att man behöver ha stenkoll på vilka blommor, färger osv som buketten ska innehålla innan man kommer till en florist . Men så är det absolut inte , vårat jobb som florister går ut på just det . Att vägleda brudar i sina val och komma med ideer och tankar. Och tillsammans med bruden så kommer man fram till bästa möjliga bukett.


    Så de jag tycker att du ska göra är att sätta dig ned vid datorn och fundera, googla gärna och samla inspiration. Fundera kring vilken känsla du vill att buketten ska förmedla , ni kanske har något tema på bröllopet som buketten kan inspireras av. De bästa är att undvika att fokusera på specifika sorter utan mer på känsla och färg .


    Sedan tycker jag du ska boka in en konsultation med din lokala florist. Då kommer ni gå igenom alla dina ideer och tankar , även val av klänning och färger brukar man gå igenóm. Hon kommer kunna visa dig exempelbilder på olika modeller och även visa lite olika blommor i kylen och tillsammans bolla ideer och tankar för att tillslut komma fram till din bukett :)


     


    Ja det är klart man ska göra också.. men nu är jag mer nyfiken på vad det finns. Vad kan man söka på för att få upp fina bilder? Är nyfiken på allt just nu så länge det är i softa ljusa färger....
  • Vichy

    Hej Sara! Vi gifter oss den 4/7 och kan ingenting om blommor. Vi behöver hjälp med både brudbuketter och blommor till festen...

    Vi skulle gärna vilja återknyta lite till vårat färgtema utan att det blir för mycket, mest en hint av det. Våra färger är ivory, midnattsblå, mintgrön och korallrosa..

    Vi är öppna för massa förslag. Jag gillar för övrigt pioner och rosor...

  • Vichy

    Jag är inte så noga med att det ska vara exakt utan är mest nyfiken på vad det finns för alternativ... Plus att mint och korall/blush ska vara väldigt ljusa och pastelliga redan...

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)