• PoS

    Bröllop vintern 2013/2014

    Vi har lite vintage/återbruks-tema med loppisfyndade ljusstakar osv. Men klänningen för festen är varken eller. Kan inte ladda upp på mobilen dock.... grrr. Ska försöka ladda upp på datorn. Hittade den på Blocket genom att söka på studentklänning. Provade brudklänning, coctailklänning, festklänning och allt möjligt men sen dök ett par vita klänningar med sökprefix "student" upp vilket öppnade en helt ny marknad. Kan ju prova o länka förstås... Bild nr 3 i annonsen. mobil.blocket.se/stockholm/Studentklanning_festklanning_51551599.htm&w=1

  • PoS

    Jamen verkligen MH2014! Man försöker beskriva så mkt som det bara går men en sak som är så levande i ens eget huvud kan låta platt och tråkigt i ord på skärmen.

  • PoS

    I veckan har vi suttit med Spotifylistorna. Det är ju supersvårt! Jag vet ju ungefär vilket klientel som kommer och vad folk gillar men det är ändå svårt. sitter också med logistiken. Jösses! Bilar som ska åka fram o tillbaka, tider för bussar o transporter, när kommer fotograferingen att ske o massor med annat praktiskt. Det går knappt ihop haha. Idag fick jag också den här känslan att tänk om jag blir besviken? Tänk om just min bröllopsdag blir trist o tråkig o jag går o lägger mig med sorg o besvikelse. Tänk om jag planerat o tänkt o hoppats på en del reaktioner o så blir det inte som jag tänkt mig o det är det avgörande för hela dagen. Tänk om jag inte kan släppa det? Huuu vilka tråkiga tankar.

  • PoS

    Jag sitter här o syr för glatta livet. Jösses vad mycket som dyker upp så här veckan innan! Tyckte vi hade bra planering för när saker ska ske osv och nu har vi typ ändrat på allt haha. Tex tider för foto osv. Skönt säger jag att vi styr över allt sånt själva! Min tärna fixar håret och jag sminket, en kompis fotar och en annan vän ska sjunga. Mamma lagar maten. Förstår ni hur mkt tid som spenderas i telefon så här sista dagarna? galet! Springer också runt och shoppar dekorationer på slutrea bara sådär. Det är ju galet. igår satt jag till halv ett o trixade med buketten och blev faktiskt ganska nöjd till slut. Vi får väl se, ska limma o fixa lite mer imorgon kväll. Idag ägnar jag kvällen åt vår boedsplacering och att sy på alla namnlappar på fleecefiltar. gaaaaah det är snart! Pirrigt!!

  • PoS

    Gtsy - fint med de påsydda ärmarna. Jag var inne på ngt liknande till den första klänningen jag köpte eftersom jag känner mig naken i axelbandslöst. Men sen löste jag det med att köpa en annan klänning istället haha!

  • PoS

    Marolo, ska bara föra över till datorn först. Det är så sjukt irriterande att man inte kan ladda upp från mobilen!

  • PoS

    Ja herregud, då var det över! Vad ska man nu göra med all sin lediga tid?? Känns helt sjukt att inte ha det härliga framför sig. Men vilken dag! Vilken kväll! Jag tror att det mesta blev exakt som vi tänkt faktiskt utom några smådetaljer. Det är väl iofs just sånt som folk minns haha. Ska skriva ner en berättelse så snart som möjligt för att kunna minnas alla detaljer även i framtiden. Men jag måste bara säga att OM ni ska ha en fest så rekommenderar jag verkligen ett fotobås. Mycket uppskattat av gästerna o så väldigt roligt att titta på i efterhand! Jag ska ladda upp bilder och skriva lite mer ingående men ville bara säga hej!

  • PoS

    Vi har varit på bröllop där alla gäster blivit fotade på vägen in (tänk finlandsfärja om du åkt på ngn sådan). Är det ngt sådant du tänker dig? Då behövs en utsedd fotograf tror jag. Vi hade ett fotobås. Har googlat vansinnigt mycket på det efter att sett idén på en annan sida. De flesta sidor som man får upp är dock galet seriösa och brudparen har byggt upp ett helt bås med spånskivor och kopplat avancerade kameror till datorprogram för att skriva ut såna där "strips" som man får i en riktig fotoautomat. Vi var dock inte alls sugna på att lägga ner varken massa tid eller pengar på det så vi gjorde en budgetvariant haha. I vår lokal fanns en scen med draperier så där bakom ställde vi ett bord o la en massa attiraljer på; hattar, glasögon, halsdukar och små utklippta pussmunnar o mustascher (googlade på photo booth props o skrev ut o limmade fast på grillpinnar). En helt vanlig digitalkamera och en lapp med instruktioner o en griffeltavla att skriva hälsningar på låg där också. De som inte ville spöka ut sig tog "vanliga" kort o de som gillar utklädning hade spexfest. Så sjukt roligt att titta på i efterhand! Alla gäster var uppe minst en gång, de flesta fler ggr än så

  • PoS

    Maddox, det fiffiga var att det inte tog alls mkt tid eller pengar. Hattar o mössor tog vi hemifrån o min mor lånade ut lite också. Man kan ta halsband också och en barnfluga med tryckknapp hade vi. Vi samlade ihop från oss o vår familjl sånt vi hade hemma, dvs inget inköp. Griffeltavla kan man köpa på typ granit, lagerhaus eller kolla Blocket. Kamera hade vi hemma. Mustascher, pussmunnar, fluga och annat bildgooglade jag på som sagt med söktermen "photo booth props" och fick upp massor som jag sedan skrev ut på tjockt papper, klippte ut o satte fast på grillpinnar vilket tog kanske två timmar (med torktid). Inte ett dugg avancerat eller tidskrävande. Jag bestämde mig för att genomföra detta ca 2 veckor innan bröllopet (min man var tveksam så jag tog på mig att fixa så slapp han tänka på det). Nu i efterhand är båda två supernöjda.

  • PoS

    Och så hade vi även en fotoram som gästerna kunde hålla upp för att göra det lite roligt. Jag ska skriva ner vår instruktion o visa lite bilder så du får en uppfattning!

  • PoS

    I instruktionen stod följande: "FRITT FRAM ATT FOTOGRAFERAS! Det här är en alternativ gästbok, i formen av en fotostudio. Det går till på det viset att du sätter dig framför kameran enskilt eller tillsammans med en hög människor. Skriv en hälsning, låna lite av vår rekvisita eller sitt rakt upp och ner och se snygg ut, du bestämmer själv! Försök hålla dig innanför ramen, om det är möjligt. Be någon ta kort på dig/er eller använd självutlösaren. Tack för att du vill ge brudparet bilder på sina gäster från denna dag!" Så sa toastmadame precis i början av middagen att det var vår gästbok och att alla fick gå upp och fota när som helst under kvällen. Vår tanke är att vi ska skicka våra tackkort med bilder från studion

  • PoS

    Jag skrev ut munnar och mustascher från galafacility.com. Klippandet var lite pilligt, särskilt på de krulliga mustascherna haha. Vi hade lite olika skyltar placerat i lokalen som gick i samma stil som inbjudan så vi skrev bara ut på vanliga A4-ark och la på bordet. Kameran stod inte på stativ men det hade ju varit en bra lösning om man har tillgång till ett sånt.

  • PoS

    Ni kan skriva till mig i gästboken om nihar fler frågor så slipper alla andra läsa om hur vi gjorde
    Här kan ni bara få se ett smakprov. Den första är ju lite tokig eftersom man inte ser vem det är haha men bara för att ni ska få en bild om vad vi hade för saker i studion. Den andra bilden är jag till vänster.
     
    Nu när det är över har jag haft svårt att landa i någon slags verklighet igen, vi hade ledigt på måndagen vilket verkligen var skönt. På tisdagen var det back to work och nu är det mer normalt igen även om jag ältar och ältar och går igenom alla kort tusen miljarder gånger för att hitta nya detaljer.
    Vi förstod att vi skulle glömma att ta kort under kvällen så vi  uppmanade alla gäster att ladda upp bilder på instagram och facebook med en särskild hashtagg för bröllopet (med uppmaningen att prata med personerna på bilderna först naturligtvis och inte lägga upp bilder om ngn sa nej) vilket är kul för nu har vi i alla fall bilder där som vi kan titta på. Här kommer några!

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014