Inlägg från: Bamsemums |Visa alla inlägg
  • Bamsemums

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Jag har milier (vita prickar) runt mina ögon, jag har länge velat ta bort dom men inte kommit till skott. Jag vill gärna att de ska vara borta på bröllopet och nu har jag precis bokat tid hos en hudterapeut  på måndag som ska ta bort dom! 
    Till veckan ska vi även boka lokalen! Men jag har börjat funder på lokalen lite... Den är kanon fin bygdegård som ligger i den byn som jag har växt upp i, det finns övernattnings möjligheter för de gäster som reser långt, resturangkök osv. Den är jätte bra på alla sätt och vis! MEN, den är jätte stor och rymmer 300 personer vid supé och 645 personer vid dans. Vi kommer bjuda ca 65 gäster och några kanske inte kommer så vi kanske blir 55 stycken. Jag är rädd för att det ska kännas konstigt eller liknande för att vi blir så få i den stora bygdegården.

  • Bamsemums

    Pia88 - Jag är inte så bra på det här med verser. Men i mina öron låter det helt okej, men slutet kanske ni ska fundera över? Jag har suttit och funderat men inte kommit på något bra! Hmm.. 

  • Bamsemums
    Dazzler skrev 2013-04-08 16:54:01 följande:
    Oj vad ni har kommit långt i planeringen! Jag har aldrig gift mig tidigare eller har någon koll alls på bröllop, därför blev jag medlem idag här på sidan. Vi har bestämt datum, den 12 juli. Jag vet hur min klänning ska se ut och vart jag ska köpa den, sen vet jag hur tårtan ska se ut. Men jag har ingen koll på vart jag ska beställa tårtan, vilken lokal, inbjudningar, håruppsättningar, skor, smycken, kläder till brudgummen m.m. Som sagt, jag är helt lost! Hoppas hitta inspiration här som kan hjälpa mig vidare annars blir det nog pannkaka av allt. Sen bor jag i Umeå och här finns inte så mycket att välja mellan och om det finns så vet jag inte vart jag ska leta.
    Jag var också helt lost innan jag blev medlem på den här sidan. Jag har aldrig gift mig eller ens varit på ett bröllop tidigare. Jag visste ingenting och det enda jag visste var att jag ville gifta mig i min hemstad. På den här sidan kan man hitta grymt mycket insperation! Välkommer hit och det var ett mycket klokt beslut av dig att bli medlem här!
    Du har gott om tid att planera, så det är bara att börja! :) 
  • Bamsemums
    Dazzler skrev 2013-04-08 18:08:13 följande:
    Tack Bamsemums! Jag hoppas allt går vägen och att jag får ett fint bröllop :) Ett tips i alla fall är att spana in Etsy, där har jag hittat massor med saker som jag skulle vilja ha. Bara att bestämma sig för ett tema först. Såg att det hade gått fort för er, roligt att läsa. Jag och min sambo flyttade ihop efter 5 månader och han friade när tillsammans i 1 år och 3 månader. Flera våra sagt att det gått för fort men det känns så rätt med honom. Vi har båda haft långa förhållanden tidigare, mitt längsta var 8 år. Sen har jag barn från tidigare förhållande. Men har aldrig haft tanken på att verkligen gifta mig, fanns inte på kartan. tills sambon kom in i bilden. Plötsligt känns allt rätt! Så här är vi nu och har bestämt datum :)
    Vad skönt att inte vara ensam att det går fort :) Det är ingen som vet om att vi ska gifta oss nästa sommar, vi tänkte släppa bomben på julafton ;) 
    Jag har inte kollat så jätte mycket på etsy än, men jag har läst att många är förtjust i den sidan!
    Jag har precis suttit och pysslat ihop ett förslag till placeringskort. Jag blev rätt nöjd tror jag (jag ska sova på saken några nätter), Men det blir lite jobb, tur att man har gott om tid på sig! Jag har även köpt två bröllopstidningar när jag var och handlade så nu ska jag sitta och bläddra i dom lite :) 
  • Bamsemums

    NBFN - Grattis! Vad härligt! Jag tycker själv att de dagarna man sitter och planerar är helt underbara! Jag tycker själv att det är bra att det är lång tid kvar, det känns som man verkligen har tid att göra saker och ting precis som man vill ha det! :)

  • Bamsemums

    NBFN- Tack! Jag känner precis som dig -lycka! Men ibland kliver bridezilla in och små grejer blir kaos. Men min m2b tar mig på ett bra sätt iaf! ;)Det är aldrig kul att vara sjukskriven men man får försöka se det positivt - du får tid till att fixa med bröllopsplanerna :) När tänkte du skicka Save the date korten? Vi ska skicka dom strax innan jul och så får de öppna dom på julafton :) Och vi ska hålla allt hemligt fram till dess! Det blir svårt! 

  • Bamsemums

    MBFN: Vi har gjort budgeten, bokat kyrka och vi ska boka lokal vilken dag som helst. Vi har även kommit på hur placeringskorten ska se ut och vilket färgtema. Vi ska ha vitt-silver-rosa :) maten är bestämd men den kommer vi inte boka fören om ett år.Toastmaster är utsedd och hon är den enda som vet om våra planer :) Det är en person som jag verkligen litar på och jag vet kommer vara tyst. Marskalk, näbbar och tärna är utsedda (de vet inte om det än, de kommer få förfrågan på julafton)

  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-04-15 17:54:17 följande:
    Var med tärnan och kikade runt på de 2 olika lokalerna vi har tänkt på, en med havs/vikutsikt och en på ett grönt muséområde.. Nu ligger ju snön och isen kvar ännu så riktigt bra var det ju inte att se på omgivningen den gången.. Så en gång till blir det iaf..

    Lokalen med havsutsikt kostar 520€ i hyra. Då ingår lokalen, bord, stolar, porslin, dukar etc.. Sånt som finns på plats. Mat kommer till från samma ställe men vill man ha servering till kaffe tillkommer 1,50€/person (ca 75€).

    Den andra lokalen ligger på ett muséområde bland några mindre stugor och bodar.. Är nybbyggt i gammal bondstil. Hyran är 300€ för en helg och där ingår porslin och möblemang.. Mat finns inte så catering är då "enda" alternativet...

    Till båda ställena ska vi ha tårta utifrån...

    Utifrån detta.. Hur skulle ni välja?... Vad ska vi tänka på?
    Jag hade tagit det som kändes bäst. Om båda kändes lika bra hade jag nog gått efter det billigaste alternativet. (jag är lite lagom snål) ;)
  • Bamsemums
    Pia88 skrev 2013-04-18 08:11:30 följande:
    Såg på tidningen igår att Havsstället har öppet hus nu 30.4.. Har bokat in det i kalendern Flört så borde det andra stället ha öppet på 1 maj.. Så det kan snart bli av att vi ser på båda ställena..
    Det är ju perfekt!

    Vi bokade lokal här om dagen. Det blir i en bygdegård i den byn som jag växte upp i :) Den är riktigt fin :) Och jag håller på med save the date korten (jag tänkte om jag börjar nu kanske jag slipper fixa det i sista minuten) :P
    Allt börjar kännas på riktigt nu!  
  • Bamsemums
    NBFN skrev 2013-04-20 13:28:16 följande:
    Hej tjejer! Vi var iväg och kollade lokal i onsdags. Vi hade tänkt kolla på flera stycken då det kan ta tid att hitta rätt osv. När vi klev in i den här lokalen så blev vi båda, framförallt m2b, glatt överraskade!
    Lokalen, de som tog emot oss, möjligheterna, ja allt! Så nu hoppas vi på att priset fungerar med vår budget, för då är det taget, då blir det denna! Så jäkla nöjda (men som sagt, väntar fortfarande på offert).
    Den stora fördelen är att vi kan välja om vi vill ta med mat och dryck utifrån, ta mat från dem men egen dryck eller paketlösning, ja ni vet - de hjälper oss att "skräddarsy" hela middagen och festen, så jäkla bra!

    Mat tar vi från annan restaurang, kuvertpris 250:- då ingår snittar till mingel, välkomstdryck, dryck till maten, avec, två olika bufféer (en som förrättsbuffé och en som varmrättsbuffé) samt lite annat gott. Det är helt klart bra att känna en köksmästare!

    Blir det denna lokal så får vi dock ingen fin utsikt över vatten eller liknande, finns inte heller någon terrass eller sådant, men någonstans är vi så nöjda med själva lokalen, och eftersom vi vill att det ska bli lite "nattklubbs-känsla" när festen börjar så passar lokalen oss alldeles utmärkt! "Mitt inne i stan" skulle man kunna säga, eller ja, på Kungsholmen. Så blir det denna lokal så kommer vi att ha vigseln i Kungsholms kyrka. Hoppas Hoppas!

    ...Det blir kanske inte som vi tänkt oss från början, men ändå så himla rätt på något vis, är inte det lite lustigt?! :P
    Det låter ju helt perfekt! Hoppas att det passar eran budget! När ska ni få offerten?
    Ibland blir det ju inte som man har tänkt sig men det kan bli bra ändå ;) Jag har alltid drömt om att jag ska gifta mig i en jätte mysig träkyrka vid vattnet som ligger i en ort (där halva min släkt kommer ifrån) ca 13 mil från min hemstad. Men nu kommer jag att gifta mig i min hemstad (vill inte säga vart det är än utifall någon vet vem jag är då vi inte har berättat för våra nära och kära).
    Efter som många kommer att ha det långt till bröllopet så känns det dumt att ha vigseln 13 mil bort från där vi ska ha festen (den ska vi ha i byn där jag växte upp). Det blir så mycket åkande. Så jag satsar på dop i träkyrkan om den dagen kommer när man får barn ;)
    Men känslan sitter kvar, jag vill gifta mig i träkyrkan. Men hur ska man få till det? Den kyrkan ligger i en "död"ort där det inte finns någonting längre. Bara konsum och bensinstation ;) jag vill verkligen inte ha festen där eller be fotografen åka dit och fota oss (jag vill ta kort hos samma fotograf som har tagit kort på mig under min uppväxt). 
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?