• MissManic

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • Jackie85

  Nu har vi kommit hem från London :) Var där och valde ut ringarna och jag är såååå nöjd!!! Skall beställa så fort en diamant med mina kriterier dyker upp.

 • sofiecallmer

  Min brudklänning har nu kommit från jenjenhouse. Satt som en smäck å var sååå fin. E kanpn nöjd! Fick dovk betala 928:- i tullavgift, men vi beställde mkt mer än bara klänning. Underkjol graverade manschettknappar graverad tårtspade å kniv bordsplaceringar gästbok å lite dekoration så vi kom trots tillavgiften mkt billigt undan! Mrn vi disskuterar här hemna fram å tbk. Vi har en kille som vi sååå gärna vill bjuda, men just nu har han sällskap med en tjej som varesig jag el min blivande tål å än värre är att hon har raggat på min blivande på ett annat bröllop vi var på (jag var också där å jag var gravid å på allt så vet hon mkt väl vem ja e å att vi är ett par sedan länge) de hela känns bara så opassande om hon skulle komma. Å de är ju vår dag...Men hur gör man de snyggt...??? Knivig situation...

 • Emelie87

  sofiecallmer: Åh, visa gärna bild på klänningen! Angående er vän med den otrevliga flickvännen, om de inte är sambos är de ju inte så pass etablerade som par att ni måste bjuda henne bara för att ni bjuder honom. Kanske ni kan prata med honom och förklara att det inte känns så bekvämt att ha henne där mtp att hon raggat på din fästman?

 • sofiecallmer

  Ja man hoppas ju på de...Känns dumt å säg anledningen om han inte e medveten om de redan...Men tänker bara skriva hans namn på inbjudan. De har blivit ihop igen efter ett uppehåll så de hade ju vatt väldigt passande med ett uppehåll i maj Ska försöka lägga upp bild

 • FruPuff

  Visst är det svårt det där med gästlistan när ens kompisar har en partner som man inte gillar... Har också en sån. Och de är sambos sen flera år, svårt att inte bjuda båda, kanske inte bjuder kompisen alls nu. Får se.


  Hur många gäster ska ni andra ha? Vi har som maxantal i festlokalen att man kan vara ca 65-68 beroende på hur man bokar. Just nu är gästlistan 53 personer, men med ca 25 pers på "kanskelistan". Helt klart en av de svåraste delarna av planeringen tycker jag. Sen fick jag en insikt i att "the more the merrier" inte alltid stämmer. Man vill ju hinna hälsa och prata lite med alla sina gäster med. :) Så det är inte alls säkert vi fyller upp de resterande 15 platserna...


  Och en annan fråga i samma tema. Bjuder ni fler än ni räknar ska komma? Med bröllop i maj som brukar vara en hektisk månad för alla med dop, konfirmationer, bröllop, avslutningar och långhelger mm så är det ju inte alls otippat att vissa inte kan komma hur god framförhållning man än må ha.

 • xMariax
  Jackie85 skrev 2013-11-21 09:31:41 följande:
  Vet ni om det finns någon mer aktiv tråd för oss som gifter oss maj 2014?
  Nej tyvärr inte.. :-/ Helst skulle jag vilja ha en fb-grupp..
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014