• Augusti 2014!

  Tis 9 apr 2013 18:02 Läst 43561 gånger Totalt 592 svar
  Plätti­s
  Visa endast
  Tis 9 apr 2013 18:02

  Hej! 
  Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

  När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

 • Sön 16 jun 2013 11:00 #61

  Även jag kommer att göra det mesta själv. För oss handlar det dels om kompromisser mellan mig o min sambo o dels känner vi båda att ett dyrt bröllop inte riktigt är vi. Mycket är också för att jag tycker om att göra saker själv snarare än att köpa in tjänster/saker. Vi kommer att ha buffe, o jag kommer att laga den mesta maten och hela dessertbuffen. Bröllopstårtan kommer jag också att göra själv. När vi diskuterade bröllop och hur vi ville ha det så hävde jag ur mig att man kan äta ju faktiskt äta hamburgare eller vad som hels när han helst av allt inte ville ha en bröllopsfest över huvud tagett. Nu har det blivit lite av en grej mellan oss och vi ska faktiskt grilla hamburgar, bland många andra saker, på buffen. Jag har tänkt mig lite amerikanskt 50-tal med färglada efterrätter mycket pastellfärger.  

 • Sön 16 jun 2013 16:12 #62

  Har ju som sagt redan köpt klänning, blev totalt kär i en klänning från lilly för 2 år sen, och den fanns kvar, i onlineoutleten, så har nu köpt denna och väntar med spänning med att den ska komma så jag får se den och prova den..

  I tisdags kom avin om att paketet har anlett, i torsdags hade jag möjlighet att hämta ut det.. till min förvåning är det en väldigt platt kartong jag möter.. (förstår att den inte är lika stor och exklusivt förpackade som Carries i sex and the city men ja blev smått förvånad).. öppnar paketet på en gång i bilen.. o där ligger... en kavaj!!

  Suck, trodde jag skulle få se min drömklänning men det vara bara hem och mejla företaget och fråga varit min klänning tagit vägen? Fick till svar att de var hemskt ledsna för att det blivit fel, så jag behöver självklart inte betala för returen av kavajen, det står dem för och hon skulle på en gång skicka min klänning :)

  Så trots strul så fick jag iaf bra bemötande, det gillas, så nu sitter jag här igen med spänning och väntar på min klänning!!! :) 

 • Sön 16 jun 2013 17:32 #63

  Festlokal bokad så nu hoppas vi att vigsellokalen är ledig samma datum. Om det går som vi tänkt nu kommer det bli den 30:e för oss. Idag var jag snabbt in och kikade på lite smycken (inte bröllopsrelarerat) och fastnade för 3st ringar i exakt den kombination jag ser framför mig att jag vill ha. Problemet? Priset!!! Ringarna kostar 300-400 kronor stycket och kommer från Edblad. Så nu slits jag mellan att köpa de ringar jag drömt om eller att satsa på guld och diamanter som var tanken för början. Grejen är att vi ändå kan tänka oss att byta ringar på tex på 5-årsdag om vi känner att vi vill ha en annan stil då. Det blir ju mängder av pengar över till fest, klänning och resa om vi betalar 1200:- för 3st ringar istället för typ 20 000:- för 2st.

 • Sön 16 jun 2013 17:33 #64

  Eme: Då får du vara med om samma spänning och pirr i magen ännu en gång

 • Sön 16 jun 2013 17:40 #65

  Även jag har en tendens att tycka att de billigare ringarna är snyggare än diamantringarna. Själv är jag absolut ingen diamanttjej över huvudtaget. Jag har troligtvis bestämt mig för en blå topas-ring med lite diamanter runt samt en ring i rosenkvarts (hittade stenen hos guldsmeden och blev totalt förälskad). Dock är dem både väldigt stora ringar så man kan inte ha en annan ring på handen samtidigt. Men jag har bestämt mig för att ha två ringar som jag sen kan alternera emellan.

 • Samuel­Cazand­ra
  Visa endast
  Sön 16 jun 2013 22:19 #66

  Hej jag ska gifta mej den 3 AUGUSTI i år :) 
  JAg och min blivande ha valt att hyra en lokal som heter norra uglarps gården, har varit på bröllop där förr och det var super fint. Så vi kommer göra en liten "copy cat"  :) hehehe vi kommer också ha vigseln när. Vi är ganska religiösa så vi har valt att hyra in en vigselförrättare från vårt trosamfund, så man kan säga att det är ett så att säga kyrkligt bröllop fast i en vanlig lokal.
  Vi komemr att bli ca 80 till 90 pers, ganska litet tycker vi, bara familj och nära vänner till oss. Tycker att det är lite svårt att välja ut vilka man ska bjuda, nu blir det typ 40 pers var jag ocj min blivande bjuder... inte mkt men vi vill inte ha det större.

  själva dagen kommer gå till att vi har vigsel på efter middagen ca 4-5 tiden och sen blir det mingel för våra gäster medans vi själva med våra familjer tar våra bröllopfoton. När det är klart minglar vi också en stund och sedan öppnas dörrarna till den stora salen där borden är dukade och där det finns en stor buffé. Efter maten så är det underhållning och sedan tårta och kaffe med lite mer underhållning och till sist men inte minst så blir det bröllopsvalsen och dans in på små timmarna där vi limosin sedan kommer och hemtar oss och kör oss till Grand hotel i Lund. Valde det hotellet efter som att vi ska över till köpenhamn tidigt nästa morgon, efter som att vi ska med ett flyg som går till JAMICA!!! :D 

  Så man kan samman fatta vårt bröllop som litet och mysigt och sedan valde vi att lägga mer pengar på vår dröm resa istället!

 • Tis 18 jun 2013 21:32 #67

  Hel allihopa!

  En till augusti-brud här. Jag och min fästman gifter oss den 8/8 2014, på Österbybruks herrgård.
  Vi kommer vara ca 45 personer allt som allt. Vi kommer att ha en vigselförättare och ingen präst då
  varken jag eller min sambo är religösa på något sätt. Vi har bestämt färgtema och lite sådant, men annars så
  är det mesta fortfarande i planeringsfasen. :)

 • Ons 19 jun 2013 07:19 #68

  Idag är det äntligen dags att titta på och prova ringar. Vi är barnfria och har bokat tid för att kunna sitta i lugn och ro. Kanske att jag kommer hem med ny förlovningsring redan idag jag har "bara" en frieriring just nu som kommer få flytta över till andra handen. Får nog se till att måla naglarna idag så att man får lite snyggare händer Ska era män ha en eller två ringar? Om de väljer att ha endast en ring, är det förlovningsringen eller vigselringen de hoppar över?

 • Ons 19 jun 2013 10:52 #69

  Min sambo ska bara ha en ring, och det blir en vigselring. Men han hatar verkligen att ha ringar så han kommer nog att bära den ytterst sällan vilket är helt ok för mig. För honom är det även ok att jag tar av mig min ring, vilket gör att jag har kunnat välja exakt den ring som jag vill ha utan att behöva tänka på att den ska vara praktisk. Jag har valt att ha en STOR solitärring. Jag har valt att ha två stora ringar, både vigselringen och förlovningsringen så jag kommer inte kunna bära dem tillsammans utan kommer att alternera mellan dessa två beroende på humör och vad jag känner för. Smart av er att lämna bort barnen så att ni får lugn och ro vid utprovningen.... 

 • Ons 19 jun 2013 10:53 #70

  Fresten.... Min förlovningsring är nu beställd och är nu under tillverkning. Den borde dyka upp under slutet av nästa vecka. Då kommer en bild.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll