Inlägg från: kärleken |Visa alla inlägg
  • kärleken

    Augusti 2014!

    Hej!
    Jag funderar lite på att ha bröllogram, en app för iphone och android som fungerar lite som instagram men att man kan hämta dem sedan på hemsidan. Jag hoppas iaf att det funkar och att bilderna blir bra. De blir väl inte fullformat direkt men förhoppningsvis tillräckligt?! Eller vad tror ni? 

  • kärleken

    sha:
    Vi vill inte heller ha massa presenter men har valt att inte önska oss något alls utan att alla kommer och deltar är gåva nog. De betalar resa, ev kläder (kavaj), boende och "utemat" under resan. Det blir ju en del och vi känner inte det är aktuellt att önska oss mer.
    Jag kan tänka mig att det beror lkite på vilka gäster man har vad de tycker om att ni önskar er pengar. Men jag hade iaf tyckt det vore tråkigt att ge pengar. Skulle jag ge något vill jag ju att det ska vara något personligt från mig till brudparet. Det är väl tanken man vill ha från gästerna, inte gåvans värde? 

  • kärleken

    Ja vi skriver på hemsidan vi har all information på, typ: vi önskat oss inga presenter. Vi hoppas att alla kan komma och dela vår bröllopshelg med oss.

    Många reser 20-40mil och där bröllopet ska vara kan alla gäster sova mot en kostnad på 450kr. Så visst kostar det lite för folk. Jag tror vi poängterat på två ställen på hemsidan art det vi vill är att de ska komma och fira med oss. Så jag hoppas folk vet vad vi menar. Ger någon något ändå så blir det ju ändå inget presentbord eller ingen presentöppning eller så. Vi får väl tacka i efterhand.

  • kärleken

    Nä som sagt, vi behöver inte heller mer saker. Iaf inte som någon annan väljer. Jag älskar presenter, men det blir för konstigt att folk ska ge saker när de lägger resa och boende för att vara med på vårt bröllop. 

    - I helgen så var jag iväg och träffade en kompis, de ska vara toastmasters på vårt bröllop och vi har pratat igenom det sista inför att vi ska skicka iväg inbjudningarna nu nästa helg! Spännande! Vi ska ha en hemsida, så det är en del information som ska upp.Vi bad en utomstående läsa igenom hemsidan för att kolla om hon saknade något osv.. MEN hon tyckte den var jättefin och hon blev jättesugen på att gå själv! Att det blir som en liten semester. Så himla roligt att höra. Det är ju så vi vill att gästerna ska känna! Så nu ska jag köpa papprena vi ska trycka inbjudningarna på idag och sedan viker vi kuvert av ett fint presentpapper. Vi ska pyssla klart med det i morgon förhoppningsvis :) 

  • kärleken

    Vakul det låter sha! Vi har färdigställt vår hemsida nu med all information och ska skicka inbjudningarna nästa vecka!! Det känns pirrigt, som att alla nu ska få reda på våra planer till bröllopet. Hur vi tänkt att lägga upp helgen, hur vi bestämt med presenter, plats, storlek och så. Visst de får ju inte reda på allt, men det känns ändå spännande. :)

  • kärleken

    Hej!
    Jag tänker på bröllopet mer än jag vill erkänna men det känns så stort och mycket så det är svårt att skriva ner allt här. Vi är iaf klara med kläder, jag hoppas dock kunna justera min klänning lite. 

    I helgen ska vi prova menyn och träffa de som ska göra tårtan om smaker och sånt. Vi ska även se ut vigselplats (utomhus). Blir intensivt när man inte bor i samma stad som bröllopet. 

    men kläderna har helt klart varit det vi sysslat mest med den senaste tiden..

    hur går det för er?

  • kärleken

    Ja nu har jag tid hos en skräddare för att fixa min brudklänning lite. Den ska läggas upp och egentligen hade jag velat fixa till överdelen lite så det blir lite större ringning, men vi får se vad de kan göra. 

    Var och kollade på ring igår också. Jättesvårt att hitta den andra ringen!! Jag har en enstensring, enkel i gult guld med en diamant. Jag är inne på att inte ha mer stenar, men inte heller bara en slät. En hamrad eller kanske en tvinnad... Tror ni det skulle passa och inte se för stökigt ut?

    I helgen var vi också och provade mat och bestämde tårta! Det va kul. Vi tittade även ut platsen vid Herrgården som vi ville vigas på! Hoppas den är fin även i augusti, nu va den underbar med alla vitsippor!

    ja helt sjukt att det bara är dryga tre månader kvar nu! (16 augusti)

  • kärleken

    Hej!
    Ja nu är det inte långt kvar. Vi ligger i fas tycker jag men det skulle va kul att göra klart så mycket som möjligt tidigt. Men får väl hålla sig med bordsplacering och annats småpill. Men häftet som vi ska ha kan man ju börja med tycker jag. Har börjat lite smått med bordsdekorationer också.

    Vi var på ett bröllop i helgen med min sambos syster. De har inte haft så mycket pengar ett tag men bröllopet blev bra, mycket god och hemlagad mat och ca 40gäster. Jag träffade alltså många från min sambos släkt som jag inet träffat så mycket innan. Roligt att träffa dem men kändes främmande att dessa skulle komma på VÅRT bröllop. Jag känner dem ju inte alls. Men får försöka tänka att min sambo gör det. (även fast han inte kan påstå att de står varandra nära)


    Fler som har tankar kring släkten? Min sambos familj är så otroligt olik min. De vill verkligen bara väl och tycker om oss men det är svårt att ta dem ibland. Sambons pappa SKÄMTADE bland annat under vigseln att "ja nu är det ingen återvändo he he he"... Han ska alltid skämta om allt och jag är orolig att han skulle göra något liknande på vårt bröllop. Jag FÖRSÖKER verkligen ta att vi är olika och att gästerna kanske är vana vid konstiga släktingar, men det är så svårt!

    Hans familj har en helt annan bild av vad en trevlig fest är än vad jag har. De drar snuskiga skämt (i tal!!), kan komma på jättekonstiga ideer som de tycker att alla ska göra och mamman ska vara supermammig hela tiden och kan inte föra sig som en vuxen i ett vuxet sällskap med oss.

    Jag vill egentligen inte använda begrepp om klass, men hans familj är arbetare, icke akademiker, medan min familj och släkt är akademiker och är vana att ha djupare samtal och umgås över middagar, snarare än direkta alkoholfester. Detta gör att jag ahr svårt att nå fram och lära känna hans familj eftersom jag är van att diskutera som samhället, psykologi och nyheter. När de bara pratar skvaller, dagens sysslor m.m. så känner inte jag att jag lär känna dem. Då blir det som små/kallprat för mig, något man kanske gör med personer första tiden man lär känna varandra. Inte efter 6 år.

    Det är jobbigt och sambon och jag pratar om det. Han förstår vad jag säger. Någon annan som har tips och råd? Kanske en reflektion?

  • kärleken
    Plättis skrev 2014-05-05 14:00:20 följande:

    . Det har dock mer med individer än samhällsgrupp att göra ;)


    :) Du har ju rätt. Just i detta fallet är det väl utbildningsbakgrund grundproblemet ligger. Vi får väl se hur vi gör. Jag har nog försökt berätta om planeringen till bröllopet på sådant sätt så det ska förstå nivån. Hoppas det går bra. 
    Det är bara så tråkigt att oroa sig! Människor är olika och det går ju inte att bestämma hur folk ska vara :) Det är ju bara att ta även fast det kan bli konstigheter.
  • kärleken

    Det är klokt att tänka så, alla får skämmas själv. Jag har nog väldigt lätt att bry mig om hur andra beter sig och om det sker på MIN fest, då är det mitt fel och folk kommer därifrån och tänker att den festarrangören hade ju inte lyckats.. hmm. Ja kanske att överdriva. Men som sagt är en av mina svagheter att jag "tänker för mycket på andra", hela tiden - på gott och ont.

    kram! och tack för responsen.

  • kärleken

    Jag var hos skräddaren igår med min klänning!
    Det va lite läskigt, tänk om något blir fel istället för mer rätt?

    Jag ville lägg aupp den någon cm (hoppas den inte känns för kort bara!) och sen ville jag byta bandet i midjan och lägga det lite längre ner.. Hon föreslog att jag skulle gå och titta på tyg själv till bandet och klippte sonika av en liten bit av bandet som jag kunde ta med mig så det skulle bli samma vita nyans !!!

    Det gick så snabbt och jag hann inte riktigt med, tänk om jag inte hittar något bättre? Men aja, hon får ju dit ett band sedan iaf. Vill ägen byta de vita platsknapparna mot klädda knappar.

    hoppas jag tänker rätt och inet "förstör" klänningen mer än hjälper den. 

    Får väl lita på känslan... ;)

  • kärleken

    Jag var hos skräddaren igår och lämnade tyg vi köpt att sy ett nytt band och klädda knappar med. Hoppas hoppas det blir bra! Jag tror iaf bandet blir mycket bättre än förut :)

    I helgen målade vi trähjärtan att ha på borden som favors. Jag har vart väldigt tveksam mot favors, kul men en överhypad grej? Men detta blir bra. En liten sak bara. De kan ta den eller låta den vara. 

    Känns som att vi ÄNTLIGEN kan börja bocka av saker på riktigt. Vi har även köpt gästbok och idag kanske jag beställer mig vigselring av en smed! Spännande ska det bli iaf. Och skrämmande! Tänk att beställa något man inte riktigt vet hur den kommer se ut exakt.... Men jag har ju iaf guldet att gör om i så fall :)

  • kärleken
    sha skrev 2014-05-18 18:44:09 följande:

    Det kommer säkert bli bättre efter skräddaren har gjort sitt jobb:)


    Jag fick hem min klänning i veckan och den var alldeles för stor, haha! Men ska gå till en skräddare snart och hoppas det går att fixa till det!

    Vad fint med små trähjärtan, ska det ligga en vid varje gästs tallrik eller utspridda som dekoration på borden?

    Gott att ni känner att ni bockat av en del. Här tycker jag det står still nu, men det släpper nog snart igen;)


    Åh ja då håller vi tummarna för att den går att lägga in på ett bra sätt! Jag ska försöka lita på skräddaren. Hon har ju gjort det innan kan man tänka :)


    Vi ska ha trähjärtanen vid varje gäst men det blir ju lite som dekoration. De blev himla fina! Det är skönt att bocka av iaf. Ska skaffa en låda/kartong där vi kan lägga ner allt som är klart. Då blir det ju ännu tydligare att man kan lägga tankarna åt sidan på vissa saker.

  • kärleken
    Icalundahl skrev 2014-05-22 22:09:18 följande:

    Hej igen!


    Hej! Va roligt, vi gifter oss i småland också. Men bor i värmland, så det blir lite åkande ibland. :)
    Va fin hårbild! Det är något liknande jag tänkt ha.Pinterest är min bästa vän just nu. Försöker att inte lägga fö rmycket tid och drömmar där. Det måste ju vara både gör-bart och realistiskt. Men det är kul! :)

    Vi ska ha Du är allt av Sonja Alden på vigseln och sen instrumentell musik och en trall (inga ord) av några i min kör som kommer på bröllopet. Kommer bli bra :)

    Jag måste också börja fundera på min tal till honom! Jag har så lyckliga tankar när jag tänker på honom och oss, måste bara få ner dem på papper. Bara 83 dagar kvar för oss nu!
  • kärleken

    Jag vill hålla tal för min man - jag vill göra allt för att uppmärksamma min kärlek till honom på vår bröllopsdag! Men jag vet att detta sätter press på honom att bara veta att jag vill. Jag pratar ju inte om vad jag ska göra till honom men han vet ju att jag tycker sånt är kul. Känns inge bra att han ska må dåligt över prestationsångest. Jag hoppas att han kan vara nöjd och bara njuta, oavsett vad han tar sig för.

    Marione - Du är säkert inte alls sen. Jag tror det är vi som är tidiga! ;)
    Lycka till med alla planer! Jag beställde också från Kina och jag ska ändra ett band men annars va den väldigt bra! Men det är så klart olika :)

  • kärleken
    Plättis skrev 2014-05-28 10:46:54 följande:

    Är det någon som ska beställa sin klänning från någon av kinasidorna? Jag hittade min perfekta klänning, men den är slut hos företaget som gör den. Nu fanns den på en kinasida och jag har sån ångest över om jag ska leta vidare efter en ny drömklänning eller om jag ska chansa :(


    Hej! Jag köpte min chiffongklänning med spetsdetaljer på en kinasida via etsy. Misdress hette säljaren. De var bra och klänningen blev bra. Tog lite tid att komma fram bara, men det går att lägga snabb-order. Jag var nöjd över klänningen men det är säkert stor skillnad på vilka typer av klänningar det är. Skicka iväg bilder till en säljare och fråga om de kan göra den. beskriv hur du vill ha det, tex mjuk spets hur du vill att detaljer ska vara osv så får du se vad de säger. Du får kanske vara beredd på att lämna in den till en skräddare om du vill justera något. Jag har lämnat in den för att lägga upp den något, byta band mot ett mindre skinande tyg och byta platsknapparna mot tygknappar.
  • kärleken
    Hanana skrev 2014-06-05 09:57:15 följande:
    Jag beställde också från misdress på etsy.com. Precis som kärleken är jag väldigt nöjd med klänningen. Den är perfekt. Dock var den ca 8 veckor sen från ursprungligt leveransdatum så jag är glad att jag var ute i god tid.
    Hej
    Jag beställde också från misdress. Jag är också nöjd men den kom typ 4 veckor för sent. 

    Jag har även bestämt mig för att inte beställa någon brudbukett. Vi ska ha blommor till borden från en florist och vi kommer nog köpa ett knippe snittblommor till, mannen ska ha corsage och kanske fixar vi blommor till håret. Men annars blir det att gå ut och plocka det som finns i skog och mark. Min farfar har ett fint land där han brukar odla blommor och kanske finns det där då och då tar vi det. Känns SÅÅ mycket bättre än att lägga pengar på något jag inte bryr mig så mycket om (men självklart vill att det ska bli bra). Nu blir det som en vildbukett. Och hittar vi inget så kör vi utan! Kanske blommor i håret då men det blir ju bara några stycken. 
    Hur gör ni med bukett?
  • kärleken

    Hej! 
    Igår satt jag och killen och jobbade med häftet vi ska ha till alla gäster. Det blir inget häfte vid borden utan till alla gäster när de kommer till herrgården där vi ska gifta oss och där det finns plats för alla att bo (som vi hoppas att folk gör). Då får de tid att läsa och får lite hålltider för helgm förslag på aktiviteter osv. Känns bra!


    Nästa vecka ska jag hämta min klänning från skräddaren (efter ändringar) och min vigselring blir klar från guldsmeden! Spännande! Jag har bara beställt efter riktning så jag vet inte alls hur den kommer kännas på, men jag litar på att det blir bra.

    Vi har funderat en del på gravering. Vad ska ni ha för gravering? Någt roligt eller klassiskt?

    ha det fint!

  • kärleken
    Plättis skrev 2014-06-13 21:18:30 följande:

    Min sambo sa häromdagen "Är du SÄKER på att det är den klänningen du vill ha? Du kanske ångrar dig?" Jag kontrade med att det är samma som med honom. "Hur kan jag vara säker på att det är dig jag vill gifta mig med?" Jag vet inte om han tog det jättebra, men han förstod i alla fall vad jag menade :P

    Grattis till bebisen! :) Än så länge har bara mamma och systrarna försökt komma med förslag och idéer, eftersom vi inte pratat så öppet om att vi ska gifta oss nästa sommar. Jag gruvar mig dock med tanke på våra familjer och vänner, och så har jag läst hur rörigt det varit för andra brudar :/


    Oj, vad är det du gruvar dig för ? Tråkigt om du tror det kommer bli rörigt. Är det något speciellt du tänker på?
Svar på tråden Augusti 2014!