Inlägg från: fancyrocker |Visa alla inlägg
  • fancyrocker

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Min älskade blivande man (!) friade till mig i torsdags, på vår årsdag. Bröllopet blir sannolikt den 6/6 2014. Vi tänkte nu ta en vecka (vi åker till Island imorgon) och bestämma var och när så ska vi ringa och boka kyrka plus lokal efter det när vi kommit hem. Så himla overkligt allting!!

  • fancyrocker

    Nu är kyrkan bokad! Den 6:e juni 2014 gifter vi oss kl 15.00. Dock ska värdshuset säljas, som vi tänk ha festen i och låta våra gäster bo i (vi gifter oss 30 mil hemmifrån). Så nu vet vi inte riktigt hur vi ska lösa festplats... Vi måste hitta en plan B om Värdshuset inte vill/kan ta emot oss med de nya ägarna.

  • fancyrocker

    Vi valde 6/6 då det är vår årsdag och förlovningsdag Sedan vi bokade kyrkan har vi även fått reda på att min gammelmormor och gammelmorfar gifte sig på samma datum i samma kyrka! Häftigt tycker jag. Skönt är även att vi gifter oss på en fredag (röd dag) och det då blir en långhelg!

  • fancyrocker

    MsChevy skrev 2013-06-23 19:44:33 följande: Maria466 skrev 2013-06-20 22:06:06 följande: MsChevy skrev 2013-06-19 21:59:54 följande: 7 juni gifter jag med min McDreamy  Vi håller fortfarande på o kikar på vigselplats o festlokal, men det blir runt Västerås nånstans iaf. Vårt tema är 50-talet/rockabilly, då det är "our way of life"  Samma datum som oss   Ja, vi har väl "setts" i några andra trådar oxå eller hur?  fancyrocker skrev 2013-06-22 15:02:01 följande: Vi valde 6/6 då det är vår årsdag och förlovningsdag Sedan vi bokade kyrkan har vi även fått reda på att min gammelmormor och gammelmorfar gifte sig på samma datum i samma kyrka! Häftigt tycker jag. Skönt är även att vi gifter oss på en fredag (röd dag) och det då blir en långhelg! Nämen, va kul! Vilken historia till barn o barnbarn sen 


    Ja jätteroligt! :)
  • fancyrocker

    OJ!!Nu vet jag inte vad jag gjorde haha!Men nu har jag även beställt hem lite pyssel från Panduro (rekommenderas, de har stor rea nu) som jag ska hålla på med i sommar. Tänkte göra egna Save the Date kort :)    

  • fancyrocker

    MsChevy: det gör du rätt i Csve: vi tänkte skicka ut dem i slutet av sommaren och skriva att information kommer tillsammans med inbjudningarna i vinter. Vill vara ute i god tid, semestertider och allt

  • fancyrocker

    Power of Love: Ja det är perfekt att det är långhelg Och som du skrev ör det ett extra stort plus att man kommer vara ledig på årsdagarna. Vi har valt att vigseln äger rum kl 15:00. Prästen sa att det var vanligast. Sen om man ska fotograferas däremellan så kan man räkna med att festen kan starta runt femtiden Lagom kan jag tycka!

  • fancyrocker

    Nu ni mina blivande brudar (och kanske brudgummar) händer det grejer! Idag har jag varit på en liten shoppingrunda, mest för inspiration inför bröllopet och letande efter lite sommarkläder. När jag går genom köpcntret ser jag butiken VILA, men tänker att där brukar jag inte hitta nånting som passar, och går vidare till en annan affär. Men när jag kommer ut ur den känner jag att jag endå måste gå in där och titta. Det första jag ser till höger när jag kommer in i butiken är den här klänningen. Jag blir kär på en gång! Alltså inte att ha på mig på själva vigseln, men att eventuellt byta om till på festen efter bröllopet.  Dock är jag lite osäker på klänningens rygg... Den är lite öppen, och som jag känner nu vill jag inte ha den så. En nära släkting till min m2b är duktig med sömnad, så jag funderar på att be henne sy in något slags spetstyg i ryggen, så hålet inte syns.     Dock är jag lite osäker på klänningens rygg... Den är lite öppen, och som jag känner nu vill jag inte ha den så. En nära släkting till min m2b är duktig med sömnad, så jag funderar på att be henne sy in något slags spetstyg i ryggen, så hålet inte syns. Ett stooort plus var att klänningen från början kostade 500 kr, men var nedsatt med 50%. Dessutom hade jag pengar på ett presentkort jag fått förut. Så denna klänning kostade mig noll kronor. Mycket positivt för vår budget (som vi inte har planerat ännu).    

  • fancyrocker

    Meeen, vad konstigt det blir!!!!Någon som vet hur man gör för att inte få texten så kompakt, och hur man laddar upp bilder?  

  • fancyrocker

    Nu har jag bokat festlokal! I första hand blir det ett Värdshus, väldigt mysigt och intimt. Sen har jag plan B som innebär byns Folkets hus. Lite skabbigt och nergånget... men jag tror med lite kärlek, fantasi och pynt kan det bli riktigt fint

  • fancyrocker

    Nu får ni hålla tummarna för mig och min m2b kommande vecka. Vi ska ansöka om lånelöfte och buda på vårt drömhus!

  • fancyrocker

    Idag har jag lagt SaveTheDate-korten på brevlådan. Så våra nära och kära bör få dem på måndag Nu är det på riktigt!!! På semestern har vi även tittat på och bokat festlokal. Det blir byns Folkets Hus med plats för 140 pers. Vi har dock tänkt att "bara" bjuda 60 pers. Inte den mest moderna eller fräscha lokalen, MEN det blir vad man gör det till. Med lite kärlek och omsorg kan det bli riktigt fint

  • fancyrocker

    Nu var det ett tag sedan jag var in här och skrev något. Fullt upp med jobb och nyköpt hus. Men nu så är jag här!Jag har ju köpt min brudklänning, så himla vacker!! Men den är snäppet för liten (köpt begagnad för 2000). Så nu gäller det att gå ner ca 10 kilo till juni. Det måste gå med andra ord!Det som är aktuellt nu är att knåpa ihop inbjudningarna, som vi skickar ut efter nyår. Vi har även börjar fila på menyn, vilken hittills ser ut såhär:Förrätt: Toast skagen med varmrökt öring.Varmrätt: Tjälknöl och fläskfile med potatisgratäng och svartvinbärsgele.Efterrätt: Bröllopstårta innehållande hjortron.Vi gifter oss i Härjedalen, i Lillhärdals kyrka. Därför är menyn inspirerad av just Härjedalen. Sedan ska vi även titta på ringar. Jag hade för någon månad sedan en helt klar bild om hur jag ville ha min vigselring. Men har sedan dess ändrat mig måååånga gånger. Men nu verkar jag ha bestämt mig igen.                      

  • fancyrocker

    Hej Hörrni!


    Nu var det länge sedan jag skrev nånting här. Haft fullt upp med husköp och renovering. Men lite har det hänt endå minsann!


    Vi har tittat och bestämt oss för ringar! Helt underbara. Blev kanske i dyraste laget (ca. 15000). Men det är de värda. Hela livet ska de ju sitta på våra ringfingrar :) Jag har även provat min brudklänning igen, nu fattas det typ bara 2-3 cm i ryggen. Sen sitter den som en smäck! Skönt att det är över typ 5 månader kvar!


    Vi har bestämt meny; Toast skagen med rökt öring till förrätt. Tjälknöl och fläskfile med potatisgratäng/potatissallad till varmrätt. Bröllopstårta med hjortron till efterrätt.


    Frisör är även ordnad. Nu ska jag hämta insiprationsbilder och komma överens om hur jag ska se ut!


     


    Mycket kvar att fixa, men endå på god väg.

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet