Inlägg från: Bamsemums |Visa alla inlägg
  • Bamsemums

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hur går det för er tjejer i planeringen? Jag håller på för fullt med Save the date korten! Jag tar lite i taget, det blir säkert mycket att göra ändå längre fram! :) Det är så roligt att planera bröllop :)

  • Bamsemums

    Jag har bilder på våra save the date kort på telefonen,jag kan lägga in det här imorgon (jag ska snart sova ;)) De är inte så jätte fina men de duger. vi vill bara göra de förberedda på att vi ska gifta oss och att de kommer att få en inbjudan och vi ville göra det så billigt som möjligt, men lite finare än att skriva det på en post-it lapp ;)
    Vi kommer att ge ut dom på julafton, vi förlovade oss 23/12-12 så alla fick reda på det på julafton så vi tyckte att det vore kul om de fick reda på julafton att vi ska gifta oss :) och så skickar vi ut inbjudan i april :) 
    De som vi inte firar jul med, vänner osv som inte bor i samma stad som oss kommer vi göra så att vi skickar korten till (alla korten ska vara inslagna) och så skriver vi att de inte får öppnas fören på julafton och sen får vi hoppas att de kan hålla sig till dess också. 

    Hubbabubba - Hur mycket kostar en bröllopskoordinator? Det verkar smidigt med en sån ;)

    NBFN - Hoppas ni får en offert snart på det stället som ni är kära i. De gör ju inte så bra reklam för sig själv när de slarvar på det sättet!
    Jag har annat att göra i livet också, jag är ju mitt i en flytt och håller på att sälja möbler och saker jag inte behöver och packar. men mellan alla flyttförberedelser och jobb planerar jag bröllop. Igår satt jag framför Grey's Anatomy och pysslade ;) 

  • Bamsemums

    Jag ringde och bokade lokal för någon vecka sen, men jag tänkte ringa och extra kolla i november/december att det fortfarande är uppskrivet ;) Jag tänkte över ringa och kolla med kyrkan att den fortfarande är bokad. (Japp, jag har lite kontrollbehov) ;) Det är ju bättre att man ringer och extra kollar en gång för mycket så man inte står där dan före och så har man ingen kyrka eller lokal. Det hade blivit jobbigt!
    Följ magkänslan och kanske titta på ett tredje alternativ? Det skadar aldrig :) Och det är ju över ett år kvar så det är ju lugnt än så länge, men jag förstår din otålighet och iver ;)

     



    Här är våra save the date kort. Jag har köpt vanliga vykort för 1 krona styck och sen klippte jag till vanligt vitt, lite tjockare, papper och klistrade på baksidan och skrev med silverpenna och sen slog jag in det och skrev namn utan på. paketet får plats i vanligt kuvert så det är perfekt när vi ska skicka det till många, men då lägger vi i en lapp att det får bara öppnas på julafton :)

    Jag har hört rykten om att det är en hobby affär som har gått i konkurs i en närliggande ort så jag ska åka dit idag för att se om jag kan hitta några fynd! Dock har det varit utförsäljning i över en vecka så det kanske är väldigt urplockat. Men jag kan hoppas att jag hittar något användbart till bröllopet :) De har 50% på allt :) 
  • Bamsemums
    Anne1987 skrev 2013-04-29 18:09:19 följande:
    Här är en till som ska gifta sig i juli 2014 :)

    Hur långt i planeringen har ni kommit och hur går era tankar/funderingar kring allting?
    Vad kul! Grattis och välkommen in i gänget :)
    Vi har gjort budget, skrivit gästlista (några gånger), bokat kyrka och lokal, börjat pyssla med placeringskorten, börjat med Save the date korten. Jag har även en pärm där jag sätter in saker som är bokade och ska bokas. Telefonnummer, insperation och budget.
    Vi har även pratat om maten, vi kommer ha grillbuffé :) Blommor kommer bli rosor då det är nästan det enda min m2b tål och man kan variera lite nyanser :) Och sen kommer ju ideér hela tiden, bra och dåliga ;) Det är tur att man har så långt kvar så man hinner planera ordentligt :) 
    Hur långt har ni kommit? 
  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-05-02 09:54:57 följande:
    Vi var i tisdags och se till den ena lokalen då de hade öppet hus och 28 olika temadukningar.. Nu var ju temadukningarna allt från jul och skärgård till talkokväll, fredagsmys och Angry Birds... Men vi såg några fina dukningar iaf.. Priset för lokalen är i högre ändan.. En restaurang i mindre storlek för 520€ och festsalen som känns stor för 800€... Känns som mycket pengar för en fest för 50 st...

    I går var det öppet hus vid den andra potentiella lokalen.. Första maj kalas med grillad korv, pannkakor och fika... En fin sal med potential, till ett väldigt bra pris.. Fint område med små hus och bodar runt omkring.. Så vi får se.. Hyran för en bröllopshelg är 300€... då finns det all modern teknik (projektor) och högtalare för mikrofoner och musik...

    Sen gjorde vi en utfärd som inte var planerad.. En lokal för ca 100 pers uppe på en klippa med sandstrand nedanom.. Fungerande kök finns, täljstensugn/spis och otroligt vackert läge.. En bit in i skogen så vi får vara "ifred".. Myggor finns det garanterat.. Men läget uppväger myggorna... Vet inget pris då det inte finns online.. Har inte heller frågat någon..

    Känns som vi nu har ett svårt val.. Första lokalen går bort då hyran och maten blir så dyr.. Cateringen blir då från samma ställe.. Stämningen är också den på sämre sidan..

    Andra lokalen är fortfarande stark kandidat.. Efter att ha provsuttit stolarna, sett lokalen live och sett lite hur köket ser ut så är lokal nr 2 en stark kanditat.. Priset är bra och vi får själv välja catering.. Vilket inte går med nr 1.

    Lokal nr 3 vet vi inget om hyran med,.. Men är hyran under 500€ är det nog toppfavorit.. Köket är ett litet frågetecken men ugn finns, kylskåp finns.. Och storköksdiskmaskin finns för att underlätta åt serveringsfolket... Mat priset kan vi själva påverka då det är en förening som äger stället.. Vi får alltså välja cateringen själva...

    Bild från nr 3. Lokalen är till höger.. Finns en stor terass mot sjön...


    Både lokal 2 och 3 låter bra, fast på olika sätt. Det beror ju på vad ni vill ha och är ute efter. Ring och hör vad lokal 3 kostar för en  helg. Och sen kan ni kolla för-och nacksdelar med de två ställerna :)
    Lokal 1 lät alldeles för dyrt i mina öron. Men jag är lite små snål, betalar gärna så lite som möjligt men det ska ändå vara bra ;) 
  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-05-04 06:08:45 följande:
    Så har vi oxå tänkt.. Ska i något skede höra mig för vad lokal nr 3 kostar.. Frågade blivande svärmor men hon kom inte ihåg.. de hade svärfars 50 årsfest där...

    Till nåt annat... Hittade en gästbok i veckan.. Egentligen en "vanlig" bok.. Men i rosa med hjärtan på pärmen så den får fungera som gästbok Flört
    Du måste berätta vad nr 3 kostar när du har taagit reda på det :)
    Vad lustigt att du hittade en gästbok i veckan, det gjorde kanske jag också. Det jag tveker på är priset ;) Vi vill ha så billigt och fint som möjligt. De har jätte fina gästböcker med ett silverhjärta på inne på gallerix nu. De kostar 119:- Det fanns en vit och en svart. Jag funderar på om jag ska köpa den vita. Hmm.... Fast nu sa min m2b svart. Haha! 119:- är ju inte så mycket pengar egentligen så jag vet inte vad jag funderar på egentligen!
    Hur mycket kostade eran gästbok och vart hittade du den Pia88? 
  • Bamsemums

    Pia88 - Ojoj! Lokalen kommer att gå på ca 3200 för oss och det tyckte jag var på gränsen. Det är en stor och mycket fin bygdegård men övernattningsmöjligheter för de som vill och resturangkök. Det mesta finns där.
    Vi håller också på att planera saker samtidigt som bröllop  och vi vill inte bränna varenda krona på bröllopet. Det ska vara fint men billigt ;)
    Hoppas det löser sig för er. Allt ordnar sig på ett eller annat sätt :) 

  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-05-08 10:16:34 följande:
    Jodå.. alltid löser det sig på nått sätt..

    Tog tag i en sak idag. Fotograf. Så nu e den bokad Skrattande (iiik) blev denna:
    www.photomoments.fi/empty_65.html

    gillar hans bilder.. Hade en annan som toppfavorit.. Men han ställer inte upp för brudpar mera Rynkar på näsan  så det blev den "nästbästa".. Men, eftersom jag bokade nu, så får vi årets priser. Så naturfotografering och vigsel bilder för ca 315€ då får vi 6 förstoringar och en helmassa bilder på cd Glad

    Känns spännande att faktist ha något bokat..
    Den nästbästa blir säkert jättebra det också! Kul att ni har bokat! :D
    Själv har jag tagit lite paus i bröllopsplanerna, jag är mitt uppe i jobb och att packa ihop lägenheten! På lördag ska vi köra sista flyttlasset och sen är det bara städningen kvar. Jag kommer bo hos mina föräldrar de sista veckorna. Även om jag inte behöver vara ute ur lägenheten fören 31 Maj, så känns det bra att flytta ur innan och fixa städningen och sånt nu. Jag vill inte stressa och göra allt i sista minuten :) Det känns lite skönt att bo "hemma" två veckor och ha lite kvalitetstid med mina föräldrar, det är mysigt när det inte blir under en längre tid ;)
  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-05-13 10:13:27 följande:
    Oså var kyrkan bokad. Så den 12 juli 2014 kl 16.00 smäller det FlörtSkrattande

    Bara lokal, kläder, frisör, mat, chaufför, präst, ringar etc.. kvar då Tungan ute
    Haha, ja "bara" Jag tänkte satsa på att köpa klänning i höst för priserna går ner lite då efter som det inte är högsäsong, dock kan det vara urplockat. Men man kan ju börja leta då och kanske gör man ett riktigt kap!
    Krissymakrill skrev 2013-05-13 11:22:06 följande:
    Här har ni en till som just börjat planera bröllop för nästa sommar!! Vi har just bestämt det, så vi vet inte om det blir juni, juli eller augusti än. Vi har tänkt att gifta oss i min blivande mans hembyggd, trots att det är en 30-40 mil härifån. Vi har en hembyggdsgård som vi nästan har bestämt oss för. Vårt lilla problem just nu är att vi inte har gått ut med våra planer än och hans pappa sitter med för gåsom kassör för gården vi vill hyra =) Den är billig (ca 1000 kr) och ligger fantastiskt, och kanske får vi den ännu billigare. Men vi har inte vågat ringa och kollat detaljer om gården än, då byggden är liten och vi vill hålla det lite hemligt....=)

    Annars har vi inte bestämt så mycket än. Jag har gjort en pinterestsida med en massa inspirationsbilder som jag gillar. Vi tänkte köra på en vintage-stil med lite lantlig idyll. Budgeten tänker vi hålla kring 30 -40 000. Göra mycket själva. 
    Grattis! Vad kul för er! Ett litet tips kan ju vara att ringa från hemligt nummer (det går att ställa in på de flesta telefonerna) och göra till rösten lite och låtsas vara någon annan med ett annat namn när ni bara ska ringa och kolla detaljerna. 
    Vi ska gifta oss i min hembygt 35 mil från där vi kommer att bo och kommer ha festen i en hembygdgård som ligger i den byn som jag växt upp i. Alla känner alla i den och när jag ringde och bokade så sa jag bara mitt namn och om hon visste vem jag var så fick hon inte berätta det för någon eftersom det är hemligt ;)
    Krissymakrill skrev 2013-05-13 11:26:58 följande:
    Hur har ni tänkt att göra kring efternamn? Tar ni hans eller han tar ert eller behåller ni ert efternamn? 
    Jag tänker ta hans efternamn. Han har ett ovanligt efternamn och jag har ett vanligt. Men jag har ett gårdsnamn som jag har efter ena sidan av min släkt. så jag behåller ändå det som känns mest jag. Gårdsnamn är inskrivet som mellannamn nuförtiden :)
     
  • Bamsemums

    Grattis och välkomna in i gänget ni som är nya :)Vad kul det är att läsa om era planer och hur långt alla har kommit osv!Pia88, vi har också funderat på det där med dricka. Min m2b vill ha öppen bar vilket jag vägrar då det kommer bli snordyrt för oss. Jag tänkte att vi skulle bjuda på dricka till maten och betalbar till festen. Det är svårt att veta hur mycket man ska bjuda på till maten. Jag själv dricker mycket när jag äter så jag vill inte vara allt för snål till de andra heller. Hmm.. Tur att det är lång tid kvar så man hinner fundera!Förövrigt har jag några veckors paus i bröllopsplanerna så alla bröllopsgrejer, papper, pärm osv är 35 mil från mig i någon vecka. Jag har precis flyttat ur min lägenhet och bor tillfälligt hos mina föräldrar fram till 31 Maj då jag flyttar ner till min m2b!När jag har slutat på mitt jobb ska jag åka ner och ställa i ordning lite saker och sen har vi en hel vecka semester tillsammans och då ska vi åka bort och ha det skönt och slappna av från alla måsten som har varit den sista tiden med flytt och jobb (jag jobbar på tre jobb för tillfället). Men efter den 10e Juni kommer jag hänga här regelbundet igen och då ska jag börja tjata på min m2b att blästra hästskor så att jag kan måla dom (jag vill inte sitta med det om ett år och känna mig stressad).Regnet öser ner ute nu och jag ska åka för att ställa mig utomhus och sälja blommor.. 

  • Bamsemums

    Hej allihopa! Och grattis till er som är nya! :)
    Här har det stått stilla pga av flytt, nu har vi nästan fått ordning på alla grejer! Det tar verkligen på energin att ha det rörigt runt omkring sig!
    Jag har funderat massor på det här  med ekonomin! Vi vill ju ha hus inom en snar framtid så att lägga 60 000 på ett bröllop känns inte helt okej faktiskt. Men samtidigt vill vi ha de närmaste hos oss. Och vi har räknat på billigaste. Mat känns det som att vi måste bjuda på då många kommer att ha långt att åka och kommer att övernatta på orten. Jag har funderat på en kuvertavgift (något som min m2b är helt emot). Vi kommer även ta en avgift för de som kommer att övernatta i bygdegården som vi hyr över helgen. Vi kommer ta 100 kronor per natt och person. Då får man ju en slant där också. Sen funderar vi på att ha betalbar på festen, men vi bjuder på det som är alkoholfritt och dricka till maten.
    Igår sa jag till honom att vi skiter i allt och gifter oss litet med familjen bara. men så är det vissa vänner och släktingar som man verkligen vill ha med, så det blir inte billigare ändå! Gästlistan har vi varit hårda med!
    Det är mycket tankar, så mycket att jag blir galen! 

  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-06-18 07:19:10 följande:
    Är lite i samma sits som ni.. Är i startgroparna med ett husbygge (dyrt) och bröllop nästa sommar... Vi har listat de släktingar som vi känner att vi vill ha på plats.. resten e välkomna till kyrkan... Så vi kör väl lite budget bröllop där... billig lokal, kompis som gör tårtorna, släkting med maten...

    Kuvertavgift är något som är helt nytt för mig.. hade inte hört om det innan jag läste om det här... Men att ha betalbar och ta "hyra" av övernattandegäster låter som en bra idé. Då behöver de inte ta in på hotell och de sparar en slant där, samtidigt som ni får igen lite av hyran Flört vi har endast 1 par som kan behöva övernattning.. men de har endå inte mera än ca 100km att köra.. så om de vill så kan de åka hem sen efteråt... annars får ja väl tipsa om övernattning...

    inte lätt dehär med bröllop, men ack så kul att planera Flört
    Med tanke på att de flesta gästerna har dålig ekonomi eller är snåla så tror jag att de hellre betalar för att övernatta i bygdegården (vi har kollat upp det billigaste vandrarhemmet på orten och satt vårat pris längre).
    Vi funderar även på att önska oss pengar till bröllopsresan och då kanske det blir någon krona över där (men det tror jag inte).
    Det är jobbigt att allt ska handla om pengar! Jag ska iaf satsa på att köpa en klänning i höst när det är lågsäsong. Då är priserna lite lägre :) Många bäckar små.... ;) 
  • Bamsemums

    Jag gick förbi skyltfönstret till Guldfynd igår. Där såg jag en ring som det var halva priset på. Jag tilltalades av den och den kostade bara 2000. Det var inget blingbling men det var blandat gult och vitt gult, som två ringar i en. Jag funderar på om jag ska ha den som vigselring. Men jag vet inte. Tänk om jag ångrar mig? Men däremot sparar man ju in pengar. Jag tänkte att om jag vill ha blingbling kan jag ju säga till min m2b att jag gärna tar en blingbling ring som morgongåva ;)
    Hmm... jag kanske ska ta med honom dit och höra vad han tycker och prova ringen först. Men ack så svårt det är! 

  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-06-19 12:22:46 följande:
    Of the topic...

    Ska på jobbintervju idag... Skitnervös!!! Tänk om ja tabbar mig med nåt?... En heltidstjänt på avdelningen där jag redan jobbar.....
    Det kommer garanterat gå jättebra! Ta ett djupt andetag innan du går in och sen visar du din bästa sida. Eftersom du redan jobbar på den avdelningen så vet de ju redan hur du är och hur du sköter ditt arbete!
    Jag håller tummarna för dig :)  
  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-06-20 10:14:44 följande:
    Tack =) får nu bara vänta i ca 2 veckor innan dom gör bslut.. 4 andra sökanden alla behöriga Obestämd
    Hoppas att du blir den som får jobbet! :)
    Nevertheless skrev 2013-06-24 13:51:57 följande:
    nu har vi bokat kyrkan!  
    Känns som det börjar bli dags att ta tag lite i planeringen igen nu snart!
    Ska iväg på bröllop nu 27.e juli och 3e aug och hoppas på att få lite mer tips och ideér då! :)  
    Vad kul! Det känns mer verkligt när man har bokat kyrkan! När jag tänker på det känns det fortfarande overkligt. Men roligt!

    Jag har beslutat mig för att göra pappersblommor till dekoration, det blir billigare! Jag fick tips om det i pysseltråden! Så nu har jag kollat runt på internet för att bestäma vad jag vill ha, men det blir nog en liten blandning. Idag fick jag lön också så idag ska jag iväg att köpa papper så kan jag pyssla lite ikväll! :)
  • Bamsemums

    Pia88 skrev 2013-06-28 08:13:40 följande:Ångest! Ska till grannstaden idag och där finns en brudateljé... Ska jag eller ska jag inte gå förbi och prova?.. Kan inte släppa tanken att få prova... 1 år och 2 veckor kvar Do it!!

  • Bamsemums

    Herregud, vart tar tiden vägen? Allt går så fort! Nyss var det maj och kändes som det var lång tid kvar, nu är det Juli och ett år kvar! save the date korten är klara och vi har börjat planera och prata om bröllopet igen efter några veckors uppehåll. Vi vill inte lägga ner  hur mycket pengar som helst på en dag, men samtidigt vill vi ha det riktigt fint och bjuda på mat. Vi kan inte skära ner på gästerna heller, vi har bjudit de närmaste 60 stycken. Vad hände där? Det känns inte som vi har så många nära men när vi satt och skrev ner så blev det ändå 60 personer!
    Mitt i allt det här ska vi nu köpa ett hus, lite spontant egentligen. lite renovering finns det på huset och vi har mycket planer där.
    som att det inte räcker med hus och bröllop har vi även börjat prata mer seriöst om barn. Vi hade tänkt vänta till efter bröllopet, men vi vet inte om vi vill vänta ett helt år! dessutom tar det ju 9 månader för ungen att ta sig ut ;)
     

  • Bamsemums

    Hej tjejer!
    Jag har inte varit så aktiv där då jag och min m2b har diskuterat mycket fram och tillbaka det här med bröllopet. Vi har beslutat att byta månad för att undvika extrem pollenallergi på bröllopsdagen. Pollen är inget man kan styra över och vi vill inte chansa. (min m2b kan bli riktigt dålig av det och går inte utanför dörren de dagarna).
    Det var inte ett lätt belut, men vi gifter oss i september 2014 istället.
    Lycka till med era planer och jag hoppas att era dagar blir underbara! 

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?