• Csve

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Här tänkte jag att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i juni 2014 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka.

  • Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet
  • Milli

    Just de ja, jag beställde en söt liten flasköppnare som jag tänkte mannen skulle få i bröllopsgåva på bröllopsdagen :) Har ni tänkt ge något till er man? De är väl egentligen bara tjejerna som får något men jag tycker absolut han är värd en liten grej åtminstoende :))

  • Milli

    Milli skrev 2013-07-29 13:08:39 följande:Just de ja, jag beställde en söt liten flasköppnare som jag tänkte mannen skulle få i bröllopsgåva på bröllopsdagen :) Har ni tänkt ge något till er man? De är väl egentligen bara tjejerna som får något men jag tycker absolut han är värd en liten grej åtminstoende :))hmm, bilden försvann?? Provar en gång till :)

  • Milli

    sandrahs skrev 2013-07-29 13:00:51 följande:Åh vad trevligt! Vet ni vart man kan hitta band att boka? Har också tänkt ett rockabilly liveband! Vad brukar man ha för underhållning? Det hade varit roligt med en stå-upp komiker! Bor i Västerbotten så det finns säkert inte så stort utbud... Jag märkte när jag bokade kyrkan att vi kommer gifta oss på pingstafton, det hade jag inte tänkt på men åh vad underbart! Jag kommer vara 24 år och min sambo 25 år när vi gifter oss.Vi har googlat en del och sen även frågat runt mycket. finns ju hur många rockabilly band som helst märkte vi men de flesta tar mellan 8-12000 och jag tycker de är lite mycket efterosm vi bara vill att de spelar en timma.. Alla våra gäster uppskattar nog inte den sortens musik så kommer nog ha spotipy med blandad musik resten av kvällen.. Har bokat en dansskola med 2 par som ska dansa till rockabillymusiken så de tror jag blir toppen.. de ska klä sig i våra färger också.. Vad har ni för tema på bröllopet?

  • sandrahs

    Okej, jag ska kolla runt lite.  Sedan finns det något snyggt sätt man kan skriva på inbjudan att barn gärna får vara med på middagen men att de sen vid kl.20.00 ska vara barnfritt? Egentligen vill jag inte att det ska vara några barn alls, varken kyrka eller fest, då jag inte har barn själv (och inte kommer skaffa på ett tag) så tycker jag att andras barn kan vara otroligt störande... Tänker bara fasan om en unge gallskriker i kyrkan och föräldern inte har vett att gå ut med hon/han.   Men då blir det nog sura miner och jag kommer hursomhelst bli tvungen att gå med på att mina kusiner kommer (10 och 12 år). Problemet är egentligen min sambos vuxna kusiner för dom har sjuttioelva barn i ålder 0-12 år.... Hur säger man då nej till dom? Fast man kanke bara skriver namnen på de vuxna kusinerna och inte barnen i inbjudan? Och så skriver man barnens namn på de barn man vill bjuda? Ursäkta mitt svammel men jag behöver ventilera lite!    Jag har inte bestämt något tema ännu, svårt att välja!         Vilka tänker ni ha som värdpar?  

  • blivandeforsmark

    Tack mathildas! Det var bra att få höra från någon annan som sett "bara" fika. Samtidigt som jag vill på på stort då jag bara tänkt gifta mig en gång har jag även tankar i min skalle som skriker: " ett bröllop är inte värt att lägga för mycket pengar på" och just det att vi nyligen köpt hus så går otroligt mycket pengar dit. Mitt drömbröllop är ett tillfälle att fira kärleken och då behöver det inte vara så dyrt.

  • Cskoldqvist
    Mathildas skrev 2013-07-29 10:29:10 följande:
    Vi ska också gifta oss den 14 juni nästa år :) Trots att det bara var drygt två veckor sedan han friade har vi redan bokat vigsel- och festplats samt vigselförrättare.
    Mina brudtärnor är lika uppspelta inför detta som jag är så häromdagen satt vi och knåpade ihop alla save-the-date-kort som snart ska läggas på lådan. Tanken var ju att jag sedan skulle sluta där men ivrig som jag är (och hur roligt är det inte då?) så fortsatte jag idag med inbjudningskorten, ca 7 månader innan de ska skickas ut, haha. Men detta är ju bara såå kul :) Funderar på om jag även ska göra tackkorten (eftersom allt går i samma stil) och sedan bara behöva klistra på kortet på oss från bröllopet, skönt att slippa tänka på det efter bröllopet.
    Stort grattis till er förlovning!!

    Åh, vad roligt med save-the-date-pyssel. Visst känns det mer verkligt när man får "sprida budskapet" till sina nära och kära Tungan ute

    Själv har vi hoppat över att skicka SVD-kort men planerar att skicka ut inbjudningskorten ca 6 månader innan bröllopet då vi behöver boka upp boendet för våra gäster redan i januari. Vi har bokat en ö i skärgården för att fira i dagarna tre så vi ser ingen nackdel med att gå ut med inbjudan så tidigt då vi hoppas att så många som möjligt av våra drygt 70 inbjudna kan komma. Men vi har berättat för våra familjer som är sååå glada och uppspelta, oj vilket härligt år av förberedande vi har framför oss!!

    Jag tar gärna emot tips på hur era inbjudningskort och tackkort ser ut Glad
  • Junibrud2014

    Nu har vi bokat fotograf, jag har träffat honom en gång tidigare och vet att han är både duktig på sitt arbete och väldigt avslappnad. Dessutom arbetar han tillsammans med en till fotograf för att dels kunna hjälpa varandra med ljuset och dels för att få olika perspektiv. Och det betalar vi 8000:- för (då är det vigsel, fest och porträtt + fotoalbum etc. som ingår). Känns som ett bra pris tycker jag, vad ska ni betala för fotograf?

    Hur många har ni berättat om bröllopet för förresten? Vi håller det hemligt fortfarande, det är bara min m2b bror som han råkade försäga sig till som vet att vi funderar på att gifta oss, och mina vänner tror att vi ska gifta oss om 2 år när vi har 10-års jubileum.

    Och hur många brudtärnor ska ni ha? Jag velar över om det känns ansträngt eller inte att ha brudtärnor vid ett trädgårdsbröllop? 

  • Csve

    Hej på er!Vi har lagt handpenning på lokalen, STDkorten och inbjudningskorten har vi fått hem och vi har valt utseende på framsidan till vigsel- och festprogram! vi har valt tärnklänningar och jag har hittat armband som vi kommer ge till tärnorna i gåva.Det värsta tycker jag gästlistan och budgeten är!   

  • Milli

    Hur långt innan har ni andra tänkt skicka ut inbjudningskorten och hur långt i förväg har ni valt osa datum? Jag tänkte ta osa datum en månad före då de är så mycket jag ska fixa med efter jag vet exakt antal.. Och när vi har haft dop 2 år i rad och jag gjorde kort även till de så har lånt ifrån alla svarat och när jag skicka ut korten så hade dom en månad på sig till osa datum så tänkte att de kanske var för långt fram och att de glömdes bort, eller så vet dom helt enkelt inte vad osa är.. Så nu funderar jag på att skicka ut så dom bara har en vecka eller 2 på sig att svara, förhoppningsvis blir de inte bortglömt? Men då är de ju 1,5 månad till bröllopet och mitt i semestertider så då kanske de bokat annat? Har gått ut med de på facebook så att de blev vårat save the date "kort"/inlägg :)

  • sandrahs

    Jag kommer nog skicka ut mina 2 månader innan bröllopet och sen ha osa senast en månad innan. Jag har redan meddelat save-the-date på facebook så de vet redan nu vilket datum det blir.

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet