• daniiel

    Törs man innan bröllopet?

    Ska du vänta till ett helt perfekt läge där allt stämmer till 100%, så får du mest troligt vänta ihjäl dig. Ni har båda arbete, ni verkar ha en stabil relation (baserat på att ni ska gifta er) och ni har en längtan efter ett barn. Vad hindrar er? Kör på och lycka till! :)


  • daniiel
    Anonym (Barnbeslut) skrev 2013-03-25 12:35:37 följande:
    exakt så jag tänker också. Men om man bara sparar liiiiite mer pengar. Men varje gång jag tänker så så känns det som du säger att ska vi vänta på det perfekta tillfället så kommer vi ju aldrig köra. Det finns inga perfekta tillfällen det finns bara mindre dåliga.

    Är dessutom lovad fasttjänst innan sommaren. Så jag tycker att vi har det optimalt men ändå är jag lite rädd. Men då tänker man ju samtidigt så borde man ju vara rädd för man ger sig ju in i något som man inte har någon aning om alls. och något man inte kan kontrollera.

    Ja vi har det underbart tillsammans och det enda sambon är lite orolig över är att vi inte kan resa då men det tycker ju jag att man kan ändå. Eller hur?
    Jag gick gymnasiet, min make var arbetslös och vi hade just (dagen före) flyttat in en 1:a på 22kvm med kokskåp och dusch i källaren delad med övriga personer i huset som bodde i likadana 1:or när vi fick reda på att jag var gravid. Det var långt ifrån en optimal situation, men vet du? Vi klarade det. Innan barnet var fött hade vi flyttat till en större lägenhet, maken hade en fast anställning och det gick hur bra som helst.

    Saker och ting har en tendens att lösa sig, och tro mig, vi har gått igenom tillräckligt med jobbiga saker under våra år tillsammans för att veta att det faktiskt är så.

    Ni har varandra och det är vad som är absolut viktigast av allt, samt att man har viljan!

    Och nej, ni kan inte ta en sista minuta till Grekland eller back packa genom Asien i tre månader eller liknande på samma sätt som man kan utan barn, men ni kan resa med ett barn och ni kan (förhoppningsvis) säkert få barnvakt någon gång för att åka på en "vuxenresa".

    Det mesta som människor utan barn kan göra, kan människor med barn också göra - det krävs oftast bara lite mer planering och framförhållning.
  • daniiel

    Och ja, du kan vara supertrött eller må väldigt illa om det tar sig innan bröllopet och du är gravid. Men. Du kan lika gärna må precis som vanligt. Jag har många vänner som mått fin fint under stora delar eller hela sin graviditet. Och som du säger TS, det finns inga garantier för att det hinner ta sig före bröllopet heller.

    Så, jag tycker som sagt, att om ni vill börja försöka nu, så börja försöka nu :)


  • daniiel

    TS, om du (och din blivande) vill ha en bebis mer än något annat, så kanske ett bröllop kan få komma i andra hand ifall du skulle hinna bli gravid före? :) Som jimmyojennifer skriver, så kommer ni nog kunna anpassa bröllopet efter ditt tillstånd, för då är det som det är och ni får en jäkla bra belöning för mödan sedan ;)


Svar på tråden Törs man innan bröllopet?