• PoS

    Bröllop vintern 2013/2014

    Angående ring så var jag helt inne på att designa min egen ring hos en guldsmed, gillade tanken på att det skulle vara min egen design och att det skulle bli precis som jag ville ha det. Men eftersom budgeten för en sådan ring var alldels för begränsad så skulle jag ju ÄNDÅ inte få den ringen som jag ville ha. Och sen tipsade min kollega om att köpa smycken (andra smycken, som typ örhängen) på Kaplans Auktioner och då gick jag in på deras hemsida och hittade RINGEN. Slog till direkt. Köpte den för halva dess värde och är så sjuuuuukt nöjd.


    Är så himla glad att jag vågade tänka utanför min egen bild av hur en vigselring "ska" vara för nu har jag min drömring.

  • PoS
    MH2014 skrev 2013-10-28 05:35:44 följande:
    Förstå mig rätt nu - Jag älskar vårt upplägg och ser fram emot dagen,,,men ändå kan jag då och då drömma om en stadshusvigsel och efterföljande lunch eller bjudning med bara våra kompisar och två föräldrar! Lite SATC Carrie&Big..... Hmm, varför harden önskan helt plötsligt blivit så stark??
    Jag tror det är för att det närmar sig!
    Vi har haft inbjudningarna klara i en vecka men inte skickat de än - det blir ju så defintivt då! Det är lixom på riktigt när de landat i brevlådan och vi blev nog båda tagna på sängen av pirret i magen. Tror du inte att det handlar om det?

    Vi diskuterade fram och tillbaka hur länge som helst innan vi kom fram till vårt beslut så vi tror ju verkligen på att vi har tagit rätt beslut med fest och allt men ÄNDÅ ska man tvivla, visst är det konstigt?!
  • PoS
    Lindlund skrev 2013-10-28 14:49:32 följande:
    Det känns lite roligt med glasen samtidigt som jag är lite rädd för att det ska bli sena avbokningar, dem är ju trots allt inte gratis.

    Detta med festprogrammet är inte alldeles enkelt, men vi tänkte ha lite kuriosa om oss som par, när och var vi träffades och höjdpunkter under åren vi varit tillsammans. Sedan ska vi ha en kort presentation om alla gäster. Så om min mormor kommer det stå 

    Nr. 5 NN Mormor till nr. 2 bruden, mor till nr. 6 och mormor till nr. 13 och nr. 21


    Gör dem godaste köttbullarna enligt nr. 2, nr 13 och nr. 21


    Bor i Törreboda och tillbringar gärna mycket tid i Spelars backe.


    Sedan kommer det vara en rolig vett och etikett. Om kärlek från barns perspektiv etc. Får se om jag kommer på något mer.
    Jag skulle så gärna vilja göra en gästbok också även om det är mycket jobb...


    Vi skulle hämta våra ringar härom dagen och när vi granskade dem upptäckte vi att dem graverat fel i dem IGEN... Så för andra gången fick dem skicka tillbaka ringarna för ny gravyr. Hoppas att det blir rätt denna gången för det känns inte som om vi kommer hinna med några mer fel nu.


     


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
    MEN OJ! Har de graverat fel? och två gånger dessutom??
    Vad tänker du för gästbok? Eftersom du skriver att det är mycket jobb blir jag nyfiken
    Ska ni ha gästpresentationen i själva festprogrammet? Vi är också inne på en gästpresentation men vi tänker att vi kanske ska placera det på borden istället, så att gästerna verkligen har något att prata om vid bordet. Först tänkte vi skriva presentationen på baksidan av "namnlappen" men det har blivit en annan bordsplacering än vi tänkt - min syster ville så gärna göra den på ett visst sätt. Så vi tänkte kanske skriva det på baksidan av bordskylten som vi ska ha i en ram på borden. haha, låter helsnurrigt inser jag.
  • PoS

    Hur gör ni med namn förresten? Alltså, efternamn menar jag då.
    Vi har inte skickat in vår hindersprövning än för vi har inte tagit nåt beslut om namnet och tänker att man kan skicka in det samtidigt. Men vi kommer ju inte fram till nåt.

    HERREGUD hörrni, vad det är så sjukt mycket att tänka på!
    Nu när det inte är så långt kvar så är det verkligen saker att göra hela tiden. För er som gifter er i december, så sjuuuukt spännande! Jag tycker det är så roligt att läsa allt ni gör nu i slutet och se när allting lixom blir klart.

  • PoS
    MH2014 skrev 2013-10-29 07:47:37 följande:
    För övrigt så kom skorna hem igår,,,,och,,,,dem åker tillbaka! Hahaha.....
    hahaha, du är ju för rolig!
    Har du en specifik bild av hur de ska se ut eller är det helt enkelt fel skor bara som kommer hem till dig?
  • PoS
    Lindlund skrev 2013-10-29 09:08:54 följande:
    Ja degar ju det PoS.. Första gången var det fel årtal i ringarna och denna gången hade mitt namn fått en apostrof och hjärtat mellan våra namn hade blivit ett & det hade jag kunnat släppa igenom men en apostrof på mitt namn och dessutom bara i min ring... Det kändes inte ok. Gästboken ja, jag tänkte jag skulle göra en egen variant med lite frågor om dagen. Något liknande den gästboken som fanns länkad i denna tråd. Med vårt färgtema och andra frågor. Det ska även finnas tomma blad där man kan få skriva vad man vill :) Det är ju helt upp till mig hur mycket jobb det blir men jag gillar att pyssla med sånt så jag gör det gärna! Hur har ni andra tänkt med gästbok? Ang. efternamn så tar jag min makes namn. Vi har skickat in och fått tillbaka hindersprövningen och där står det att efternamnet även är anmält.
    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
    Fy vad trist med ringen! Förstår att du skickade tillbaka den!

    Väldigt fint med dina bilder (citerar det här istället men har sett bilderna) och kul att inte bara få skriva typ "all lycka bla bla bla och namn". Det blir ju speciellt på det viset. Har du köpt en tom "bok" som du klistrar in bilderna i?

    Vi ska ha en anslagstavla som gästbok, den är målad i vitt och klädd med spetstyg. Vi har inte klippt till alla lappar än men det är på G, vi kanske snor några av dina idéer om det är OK? Typ att man får fylla i vilka ord som sammanfattar kvällen osv. Vi ska också ha lappar som är fastsatta på nycklar med orden "nyckeln till ett lyckat äktenskap är...." så får gästerna fylla i. Pluppar att sätta fast också.

    Jag är sjukt sugen på att ha ett mikro photobooth, inget alls avancerat men ändå kul. Tänkte isf låna min svärmors digitalkamera (som är gammal och rätt sunkig, och hon är alltså inte så rädd om den) och lägga den i ett hörn med lite rekvisita som olika hattar, mustascher och glasögon osv. Så får de ta kort på sig själva under kvällen, helt oövervakat och bara spontant. Tror det kan bli kul och om ingen fotar sig själva så blir det så helt enkelt. Det är alltså inte ngt vi kommer att spendera massor med pengar på utan skriva ut pappersgrejer och låna fula huvudbonader från barn och andra.
  • PoS

    Så roligt att se bilder från era fantastiska bröllop! Jag har varit lite inaktiv över julen både här på BT, på min bröllopsblogg samt överlag med bröllopsplaneringen. Men de senaste två veckorna har det rört på sig, lite väl mkt nästan! Min mor sa häromdagen att jag skulle akta mig för att bli en bridezilla


    MH2014 -> jag ser att klänning och skor fortfarande gäckar dig! Själv har jag fått sista-minuten-panik över klänningen också och sitter och spanar på Blocket varje dag haha för att hitta klänning till festen. Jag har två klänningar men den som var tänkt till festen är lite väl tight och jag vill ju helst kunna äta och dansa utan att oroa mig för att den ska spricka.... Plus att jag hade tänkt mig en kort lite mer "party" klänning så nu freakar jag varje dag typ över det här. Ska åka och prova en klänning idag faktiskt, en helt ny Zetterberg Couture som är såååå fin men eventuellt behövdes sys om lite.


    För vår del är det nu alltså 1 vecka och 2 dagar kvar så vi är verkligen i ett pysselstadie nu. Det är ganska mycket kvar att göra men om vi gör lite varje dag så kommer vi att hinna


    Vi ska servera våra fördrinkar i urdiskade barnmatsburkar och på dessa ska vi klistra fast silvriga snöflingor och hitta fina papperssugrör i silver/vitt vilket verkar vara helt OMÖJLIGT i en fysisk butik, finns bara på nätet.
    Ikväll ska vi skriva alla gästernas namn på satinband och fästa dessa i fleecefiltarna som ska hänga över stolarna. Det blir en värmande filt, bordsplacering och favor i ett - känner mig sjukt nöjd med multitaskingen i det haha!


    I tisdags var vi och checkade av det sista i lokalen och bestämde plats för baren och fotostudion som vi ska ha. Det är en scen i lokalen som man kan dra för draperier så det kändes naturligt att det blev bakom den. tror det blir himla bra! Ska skriva ut lite mustascher och lägga fram hattar, sjalar och glasögon osv för roliga kort. Så det är lite pyssel med det också som jag ska hinna med.


    Det är säkert en hel massa mer grejer men jag måste ändå säga att vi är rätt strukturerade och disciplinerade här på slutet så det ska nog gå bra. Och det vi inte hinner, det hinner vi inte.


     

  • PoS
    Bella84 skrev 2014-01-14 10:56:22 följande:
    Har fått bilderna från fotografen och tänkte dela med mig :D


    Fantastiskt vacker bild och vilken härlig solig dag det ser ut att ha varit!


  • PoS

    Köpt klänningen till festen idag. Så sjuuuu-hu-hu-uukt nöjd! Party, party! Ska försöka ladda upp en bild...

  • PoS

    MH2014 --> 14,5 cm :-O wow! Den här tvåbarnsmorsan har aldrig gått i så höga haha. Det är ju typ Perelli-klass på det. Själv håller jag på att öva mig att gå i 7cm och det går sådär haha. Nåja, du klarar det nog ska du se med lite övning.

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014