Inlägg från: Betty84 |Visa alla inlägg
  • Betty84

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    tess skrev 2014-04-23 14:27:20 följande:

    Funderar fortfarande på vad vi ska ha för alkoholfritt till maten. Lutar åt Loka och Cider + något utan bubblor (pga en allergiker) så det blir nog äppeljuice också. Vad ska ni andra bjuda på för alkoholfritt?


    Vi kommer ha Ramlösa, alkoholfri bubbel från ICA Maxi (de har rätt mkt att välja på), och nån fruktig läsk till barnen :)
  • Betty84

    Vi fixade den sista pusselbiten igår, tårtan :)

    Det blir hjärtformade tårtor insvepta i vit marsipan, med lila och cremevita marsipanrosor. 

    Det blir browniebotten, och lagren kommer bestå av vaniljkräm, hallonsylt och vit chokladmousse med hela hallon i :)

    Kommer kosta oss 1750 kr för 50 bitar :)

  • Betty84

    Då har man ringt församlingen idag, mest för att kolla om jag kunde få komma in i lokalen vi hyr för att mäta stolarna. 
    Fick samtidigt veta vem som ska viga oss! Prästen kommer höra av sig ca en månad i förväg. Känns som att det är alldeles för kort tid!
    Det kliar lite i fingrarna, osäker på om jag kommer kunna vänta. Blir säkert så att jag ringer först i alla fall :)

  • Betty84
    meandmylove skrev 2014-04-30 20:17:07 följande:

    Så fint Maria! Jag har bokat smink på Makeupstore och har ingen provsminkning. Jag hoppas det blir bra direkt, men det jag inte vet är vad man ska ha på läpparna? Jag använder ju inte något i vanliga fall, superobekväm med läppstift och skulle aldrig ta på gloss själv men kanske tunt ofärgat inte så jätteglansigt gloss ändå hahahahaha. Hur ska ni ha? Har alla provsminkning?

    I övrigt är vi i princip klara, bara små små saker som ska pysslas. Bordsplacering och kartor ska göras, en penna till gästboken ska köpas, favour ska läggas i påsar, bara sånt småpill som går fort men är svårt att hålla ordning på när det är typ 20 sånna mini-uppgifter.. Håller på att skriva en lista så kan man göra en sak var dag


    De på Makeupstore brukar vara väldigt duktiga, vad jag hört i alla fall :)
    Min tärna har gjort en provsminkning på mig men jag tyckte det blev alldeles för mkt med svart eyeliner som hon la på. 

    Gjorde en enkel sminkning på mig själv idag och jag är riktigt nöjd. Har gått och spanat på mig själv i spegeln hela eftermiddagen! ;) tror det blir så i slutändan att jag kommer sminka mig själv :)
  • Betty84

    Hej alla! Nu har jag varit och länsat på Panduro (igen) :)

    Har tidigare köpt en liten brevlåda i papp som jag och tärnan ska måla och pyssla med. Vi tänkte att de som har med sig presenter (vi önskar oss bidrag till bröllopsresan) ska kunna lägga kuverten där i. 

    Min m2b är emot det där med att kasta ris efter vigseln så igår kom vi överens om såpbubblor. Så ett helt gäng såna fick också följa med hem. 

    Hur gör ni med vigselprogram? Tänkte göra egna, men behöver tips när det gäller design och innehåll. 

    58 dagar kvar nu. Det närmar sig med stormsteg :)

  • Betty84
    meandmylove skrev 2014-05-01 18:09:34 följande:

    ISO, vad är det som går fel med skräddaren? Nu blir jag nervös då jag har klänningen hängande hos sömmerskan och ska komma och måtta och få sydd samma vecka som bröllopet (höggravid).

    Kul med ny ordning i den anbars ganska enformiga bröllops ordningen! Hade vi inte gift oss i kyrkan hade det passat även mig bra.

    Betty84, att du handlar på panduro!! Hjälp!! Jag tycker dom är rena rånet oftast. Jag pysslar mycket både i bröllopssamanhang och annars och köper gärna saker på cchobby (finns nätbutik och butik i Torslanda, göteborg), in-ex (butik/nät) eller på panduro-outleten i Kungsbacka :).

    Igår satt jag och gjorde framsida till gästboken, helt klart nöjd. Synd att jag inte kan lägga upp bilder på detta dumma forumet.

    Vigselprogram har jag gjort klart på datorn men väntar med att printa tills vi haft möte med präst så allt kommer i rätt ordning osv. Vi har en tecknad bild på framsidan av inbjudningskorten och den har jag använt mig av i både vigselprogram och gästbok för att knyta påsen, bild finns att se tidigare i tråden.


    Tack för tipset! Ja de är inte billiga, men jag har en i närheten (Frölunda Torg) så det blir att jag köper mkt där. Ska se om jag kan fjäska med mina tärnor och åka till Torslanda eller Kungsbacka om jag behöver något mer. Har själv inte tillgång till bil :(
  • Betty84

    Precis hemkommen från att ha firat en 73-åring. 
    Köpte med oss både en vit och en röd box som vi tänkte ha på bröllopet. 
    Slå två flugor i en smäll liksom, fira gubben och provsmaka vin. 
    Hela sällskapet som var med och firade kommer vara med på bröllopet och både det vita och det röda alternativet gick hem hos alla inkl oss!! Woohoo! :)

    Så vi har bestämt att vi ska ha White Roses från Chile som vitt vin och Allegro från Italien som rött vin på bröllopsfesten. Skönt att ha det bestämt då just vin är något vi fastnat på lite :)

  • Betty84

    Hej alla!

    Ska strax åka iväg och hämta hem min klänning. Med 49 dagar kvar till bröllopet kommer en massa ångest. 

    Igår träffade jag en väninna som är en ny vän, har känt henne i lite drygt ett år. Hon har inte varit med och planerat möhippan utan fick bara ett sms med tid och vad dagen kommer innehålla. Eftersom jag just nu inte riktigt mår som jag ska så undrade hon ifall jag kommer orka med en möhippa. 

    Sen lyckades jag dra några detaljer ur henne som inte alls gjorde mig spec glad. Mest ledsen. Min möhippa ska tydligen äga rum den 31/5. Jag har gjort väldigt klart för mina tärnor att det där med förnedringslekar och utklädnad inte riktigt är min grej. Bägge förstod och skulle respektera detta sa de. 

    Nu ska jag vara utklädd ändå, i fångdräkt (!!) och gå runt på stan. Detta tycker jag absolut inte är kul. Blir mest ledsen för att tjejerna inte lyssnat på mig. 

    Gnällde av mig till min sambo igår som bara sa "men älskling, sånt hör ju till möhippan"

    Jag fyller för fan 30 i sommar. Känner att jag är lite för gammal för att gå runt och fjanta mig. Är en möhippa med ex spa, drinkar och restaurang verkligen så mkt begärt?!

  • Betty84

    meandmylove: jag sa till i förväg innan de började planera. Nu är tydligen detta spikat och när jag försökte konfrontera en av mina tärnor blev hon jättesur och krävde att få veta vem det var som avslöjat detta. Vidare sa hon att jag faktiskt inte har något med detta att göra och att det är de som bestämmer. Jag känner mig så överkörd :(

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet