• MissManic

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • xMariax
  Emelie87 skrev 2013-11-23 20:23:42 följande:
  Bytte till Google Chrome så funkade det =)
  Jag tyckte din klänning var 10x snyggare än originalet också!
 • Malin4900

  Oj vad mycket som hänt här sedan jag var inne sist! Vad roligt att se era fina klänningar :) Spetsklänningen från Lindex såg jag också häromdagen och tänkte kolla på till vår dotter! Är det svarta bandet lätt att plocka bort?


  24 Maj 2014
 • FruPuff

  Men åh vilka fina klänningar ni fått uppsydda! Jättefina verkligen! Jag ska nog beställa min klänning i januari... Malin4900: nja sådär tror jag, men eftersom jag ändå tänkt sätta ett bredare ljusare band över så kan man ju dölja ev misstag när man sprätter bort bandet. Däremot är klänningen liten i modellen. Tror vår dotter kommer ha 98 i maj och jag köpte till slut en strl 110(!) då jag inte vill att den ska sitta åt i midjan så det blir obekvämt på henne. Jämförde nämligen en strl 104 med en annan klänningmodell i strl 86/92 och de var lika stora.. :O och när vi prova hemma satt 110 förvisso lite löst, men ändå jättefint redan nu. Så fastän 110 låter enormt blir det jättefint! :) hur gammal är din dotter? Min fyller 2 om några veckor.

 • veronica84

  Caledonia och Emelie87: Vilka fina klänningar! :) 
  Fru puff: Vilken söt klänning. Hade kunnat köpa en sån till min dotter, men har redan köpt en annan från ebay till henne.

  Idag är det exakt 6 månader till vår stora dag. Ja iaf vi som gifter oss den 24:e maj <3
  Vi satt och pratade om det i morse. Barnen blev så pirriga och pratade om hur vi ska gå in i kyrkan och dottern (6år) pratade glatt om hennes klänning och skor som hon ska ha på sig. Sonen(4 år) fick ett par finskor av en kompis igår och de ville han glatt ha på sig.  Hoppas att det håller i sig i maj oxå ;)
   


  24:e maj 2014 kl 15
 • Malin4900

  Frupuff: vår dotter är 16 månader, så lite yngre! Ska kika på klänningen iaf, men har varit lite inne på att inte ha band i midjan utan ta upp "vår" färg i ett hårband istället. Hmm mycket beslut att ta :))


  24 Maj 2014
 • Caledonia
  FruPuff skrev 2013-11-23 23:08:30 följande:
  Caledonia: vilken kinasida beställde du ifrån? Tog det lång tid?
  Jag beställde från www.dhgate.com, säljaren heter Cybridalgown. Det tog dem två veckor att sy upp, sen tog frakten ca 5 dagar, så det gick väldigt fort! Slapp tull också
  Den är finare i verkligheten, bilden blev rätt kass med blixten...
  Ev måste jag sy in runt bysten, samt byta ut knapparna som jag tyckte var för stora, men det är ju småsaker...
 • amerika
  Emelie87 skrev 2013-11-23 20:22:26 följande:
  Och så när jag provade klänningen häromdagen: 

  Axelbanden är lite långa så hela överdelen är lite långt ned, detta kommer att fixas kostnadsfritt. Klänningen är för lång för att ge plats till klackar, justeras i april när jag har bestämt skor. Tyllen är något styvare och glansigare än originalet men annars tycker jag att det är helt perfekt! Jag är jättenöjd =) Betalade 5200:- för klänning, underkjol och alla ändringar inkl de som är kvar, istället för 10000:- för bara originalklänning utan underkjol och ändringar. 


  Gud vilken vacker klänning!! Ovanligt med sådana där assymmetriska lager av tyll, det gillade jag.
  24 maj 2014
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-11-23 12:50:11 följande:
  Öh, bilden också ja

  Sen bilden på min Kinaklänning. OBS!!! Jag har beställt den i en för liten storlek då jag ska gå ner minst 5 kg. Så jag är alldeles för tjock för klänningen idag och därför sitter den illa. Den ska "trilla ner" ca 5 cm till, för den hamnar för högt just nu (fettet håller den uppe haha). Beställde den floorlength och utan släp så den är med vilje kortare än ursprungsmodellen.
  Superfin!! Det ser väldigt välsydd ut och passar dig jättebra!!
  24 maj 2014
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014