Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Lite hjälp med tider?

    Att vigseln tar ca 30-40min stämmer bra, och vill man sedan ha lite kramar och riskastning på trappan, så tar ju det en stund också. Gästerna går alltså till lokalen när ni ska fotas? Det kan ju kanske vara trevligt om det finns något för gästerna att dricka och tugga på när dom kommer dit? Lite snittar och/eller frukt och något att dricka som sagt. Om ni ska skåla i bubbel när ni kommer till lokalen, så kanske ni kan servera lite cider eller något före?

    Lite beroende på hur många gäster ni har, hur maten är framdukad (om man kan ta från två håll tex) och hur många tal och sådant det är, så får ni nog räkna med ca 1-2 timmar för middagen. Att ha riktlinjen att middagen dukas av vid 19.30 - 20.00 kan nog vara bra. Där passar det ju utmärkt med en bensträckare för gästerna innan ni serverar bröllopstårtan. Att ni serverar den vid 20.00 - 20.30 beroende på vilken tid middagen dukades av, men ca 30min efter.

    Det låter ju inte som att det är väldigt mkt jobb för tjejerna som ska duka och plocka fram/bort, men ni skulle ju kunna fråga 1-2 personer till som backup? Ifall det skulle hända något eller ta längre tid än väntat osv. När det är så pass lite, så kan jag tycka att det är onödigt att ta in personal. Jag vet då att jag mer än gärna hade hjälpt till med det där på en släkting/väns bröllop :)


  • daniiel

    Jäklarns! En timma innan man ens fått ta mat? Det har jag aldrig någonsin varit med om, varken på bröllop eller annat. På en födelsedagsfest med buffé hade vi, alla gästerna, ätit klart på en timma! Vi var nog ca 45-50 personer.


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-03-07 12:27:07 följande:
    Det värsta var ju att vi hade fått veta att det var dags att gå upp och köa typ 30 min innan vi kom fram till maten... 
    Mat tog slut och folk stod och väntade på att det skulle bli påfyllt och därför stoppade upp kön och även då hindrade servitriserna att komma fram med nya fat för att det blev så trångt...
    Det var väldigt dåligt planerat. Mat som tog slut var inte färdig att fylla på, exempelvis så ställde dom in en potatisgratängform i ugnen efter att den gamla tagit slut på buffén... 
    Ja, där ser man vad bra planering kan göra och hur viktigt det faktiskt är!
Svar på tråden Lite hjälp med tider?