• förslag på vad

    Mån 22 apr 2013 20:02 Läst 763 gånger Totalt 7 svar
    flisan­02
    Visa endast
    Mån 22 apr 2013 20:02

    Tar tacksamt emot förslag på vad man kan ha till förätt till de som inte äter räkor, gärna ngt man kan ha på toast

  • Mån 22 apr 2013 20:06 #1

    Lufttorkad skinka och någon örtcreme, jättegott :)


  • flisan­02
    Visa endast
    Mån 22 apr 2013 21:23 #2

    Tack

  • Mån 22 apr 2013 21:31 #3

    Creme fraishe (gärna vispad så får den en annan smak) och en klick caviar är gott.

    Annars kanske kallrökt lax med pepparrotscreme kan vara något (vispa creme fraishe och ha i riven pepparrot, salt och peppar tills du får rätt smak) 

  • mirret­h
    Visa endast
    Mån 22 apr 2013 21:58 #4
    Chicita skrev 2013-04-22 21:31:07 följande:
    Creme fraishe (gärna vispad så får den en annan smak) och en klick caviar är gott.

    CF blir väldigt rinnigt om man vispar så det kanske inte rekomenderas. Gratinerad chevré med lyftorkad skinka, ringlad olivolja, lite rostade pinjenötter, lite ruccola och rosépeppar.


    En en bädd av plocksallad, kallrökt lax, riven parmesan och olivolja.

  • Mån 22 apr 2013 22:03 #5
    mirreth skrev 2013-04-22 21:58:41 följande:

    CF blir väldigt rinnigt om man vispar så det kanske inte rekomenderas. Gratinerad chevré med lyftorkad skinka, ringlad olivolja, lite rostade pinjenötter, lite ruccola och rosépeppar.


    En en bädd av plocksallad, kallrökt lax, riven parmesan och olivolja.


    Tja det rekommenderades av kocken på hotellet jag jobbade på förut och jag har använt vispad CF som bas i flera röror och dom har aldrig blivit rinniga för mig.
  • mirret­h
    Visa endast
    Mån 22 apr 2013 22:07 #6

    Jobbar som kock jag också, anledningen till att man vispar är väl för att få ihop den till en sås med de andra ingredienserna så det låter logiskt men det blir ju inte roligare än att det blir en sås....

  • Mån 22 apr 2013 22:14 #7
    mirreth skrev 2013-04-22 22:07:46 följande:
    Jobbar som kock jag också, anledningen till att man vispar är väl för att få ihop den till en sås med de andra ingredienserna så det låter logiskt men det blir ju inte roligare än att det blir en sås....
    Ja jag vet inte vad jag gjorde för "fel" i så fall då eftersom det inte blev sås av det.
    Vad jag vet så är det värme som gör att CF övergår till flytande form eller om du blandar med typ citron eller något som är både blött och surt.
    Rörorna höll ihop fint för mig och var väldigt uppskattade. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll