Inlägg från: Larssonmaria86 |Visa alla inlägg
  • Larssonmaria86

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Vi ska ha trerätters för det är alltid så jag "sett" att jag ska ha mitt bröllop :) Vill inte att alla ska springa omkring och någon är och hämtar mat och så när det är dags för tal. Vi har tur i vår lokal för där betalar vi bara per kuvert och ingen lokalhyra eller liknande så det blir inte så mycket billigare ändå om vi hade velat ha buffé.
    Vi har dock diskussioner om vad vi ska ha för mat för det är ju det som är bra med buffé att där finns något för alla :)

  • Larssonmaria86

    Vi ska ha två bestman och en tredje som toastmaster. Men det är bara för att min m2b kan inte välja mellan sina två bästa vänner och sen är det min lillebror som ska vara toastmaster då han passar perfekt som det :)
    Men naturligtvis kan bestman och toastmaster vara samma person, känns ju som att efter kyrkan gör bestmannen inte så mycket ändå :P

  • Larssonmaria86

    Vad kul med lite bildregn ;D Kyrkan var jättefin! Ska lägga ut bild på vår kyrka sen också när jag sitter vid datorn :)
    Vad fina ringarna var tillsammans! Ska du sen ha en tredje vigselring eller hur har du tänkt?
    Förra fredagen var det ett år kvar tills vi gifter oss och var då ute och tittade på fotograferings ställe, perfekt när allt är uppväxt och grönt för det var det inte i januari när vi bokade kyrka och lokal :P Men vi hittade jättefina platser både om det skulle vara regn eller sol så det känns super!

  • Larssonmaria86

    Vi vill ha något "lättsamt" och psalmer som folk känner igen. Sen har vi valt psalmer efter årstiden så just nu har vi:
    En vänlig grönskas rika dräkt
    Gud, se i nåd till dessa två
    Må din väg gå dig till mötes
    Över berg och dal
    Nu är det härligt att leva
    Och den blomstertid nu kommer men med text om vigsel, kallas Vigselpsalm i vår kyrka

    I slutändan ska vi ha två eller tre så får se vilka det blir :)

  • Larssonmaria86

    Har förresten idag "bokat" fotograferingsplats (ligger inne på ett privat område men vi fick tillåtelse att fotas där).
    Har även bokat vår bil som ska ta oss från kyrkan till fotograferingen till lokalen :D Är sjukt nöjd med vår bil som blev en gråfärgad Rolls Royce.
    Vad ska ni andra ha för transport eller ni har inte funderat än? :)

  • Larssonmaria86

    Hej aliihopa!
    Var ett tag sen jag var aktiv här nu och skrev men är inne och läser nästan varje dag :)
    Vi har nu bestämt färgtema (hade egentligen bestämt oss redan innan för rosa) men har nu bestämt äpplegrönt :) Det känns bättre och passar lokalen och omgivningarna bättre samt så kändes rosa lite för mycket som att jag bestämde, kändes inte riktigt som Magnus :P
    Nu är frågan bara hur långt man ska gå i sitt färgtema, ska t.ex. era m2b:s kläder matha färgtemat eller ska ni ha någon blomma som matchar?

    Något sådant här har vi tänkt oss. Bordsblommorna ska dock vara pioner, kanske hortensia och brudslöja. Buketterna ska gå i vitt och ljusrosa så det bryter av lite.



     
  • Larssonmaria86

    Har inte skrivit här på ett tag men är inne nästan varje dag och läser, kul att se att alla börjar komma långt i planeringen :)


     


    Igår var jag för första gången och provade bröllopsklänningar med mina tärnor men jag blev nästan lite besviken. Trodde att jag skulle få problem att bara kunna välja en klänning som jag vill ha men det var snarare tvärtom att jag hittade ingen klänning alls som jag kände att denna vill jag ha. Alla var fina och så men fick ingen wow-känsla..


    Ska ut i veckan igen med min mamma och se om jag hittar något då, det är ju ingen panik direkt men börjar redan känna stressen.. Hur går det med era klänningar? Har ni haldlat dem, vet hur dem ska se ut eller ni har inte tänkt på det än?

  • Larssonmaria86

    Betty84: Jättefin klänning! Provade den själv och den var favoriten bland mina tärnor men när jag och mamma gick och provade själva så hittade jag "The One" :D Och det blev en från La Sposa, Mostan. Älskar den och så ska jag ha en lång slöja med spets på :)

    Min budget var från början 3 000 kr för skulle köpa en från Kina men när jag började prova klänningar i butik så ändrade jag mig, vågade inte chansa med Kina. Och nu gick klänningen på 7 500 kr men det gör inget, har ingen jättestrikt budget.

  • Larssonmaria86

    Ms Thezzizen: Jag hade också valt klänning nr 2, älskar släpet och siluetten. Nä jag tror det kan bli fint med en spetskant. Men du ska inte ha en slöja? Jag ville gärna ha spetskant också så valde en slöja som går nästan precis i klänningens kant med en bred spets, superfina :)

    Betty84: Jag tror det är helt normalt, sitter och stirrar på min klänning med (med mig i den såklart) och hittar också en massa fel.. Men sitter man och stirrar på en klänning två timmar om dagen så är det inte så konstigt att man hittar fel :P Sen kommer vi bli superfina när vi får håret fixat, smycken, och så vidare :D

  • Larssonmaria86

    Vi ska också skicka ut inbjudningar i februari, tänkte först januari men mamma tyckte det var för tidigt. Vi har inte skickat ut Save the Date men dock pratat med nästan alla som ska bli bjudna och meddelat att det är bröllop den 7 juni :)
    När ska ni förresten ha osa? Vi behöver meddela lokalen en månad innan hur många vi blir så funderar på mitten av april så hinner man jaga dem som inte osat..

    iQbee: Vad fin den var, jag behöver också en till min klänning. Var köpte du den? :)

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet