• daniiel

    Mingel och tilltugg INNAN vigsel??

    Jag tycker det kan vara lite både och. På sätt och vis är det ju, som du skriver, trevligt att hinna prata lite före vigseln. Men å andra sidan, man har ju oftast hela middagen/kvällen på sig att prata? Behöver man verkligen träffas före? Kan väl vara så att alla verkligen är på plats till kl.16, även om jag inte tror att så många är sena till en vigsel :P

    Det beror ju lite på hur ni vill ha det också, hur ni tänker göra som brudpar. Vill ni vara med på minglet före? För om inte, så ser jag ingen anledning till att gästerna ska vara där en timma i förväg.

    Om ni vill hinna ha lite mingel före, så tror jag att 15.30 är en bättre tid. Se bara till att ni har någon toastmaster/värd som kan hjälpa till att avbryta det strax före kl.16, så alla hinner sätta/ställa sig på plats inför vigseln.

    Egentligen tror jag inte att gästerna behöver varken dryck eller tilltugg före vigseln, även om dom kommer en halvtimma före. Det kan väl vara trevligt att ha någon form av välkomstdrink kanske dock. Efter vigseln behövs det nog inte så mkt i tilltuggsväg heller, dom ska ju snart sätta sig till bords och orka äta tre rätter. Ska ni ha tilltugg, så välj något litet och lätt.

    Och kl.17 är inte alls för tidigt för middag tycker jag, speciellt inte om ni har tre rätter och sedan ska bjuda på tårta. Då är det bara bra om middagen inte är alltför sent, så ni hinner med tårtan också och att det blir en litet glapp mellan efterrätt och tårta.


  • daniiel

    Så tänker jag också Chicita, att man inte behöver äta något före vigseln och säkert inte heller efter, men om man ska ha tilltugg, så passar det nog bättre efter vigseln ändå. Men som sagt, något lätt och litet isåfall. Vill man servera något före vigseln, direkt när gästerna anländer (om man har mingel en stund före), så räcker det med ett glas av något att dricka. Sedan kan man ta ytterligare ett glas som brudskål efter vigseln. Det handlar ju inte om så många timmar, utan om gästerna kommer 15.30, så är det ju bara 1,5h till middag. Har man sedan tre rätter att äta och senare på kvällen dessutom tårta, så är det bara bra om gästerna inte är alltför mätta till middagen :P


Svar på tråden Mingel och tilltugg INNAN vigsel??