• PoS

    Bröllop vintern 2013/2014

    Hepp tjejer, vi har ju setts tidigare


    Vinterbröllop är verkligen en dröm för min del. Jag har aldrig velat gifta mig egentligen men när man har pratat om det eller tänkt på det sådär som som man gör ibland så har jag alltid sett ett vinterbröllop framför mig. Gillar också hösten för bröllop men nu blev det vinter för vår del!


    Först var vi helt inne på att ha is- och snötema i allt. Ni vet, snöflingor på inbjudningarna och på tårtan och i dekorationer och så klassiska vintriga färger som silver och vitt. Men sen svängde jag över till vintage och blivande var inte sen att hänga på. I övrigt har vi klassiskt upplägg: kyrkovigsel, efterföljande middag och fest och barnfritt.


    Vi har också två barn men de kommer att ha barnvakt på kvällen.


    Men nu är det inte alls långt kvar för vår del, det är ju faktiskt exakt 10 månader kvar idag inser jag nu!!

  • PoS

    WinterWonderland, jag tror det måste vara norrland - jag har också norrländska gener


    Hur tänker ni kring accessoarer? Jag tänker att man måste kanske ha varma skor och jacka för fotografering och transporter? Har varit sugen på att köpa vita vinterkängor länge och nu har jag ju en utmärkt anledning


    Sen är jag sugen på att köpa nåt riktigt fluffigt att ha på mig men jag vet inte om jag kommer hitta nåt jag gillar. Jag har tänkt köpa det mesta second hand så det gäller ju att man har tur och springer på något som känns rätt. Jag söker på blocket och tradera när andan faller på och från maj och framåt ska jag börja luskamma alla vintagebutiker värda namnet här i stan. Men det är ju en chansning helt klart.


    MH2014, du har sagt att det är ett museiföremål. Har ni fått helt klart bekräftat nu så du kan berätta mer eller vill du hålla lite på spänningen ?


     

  • PoS

    Jaha, hur går det för er vinterbrudar där ute?


    Själv har jag varit en sväng i London och provade min första brudklänning! Men den var för tight så det fick vara. Provade även en vit fuskpälsjacka. Den var sjukt billig så jag var väldigt sugen men eftersom den inte var i helt toppskick så valde jag att ändå inte köpa den. Känns klokt i efterhand.


    Men jag tänkte att jag skulle ha vita stövlar/stövletter och någon typ av fluffig jacka så jakten går vidare

  • PoS
    MH2014 skrev 2013-04-22 15:20:34 följande:
    Vill ni att jag ska lägga upp våra datum och platser i trådstarten??

    Låter bra!


    Stockholm, 25 januari 2014 här!

  • PoS
    MH2014 skrev 2013-04-22 15:19:53 följande:
    Des Välkommen :)

    PoS - attans då att den va tight,,du är inte sugen på den klänningen fast i rätt stl då? Eller tänker du leta efter annat?

    Det var i en vintagebutik så det går inte att få tag i en annan strl tyvärr


    Har köpt en klänning på Blocket (som jag fortfarande inte har hunnit prova dock....), mest för att den var så sjukt fin på tjejen som hade den på bilden och det var inga pengar alls. Så den fick komma hem till mig.


    Ska prova en Alicija Eklöw på torsdag, vilket ska bli spännande. Det är inte alls vad jag hade tänkt mig men då kanske man kan piffa till den lite så den blir "egen". Vi får väl se.


    Det jag letar inspiration efter just nu är skor och fluffig jacka. Jag vet inte alls var jag ska hitta det! Fuskpälsjacka kan jag tänka mig att jag hittar på någon second hand butik men skor! Vad i helskotta ska man ha för skor? Ska man ha stövlar för utomhusbruk och sedan byta om till nättare skor för själva festen?? Jag har fastnat här lite grann.


    Igår satt jag och räknade upp vad jag har samlat på mig och vad som är gjort samt vad som ska göras nu framöver, i en annan tråd. Kände mig plötsligt lugnare, fick lite överblick på situationen. På torsdag är det ju bara 8 månader kvar! Herreguuuuud vad tiden går!

  • PoS

    Idag diskuterade vi skor på jobbet. Eftersom jag inte diskuterar bröllopet med mina vänner eller släktingar så pratar jag desto mer på jobbet haha. Hur som helst så började båda mina kollegor med skorna! De gjorde som du helt enkelt


    Jag är inne på att ha ett par blå skor, tror det skulle vara så sjukt snyggt. MEN det är svårt att hitta bra skor tycker jag, de får inte ha för hög klack för då kommer jag stappla omkring och det är ju inte så sexigt. Det man kan göra är ju att ha med ett par bekväma skor att ha "lite senare" men då är frågan om man kommer komma ihåg det när det väl är senare...


    Nåja, accessoarer känns som att det kan komma lite när det kommer. Det kan man nog alltid hitta något på den tiden som är kvar.


    Vad ska ni har för blommor?? Det kom jag på idag när jag hade tid över och surfade runt på inspiration. Det är ju trots allt vinter, vad finns för blommor då?

  • PoS

    Jag har kommit igång med mitt brosch-samlande äntligen, har varit lite stiltje på den fronten. Jag har ju tänkt ha ett bröllop som går i tidens anda (tydligen) med vintage, begagnat och ihopsamlade dekorationer. Det är inte bara en ekonomisk fråga (vilket är en klar fördel förstås haha) och inte heller av miljösynpunkt (som ju också är ett plus) utan helt enkelt för att det är såna vi är. Vi kommer att köpa nya saker också förstås (fast för tillfället kan jag inte komma på mer än kostym till maken) men i största möjliga mån kommer allting till bröllopet att vara second hand.
    Jag blev helsåld på broschbuketter när jag började hänga här på BT, hade inte ens tänkt på det innan men det är ju en sån rolig idé att jag bara måste göra det. Jag har dock haft ngn typ av bild i huvet att det ska matcha vårt färgtema men efter att ha sett en hel del buketter så inser jag att det gör inget om det är andra färger i också så nu har jag släppt lös mina demoner och går och fyndar broscher för 5 och 10 kr på olika secondhandbutiker Så himla kul.

    Eftersom vi bor rätt så trångt så är det ju inte helt enkelt att samla på sig en massa saker men min kära mor har ställt upp som förråd haha så allt ligger där. På fredag ska vi gå igenom allting som ska göras och då får hon (som är mer van att sy än jag) ge mig synpunkter på tidsramen och sånt. Det ska ju inte bara pysslas lixom, det ska ju även göras en massa annat fram till dagen B och kanske särskilt där på slutet.

    I övrigt har vi bilden klar över hur bordet kommer att se ut. Ska provduka hos mamma på fredag också, om vi hinner. Det kommer att bli blå dukar med spetslöpare, silverljusstakar och glasvaser med enstaka blommor/dekorationer. På bordet kommer även ätbara ting att finnas.
    Lokalen i sig är rätt trist och jag kommer att ta ner de förskräckliga gardinerna som hänger där. Min förhoppning är att hinna göra något typ av stolsöverdrag för stolarna är inte vackra och kommer att störa helheten av dukningen. Men det är i sista hand.

    För tillfället känns alltså de bitarna ganska klara. Jag har dessutom två klänningar, ett par skor och en underkjol klar. Kläder till mannen och barnen är kvar att köpa. Smycken är klara, jag vill köpa någon typ av bolero av spets.

    Maten diskuterar vi nu. Vi har eventuellt fixat servis så då kommer vi att köra 2 eller 3-rätters och efterföljande tårta. Jag är inte något stort fan av att ha efterrätt och sedan tårta så vi har en diskussion kring det. Vickning kommer vi att skippa eftersom vi har tårta efter middagen.
    När gästerna kommer ska de serveras varm dryck utanför lokalen, tillsammans med cake pops eller någon typ av kringla (beroende på vad kocken tycker). Där ska dekoreras med eldkorgar, facklor och marschaller.

    Vi kommer att ha en bar till självkostnadspris. Sprit är en het fråga här hemma för tillfället - ska vi servera starksprit eller inte?

    Jaaaaaaa. Det var väl allt (sorry för uppsatsen men rätt skönt att ställa upp en liten sammanställning såhär faktiskt). Jösses, känns som att jag kommit rätt långt trots allt FörvånadSkrattandeTungan ute

  • PoS

    Oooooh vad roligt att se bilder på klänningar! Jättefina!

    Jag tycker nog den första satt bättre på dig MH2014, passade din figur bättre.

    Själv har jag nu varit hos den ömma modern och provat mina två klänningar (hon blev blödig och började nästan böla) och provdukat med de dekorationer som jag samlat ihop. Dum som jag var så tog jag inte ett enda kort. Hur tänkte jag då? Jag har ingenting att visa m2b (eller er!!!) och svårt att förklara hur det ser ut lixom. Men det känns bra i alla fall. Mamma kom med både tips och avslag så det var skönt. Vi har nu tagit en massa beslut om hur det blir, jag diskuterade med mannen på kvällen (han kunde inte vara med på dagen) och han tyckte allting lät bra.

    Så nu håller jag på att strukturera upp alla mina listor som jag har. Listor över inköp, planeringslistor, budget, gästlistor och övriga att-göra-listor. Det rinner iväg en del tid på det faktiskt men det känns skönt att kunna checka av grejer hela tiden. Värdinnorna är tillfrågade, toastmadame är klart, fotograf är klar, sångerska i kyrkan klart, transport av brudpar har vi frågat min blivande svärfar om de kan fixa. Det blir nog bra det här!

    Nu ska vi bara besluta om allting annat :-P

  • PoS

    Hur går det för er alla? Känns som att det är mycket annat nu som tar upp tiden. Typ fint väder och umgänge haha! På vintern är man så mycket hemma i mörkret så då hängde man ju här på BT som en besatt, det har lugnat ner sig lite på min front.

    I bröllopsplaneringen tuffar det dock på i stilla mak.

    Vi har just nu fullt fokus på maten eftersom vi skulle ge ett förslag till vår kock (tillika min mor) senast 1 juni. Detta för att hon ska kunna provlaga och vi ska kunna godkänna alternativt förkasta de olika idéerna.
    Vi har nog löst serveringspersonalen så det kommer att bli sittande middag, vilket känns skönt. Det är ju trevligt med buffé också men det är ändå skönare rent logistiskt att ha sittande middag.

    Vi har tänkt norrländskt tema på maten. Just nu lutar det åt detta som meny:
    Fördrink utomhus (varm cider) med salty caramel cake pops som treat
    Kantarellsoppa med hembakt bröd till förrätt
    Norrländsk tapas-tallrik med älgfärsbiff, rökt renskiva med ostfyllning samt någon typ av korv el dyl, serveras med potatis-västerbotten-muffins tillsammans med grönt hack och syltade kantareller
    3 petitfourer till kaffet: lingonfudge; chokladlasso; minipannacotta med hjortron

    Efter middagen blir det lite mingel, baren öppnar och så vidare. ca 22.30 serveras tårtan tillsammans med bubbel! Tårtan är fan det jobbigaste att komma på eftersom vi inte är jätteförtjusta i samma sorts tårta. Sambon älskar gräddtårta, jag vill ha nåt lättare och ingen av oss vill ha nåt sött och kvalmigt. Jaha, så var hamnar man då? Nu har vi i alla fall bestämt att den ska vara blå-randig och ha vit sockerpasta på (mest för att jag har en bild i huvudet av hur den ska se ut haha!). Smakerna lutar just nu åt blåbär och vit choklad/vanilj med en cream cheese frosting toppat med lime. Låter jättekonstigt men jag tror vi har förklarat det bra för hon som ska utföra underverket...

    Vad tror ni om detta som meny?
    Känns SKITLÄSKIGT att skriva ut alla sina tankar och jättenervöst att ni ska bara UÄH, va äckligt men jag blir ändå glad över att höra saker som jag kanske annars inte skulle tänkt på (tror jag åtminstone haha...)

  • PoS

    Tack för era inputs!


    Johanne, för vegetarianer blir det röding och en mousse på lax. Vi lutade åt att göra fisk till huvudrätt först (eftersom röding är typ det godaste som finns) men det blir nog kött ändå. Bra input med mycket kött, det räcker nog med 2 delar kött och sen kanske något med grönsaker istället som man kan ha både på kött- och vegtallriken. Hm, får fundera på det!


    Ja, haha, cake popsen har jag nog snöat in på för att jag har en sån sjukt fin bild på cake pops i snöflingeformar. Men det verkar lite konstigt märker jag så får ta till mig det. Min första tanke var att ha någon typ av kringla som man lixom "hängde" på drinkpinne så man blir serverad både dryck och tilltugg. Kanske bättre att hålla kvar vid den idéen :-P

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014